Šta je novo?

DFI i podešavanje memorije

zdenko

Čuven
Učlanjen(a)
01.08.2005
Poena
619
Na ploči DFI DK P45-T2RS turbo nemogu nikako da podesim DRAM Speed na 333/1066 ili neku drugu vrednost osim Auto (memorija je Kingston HiperX 1066) ima li neko predlog šta uključiti ili isključiti u BIOS-u?

Išao sam do preporučenih 2,2V na default radi na 800. Ako podižem CPU FSB tako raste i brzina memorije ali DRAM SPEED nikako nemogu menjati( ustvari mogu ali onda ne podiže sistem). DRAM:FSB Ratio je stalno 12:10. Sad sam na primer fsb na 395 i memorija radi na 947MHz

Pa moze da te zeza strap, sto ne bi trebalo ..ili mozda su ti prodali krs koji nece 1066MHz.
Imas CL5 module ? Probaj znaci vise kombinacija sa procesorom tj. FSB-om da nateras da radi na sto pribliznije 1066MHz, probaj pojedinacno module takodje (mozda te jedan on dva zeza ?)

Ako nece, verovatno je do same memare, ne bi trebalo da ih ploca zeza.

P.S kada nece da boot-uje, sta kaze tamo indikator na ploci ? Koji error ?

Poslednja izmena:
Pa moze da te zeza strap, sto ne bi trebalo ..ili mozda su ti prodali krs koji nece 1066MHz.
Imas CL5 module ? Probaj znaci vise kombinacija sa procesorom tj. FSB-om da nateras da radi na sto pribliznije 1066MHz, probaj pojedinacno module takodje (mozda te jedan on dva zeza ?)

Ako nece, verovatno je do same memare, ne bi trebalo da ih ploca zeza.

P.S kada nece da boot-uje, sta kaze tamo indikator na ploci ? Koji error ?

Memorija je već radila na 1066 na Asus P5k/EPU na 1,8V 4 5 5 13. Indikator kaže C1 što jeste memorija

Na 1.8v sad ? Zar joj ne treba 2.2v ?
No ok, ajde onda probaj da u podesavanjima stavis performance level na 8 i tRFC na 55.
Takodje, nadji DRAM Skew, i stavi 3/3/1 kombinaciju i naravno 5-5-5-15 1066MHz.

Javljam sutra šta sam uradio sa novim predlogom, pozdrav.

Sigurno si sve stavio onako ?

Ovde gde je na slici 1-1-1 tu 3-3-1 si probao ? Polagao sam nade da ce hteti ..ne znam dalje da pomognem. Ostaje ti da probas da skines sa sajta drugi bios ili da sam probas da iscackas nesto.
Ili ako se javi jos neko da ima neki predlog.

Prilozi

• clock1_l.jpg
    clock1_l.jpg
    120.2 KB · Pregleda: 68
Možda da update-uješ bios? Ili da probaš da overklokuješ CPU i da onda menjaš napon memorije i multiply-er? Mada je to onako usputno rešenje...
Čini mi se da su već ljudi imali problema sa ovim, tako da ne verujem da je do ploče..

CH1 DRAM Default Skew, CH2 DRAM Default Skew, RCOMP si menjao koliko vidim... Zanimljivo. Koja je memorija u pitanju?

Po slici je sve namešteno, bios je najnoviji, memorija je Kingston HiperX 1066 KHX8500D2K2/2G. Da nema veze sa nekim džamperima na ploči?

Ne vidim sto bi imalo veze sa dzamperima ?

Ako je neka nekompatibilnost ostaje ti da probas drugi(e) bios. Ako niko drugi nema neku ideju probaj da nadjes nesto na google ..

CH1 DRAM Default Skew, CH2 DRAM Default Skew, RCOMP si menjao koliko vidim... Zanimljivo. Koja je memorija u pitanju?

Ja ? Screen sam uzeo sa neta, nemam ja tu plocu kod sebe :)

Aha nisam obraćao pažnju. Može onda da se poigra sa tim, ne vidim drugo šta bi moglo.. Npr, probaj da promeniš model za

CH1 DRAM Default Skew......................... - Model 3/4/5/6/7
CH2 DRAM Default Skew......................... - Model 3/4/5/6/7

Probaj sa nekim od ovih, vrlo je moguće da Model 1 zeza. Takođe, naiđoh i na ovo slučajno, možda pomogne:

DRAM Timing:

- Enhance Data transmitting: AUTO

- Enhance Addressing: AUTO

- T2 Dispatch: Disabled

- Clock Setting Fine Delay: Press Enter

Ch1 DRAM Default Skew: 3 or 0

Ch2 DRAM Default Skew: 3 or 0

Rcomp Setting: 1 or 2

(*** DRAM Skew mode: 3 - 3 - 1, for DRAM ratio 333:667 or 266:667)

(*** DRAM Skew mode: 0 - 0 - 2, for DRAM ratio 333:800 or 400:800)

Šta znam, uz voltažu i latencije valjda bi trebalo da može da se promeni...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno