Šta je novo?

DFI "DARK" 965 board VS DFI Infinity 975X/G

Za koji CPU i koju memoriju, za koji očekivani overklok i sa kojim grafičkim karticama (karticom), ?
:)

Procesor Intel core 2 Duo E 6320, OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition 2x!gb KIT

mislim da je to dovoljnoooo

Nisam mislio na nekki preterani overclock

MAda ovde nije uopste rec o nekom overclocku nego jednostavno poredjenje ta dva cipa
965 i 975

Ako pitas za masinu iz potpisa 965 je mnogo bolji izbor :wave:
975 je OK samo za procesore sa velikim mnoziocem...

EDIT:
Ako ne pitas zbog OC mogucnosti bolji je 975 jer ima bolji memorijski protok :wave:

Poslednja izmena:
i 975 chipset ima veci protok memorije od 965, jel tako?

i 975 chipset ima veci protok memorije od 965, jel tako?

Da interne latencije kod 975 su ostrije od 965 tako da je protok veci na istom FSB'u.
To nazalost ogranicava 975 chipset kod maksimalnog FSB'a koji je posebno vazan u srednjem ili nizem segmentu jer su jeftiniji Intel C2D ograniceni sa multiplikatorom.

Tako da su 965 ploce generalno popularnije iako imaju losiji memoriski protok.

Da i 965 zna da bude 975 killer mozes videti ovdje :

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=130658

dali postoje negde uporedni testovi ove dve ploce ?

Procesor Intel core 2 Duo E 6320, OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition 2x!gb KIT

mislim da je to dovoljnoooo

Nisam mislio na nekki preterani overclock

MAda ovde nije uopste rec o nekom overclocku nego jednostavno poredjenje ta dva cipa
965 i 975

Ni novi P35 sa performansama ne može da parira sa X975 čipsetom, ali ako ti je bitan veći FSB od 420-450 MHz onda ideš na P965 ili P35, evo ti poređenja performansi ta dva čipseta detaljno:)
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12695

Gledao sam ove rezultate ali kako primecujem da su tu samo pravili poredjenja izmedju Asus-a i Gigabyte-a, ne vidim da negde ima DFI.

Ali u svakom slucaju Hvala

Tražio si poređenje čipseta (P965 vs X975) dobio si poređenje http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12695&oliver=4186
šta misliš da će ABIT Quad GT u poređenju na DFI (P965) imati drugačije rezultate, pa neće, a ako budu biće mizerni (primera radi u nekoj manje zahtevnoj igrici jedna će da baca više od druge 1-4 frejama od mogućih 120).
Da si pročitao sve lepo bilo bi ti jasno, tražio si poređenje između dva čipseta i to si dobio, koji cpu sa kojim množiocem ubaciti u koju ploču imaš sve lepo objašnjeno. :)

P.S
Poređenje je pravljeno između P5B Deluxe (tada najbolje P965 ploče, sada je po autoru tog teksta tj. mene njeno mesto zauzela ASUS P5K DLX ploča) i Asus P5W64 WS Professional tada najbolje X975 ploče ( što po autou tog teksta još uvek važi)

Poslednja izmena:
Tražio si poređenje čipseta (P965 vs X975) dobio si poređenje http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12695&oliver=4186
šta misliš da će ABIT Quad GT u poređenju na DFI (P965) imati drugačije rezultate, pa neće, a ako budu biće mizerni (primera radi u nekoj manje zahtevnoj igrici jedan će da baca više od druge 1-4 frejama više od mogućih 120).
Da si pročitao sve lepo bilo bi ti jasno, tražio si poređenje između dva čipseta i to si dobio, koji cpu sa kojim množiocem ubaciti u koju ploču imaš sve lepo objašnjeno. :)

Naslov Thread-a (DFI "DARK" 965 board VS DFI Infinity 975X/G) sve govori Spacemasterr

Nisi citao naslov kako sam primetio.

Ali u svakom slucaju HVala

Ja sam lepo postavio Tread u cijem naslovu sve lepo pise. Tada su dosli raznorazni komentari. A kada sam napisao "MAda ovde nije uopste rec o nekom overclocku nego jednostavno poredjenje ta dva cipa 965 i 975" mislimo se na poredjenje ta dva cipseta na gore navedenim plocama

Poslednja izmena:
Ja sam lepo postavio Tread u cijem naslovu sve lepo pise. Tada su dosli raznorazni komentari. A kada sam napisao "MAda ovde nije uopste rec o nekom overclocku nego jednostavno poredjenje ta dva cipa 965 i 975" mislimo se na poredjenje ta dva cipseta na gore navedenim plocama

Pa čekaj šta misliš, ako ti nije bitan oc kako navodiš, zar je bitno na kojoj ploči se nalazi recimo X975 čipset, iz tog razloga sam ti i dao odgovor, jedino ako ti dobro ne shvataš materiju pa ti ništa nije jasno. Mislim, po tvojim postovima reklo bi se da ti očekuješ razliku u performansama od ploče do ploče sa istim čipsetom, a razlike čoveče nema (to se podrazumevalo da znaš) a sve to pod uslovom da ne misliš na overklokuješ (i naveo sam ti primer da razlika može da postoji u 1-4 frejma od mogućih 120) :d

Poslednja izmena:
ok
Hvalaaaa

Potrazicu opet pomoc kad mi pristignu sve narucene komponente, pa da se to sve uklopi kako valja.

Pozzzzzzzzzz

ok
Hvalaaaa

Potrazicu opet pomoc kad mi pristignu sve narucene komponente, pa da se to sve uklopi kako valja.

Pozzzzzzzzzz

Mislim pitao sam te sa koliko para raspolažeš, samo iz razloga jer tvoj CPU će najbolje da se overklokuje i samim tim tako overklokovan najbolje će da radi na P965 ploči, na tvoj zahtev 975 vs 965. Međutim ja bih razmislio o kupovini i išao bih na noviji čipset sa kojim bi tvoj CPU odleteo, tj. P35.
Ga ima dobar izbor i na kraju mogu da se kupe kod nas po povoljnoj ceni, razmisli malo o tome ;)

http://www.monitor.co.yu/index.php?pageContent=cenovnik

Inace uz 965 i dobru memoriju bez problema moze da se predje mem. protok 975 cipseta

Nazad
Vrh Dno