Šta je novo?

DFI 965 Problem

lakicevic

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
320
Dali da je bacim u djubre ili sam sa ovim procesorom dostigao maksimum ili sam negde pogresio, pitanje je sad?

Konfiguracija je iz potpisa

DFI Infinity P965-S
Intel Core 2 Duo E 6320
OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC Edition 2X1Gb Kit (Micron D9GMH)
Corsair X520W PSU

FSB nece preko 450 ?

Sta je ciniti

Prilozi

• BIOS01.jpg
    BIOS01.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 68
  • BIOS02.jpg
    BIOS02.jpg
    57.3 KB · Pregleda: 63
  • BIOS03.jpg
    BIOS03.jpg
    93.1 KB · Pregleda: 64
  • BIOS04.jpg
    BIOS04.jpg
    114.4 KB · Pregleda: 68
  • BIOS05.jpg
    BIOS05.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Dali da je bacim u djubre ili sam sa ovim procesorom dostigao maksimum ili sam negde pogresio, pitanje je sad?

FSB nece preko 450 ?

Sta je ciniti

-povecaj vtt na 1,42v...mislim da je to max pre nego sto krenes da povecavas napon SB,jer se onda povecava i max za vtt...preko 400 je bas potrebno da se poveca vtt na 1,42 i to je dovoljno do 550 FSB-a...nb je ok 1,5v,mada moze i sa manje al nema veze.....previse ti je napona za ram,al i to nema veze...trebalo bi da ti za cas5@450 bude dovoljno 1,9v do 2v.....i V cpu ok,ne moze da skodi ;)
-disebluj sve CPU feature i auto detect PCI clk
-strap podesi manuelno na 266
-sve ostalo ti je ok

butuj ga npr@430 i pokrenes klokgen i ne zatvras ga(prilikom ucitavanja kloka padne ti na 333MHZ,al nema veze,ti iz prve vratis i postavis na 430)....pustis orthos i povecavas na svakih par minutu klok za 2-3 MHz...veruj mi bas mislim da ti je mali V vtt-a smetala da imas stabilan klok i ja sam se tako mucio dok nisam provalio da treba da bude na 1,42....mada nikad nisam probao e6320,probaj bar da spustis napon cpu za VID + 50mv
ako ti posle svega opet skuca na 450,to znaci da ti je proc zakucao,nista drugo nema sanse da te *****ava...niti memorija,niti ploca,vec proc

:wave:

Poslednja izmena:
S obzirom na komponente to jeste malo. Pa moralo bi to na ~500FSB.

za procesor stavi 1,45V da bi isao preko 3,2

VTT = 1.42
Sve funkcije CPU feature = disabled
strap = 266MHZ

sve podeseno i opet zakuca na 450

Mislim da je to maksimalno sto se ovaj procesor opruzio

VTT = 1.42
Sve funkcije CPU feature = disabled
strap = 266MHZ

sve podeseno i opet zakuca na 450

Mislim da je to maksimalno sto se ovaj procesor opruzio

***...tuzna prica taj cpu :smash:

vidi pa ga menjaj...sve ostale komponente su ti vrh :)

***...tuzna prica taj cpu :smash:

vidi pa ga menjaj...sve ostale komponente su ti vrh :)

Moracuu, imam istu kombinaciju ali sa Core2 Duo E6600 i taj je kod cerkice u sobi, e sada cu joj maznuti taj a njoj ugradit ovaj ili ovaj prodati a sebi nabacit nesto jos bolje

samo da me opet ne zapadne opet neki krsh, hehehehehe
pa nisam valjda takav baksuz

Poslednja izmena:
Moracuu, imam istu kombinaciju ali sa Core2 Duo E6600 i taj je kod cerkice u sobi, e sada cu joj maznuti taj a njoj ugradit ovaj ili ovaj prodati a sebi nabacit nesto jos bolje

samo da me opet ne zapadne opet neki krsh, hehehehehe
pa nisam valjda takav baksuz

Mislim da je ideja sa "rotiranjem" skroz OK ;)

Mislim da je ideja sa "rotiranjem" skroz OK ;)

Pa i ja mislim da je ta ideja ok, ali cu opet doci u iskusenje da opet uradim taj famozni overclock pa ce opet bit corak, ali rotacija cce bit za sada a kad skupim malo keshovine onda cu nesto pazarit

ps. hvala svima na pomoci

aj pa javi kako radi 6600

jedino ako se cerkica ne bavi overklokom..:D mislim da je bzvz dati njoj brzi i bolji cpu, ako nishta drugo onda zbog veceg mnozioca..

Meni je sa 6300, da bi radio na 457 tj. 3,2GHz potrebno da mi dam +162mv u biosu i sve napone stavljam na prvu crvenu vrednost (vtt i nb), sb nediram. Inace ide i vise!

Sad me sludiste

hehehe

ma sada cu i ja da ga opletem po voltazi pa kom opanci kom obojci.

Pa cerku je zapao taj procesor jer sam bio misljenja da ce se ovaj bolje clockovati i tako iskoristit bolje memoriju, zbog veceg FSB

Kad sada otvorim kuciste i kad me vidi kako sarafam po njemu zadavice me, i ovako stalno nesto menjam hehehehehehe

nadam se da cu preziveti

ps. cerkica stari overclocker

Mozes da proveris batch procesora, i iskustva drugih sa istom serijom, sada vec ima gomila podataka na net-u.

Sad me sludiste

hehehe

ma sada cu i ja da ga opletem po voltazi pa kom opanci kom obojci.

Pa cerku je zapao taj procesor jer sam bio misljenja da ce se ovaj bolje clockovati i tako iskoristit bolje memoriju, zbog veceg FSB

Kad sada otvorim kuciste i kad me vidi kako sarafam po njemu zadavice me, i ovako stalno nesto menjam hehehehehehe

nadam se da cu preziveti

ps. cerkica stari overclocker

Da ali je tata jos stariji overkloker, a i bog je prvo sebi pravio bradu, zar ne :)

Moracuu, imam istu kombinaciju ali sa Core2 Duo E6600 i taj je kod cerkice u sobi....

E posle ovoga mi dodje da se obesim medj shunke :d
Ja jedva sklapam kraj sa krajem i nikako da se domognem E2160, a ti cerki dade E6600 :type:

Disclaimer: Da napomenem nemam ja nish protiv toga, al me to samo podseca u kakvim sam ja g******

Aj nek ti je srecno sa tim OC-om :bottle:

Ja jedva sklapam kraj sa krajem i nikako da se domognem E2160, a ti cerki dade E6600 :type:

dao joj e6600 da se iz malih nogu uci OC-u :d

sto se tice e6320, ako moze raditi na 3ghz bez problema, odnosno "sa svaki dan", to je i vise nego dobar rez.
taj e6600 bi morao ici bar na 3.6ghz, da opravda svoju visu cenu ;)

Disclaimer: Da napomenem nemam ja nish protiv toga, al me to samo podseca u kakvim sam ja g******

Aj nek ti je srecno sa tim OC-om :bottle:

Taj racunar tj dva su bila namenjena meni, za posao, ali ona tela neke igrice i da uci na racunaru pa sam joj ispunio zelju, (da ne bacam pare sada na jos jedan) sebi sam ostavio E6320 misleci da ce moci dobro da se clockuje, pa sam se zeznuo, tj mozda i nisam jer to i nije los rez za svaki dan

samo ti lepo zameni te proc i uzivaj ne treba njoj 6600 odradice to i 6320 ili prodaj taj e6320 i uzmi e6300 taj lagano ide 3,4ghz

Blago tebi kad ti cerka vozi C2D... :)

Nazad
Vrh Dno