Samo da otklonim neke nesporazume u odnosu na opis moje konfiguracije.
Na LAN 1 je povezan Western Digital TV HD Media Player.Na LAN 2 je prikljucen dLAN Devolo (sa protokom do 200Mbit/s.On prenosi bez greske obicnu IPTV u drugu sobu.) LAN 3 HD IPTV, a LAN 4 je Slobodan.
PC je povezan internetom preko WLAN-a.
Pod ovom konfiguracijom sve funkcionise, i HD-IPTV,IPTV i WD plejer..WD plejer funkcionise kod reprodukcije muzike (koja se nalazi na HD na PCiju kao I kod reprodukcije video fajlova u AVI formatu.Ali kod MKV,MP4 a narocito M2TS fajlova “strajkuje“. I steka.
Usko grlo po mom misljenju je WLAN sa 54Mbit/s?
Zbog toga sam u konfiguraciju ukljucio jas jedan par Devolo Lana,Jedan povezao sa PCijem na mreznu karticu,a drugi na LAN 4 na ruteru.Uspeo sam da udjem u internet I imao brzinu u unutrasnoj mrezi od 160Mbit-a!Ali tada se izgubio obicni IPTV.
Po mom laickom misljenju problem je u ruteru HG520s, t.j. u mapingu LAN portova.O tome na zalost nemam pojma i pitam se da li da se sa ovim “znanjem” da se sam u to upustam?!
Uzgred receno kad su monteri telekoma doneli drugi aparat za IPTV hteli su da vuku mrezni kabel 10metara od rutera do tog drugog uredjaja.Za dLAN nisu ni culi a kamoli videli.Znaci ima “strucnjaka” koji su I gori od mene.
Za svaku sugestiju u vezi sa mojim problemom sam zahvalan,a sto se tice informacija o mreznim plejerima tipa WD I drugih stojim na raspolaganju svim clanovima foruma.
Pozdrav