Šta je novo?

Detonatori 27.20 ...

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
W2K/XP:
http://www.redlinecomputers.net/files/Drivers/Nvidia/WinXP/W2k-XP-2720.zip
W98/ME:
http://www.redlinecomputers.net/files/Drivers/Nvidia/Win9x/Win9x-ME-27.20.zip

Evo sta kazu na warp2search:
So I've tested this driver. I challenged it against Detonator 23.11, 27.00 & 27.10.
This was a good test for my new mainboard (Epox 8KHA+). Damn that board is stable as hell!
But now for the tests. I tested the drivers with 3DMark2001 with all options on. And I can say the 27.20 rocks!

Evo sta ja kazem: Kakve su paljevine ovi ameri:)

omnik je napisao(la):
Evo sta ja kazem: Kakve su paljevine ovi ameri:)

A jel rade sa svim kartama (NVidia naravno ;) ). Nešto mi se učinilo da su u poslednje vreme bile neke verzije koje nisu podržavale GF2 ili nešto slično...

Digao sam ruke od tih Detonator-a. Čekam jednostavno nove verzije na NVidia.com i ne boli me glava.

I ja se slazem sa Delimirom.

Mislim, to je i taktika Nvidia-e, stalno im kao neobjasnjivo cure nove verzije drajvera. A u stvari od paljevina sirom sveta prave besplatne beta-testere. Pa kada se neka verzija stvarno pokaze dobrom, onda je stave na site kao oficijelnu...

Ja sam tri noci potrosio na resavanje problema "zasto mi ne radi capture na kartici". Sve moguce i nemoguce varijante sam probao, zivce pogubio, ugojio se 2kg zbog od muke popijene coca-cole, dok nisam najzad uradio ono sto je bilo tako logicno: umesto trenutno instaliranih mega-ultra-fast 23.xx, stavio sam one koje Gainward preporucuje na svom site-u za MX400: 14.11. Sada imam 3 framea u sekundi manje u igrama, ali sve radi k`o Doxa.

Najsmesnije u celoj prici je sto se ja prakticno i ne igram, tako da nemam nijedan razlog da jurcam nove verzije Detonatora. Al` fama & frka cine cuda... Vise ne, doduse. Bar za mene to vazi.

Re: Re: Detonatori 27.20 ...

delimir je napisao(la):
A jel rade sa svim kartama (NVidia naravno ;) ). Nešto mi se učinilo da su u poslednje vreme bile neke verzije koje nisu podržavale GF2 ili nešto slično...

Rade... kao i svi detonatori koje sam do sada probao :)

Unapredjenja u Q3 ima, high qualty test je skocio sa 92.5 na 98fps-a sto i nije malo. Medal of Honore, Wolf, Colin... sve sljaka fino. Jos TVOut da probam i ako radi dobro, mozda i bude nesto od njih.

Re: Re: Re: Detonatori 27.20 ...

omnik je napisao(la):
...
Unapredjenja u Q3 ima, high qualty test je skocio sa 92.5 na 98fps-a sto i nije malo. Medal of Honore, Wolf, Colin... sve sljaka fino. Jos TVOut da probam i ako radi dobro, mozda i bude nesto od njih.

Koju graficku imas?
Moja je klasik MX(prepravljena u MXR), i od novijih serija detonator-a najblizi po performansama 10.80-ci pokazali su mi se 22.50, tako da sada koristim njih zbog nekih dodatnih osobina.

Re: Re: Re: Re: Detonatori 27.20 ...

BokiPK je napisao(la):
Koju graficku imas?
Moja je klasik MX(prepravljena u MXR), i od novijih serija detonator-a najblizi po performansama 10.80-ci pokazali su mi se 22.50, tako da sada koristim njih zbog nekih dodatnih osobina.

Prolink MX400 64MB oc. 220/230. Meni su pre ovih najvise odgovarali isto 10.80 i 22.80 (TVOut radi odlicno tek od ove 22.XX serije).
Pozdrav:)

Pozdrav i tebi:)
Zanimljivo da je meni i sa 10.80 TV-out radio solidno.
22.50 imaju vise opcija, a iz nekog razloga sa pomenutom prepravkom moje kartice najbolje saradjuju. Zapanjili su me neki DirectX efekti koje daju. Pocev od onog glupog DXDijag testa pa do nekih ozbiljnijih. Nisam siguran sta je u pitanju, mozda samo slucajnost.

Paljevine ili ne, drajveri razbijaju... 27.20 su verovatno naslednici 22.80! Slobodno skidajte...!

Šta ovi najnoviji Detonatori su opet malecni tj. 3.5 mega!? Smor je bio pre skidati onolike drajvere ovo je dobra stvar. Evo skidam ih i ja da dobijem po koji frejm više u igricama koje ne igram...

Ozbiljno nadam se da je možda nasumično uključivanje Windows Animationa skopčano sa drajverima za grafičku...

PS: A na kom sajtu se nalazi ona čuvena baza svih Detonatora...MaxReboot ili negde drugde?

PPS: ATi me stvarno iznenadio. Toliko poboljšanje, brži je od GF3. Šta su drajveri. Sada mi je jasno zašto je NVidia brže-bolje počela da agresivno gura NV25 i NV17, a rekli su da neće više biti novih grafičkih čipova svakih šest meseci kao pre. Nisu očekivali verovatno ovako jakog ATi-ja.

izgleda stvarno da rade lepo, malo su redizajnirali izgled menija, i tvout-a, ima i neki wizard, ali me mrzelo da se bakcem, i cudno, bar mi se cini, kada sam pre menjao drajver, uvek mi je zaboravljao rezoluciju i bacao me u 800x600 i sjebavo mi setingse za tvout, a sada je sve ostavio kako jeste, i lepo namestio sve... samo mi nije jasno sto sam aktivira animiranje prozora... a sto se tice igrica, koga jos zanima frejm dva vise, samo da ne brljavi...

Re: Re: Re: Re: Re: Detonatori 27.20 ...

omnik je napisao(la):
Prolink MX400 64MB oc. 220/230. Meni su pre ovih najvise odgovarali isto 10.80 i 22.80 (TVOut radi odlicno tek od ove 22.XX serije).
Pozdrav:)

A koji detonatori su najbolji za TV Out?

Evo koliko su dobri novi Detonator-i...Vraćaju sami od sebe "start menu speed" na default (ja volim na fast) i opet uključuju kao i stari - Windows animation...

Eh... Koristite 22.80 i nema da boli glava... (ili 22.50 ili 21.85) Pustite ove probne varijante.. kada izadju Detonator 5 drajveri (27.xx) znacemo koji otprilike valjaju (ne brzinski nego po stabilnosti) i to je to...

MaX problem je u tome što onaj Desktop Manger (ili kako se već zove) otklanja problem koji me nervira (Windows Animation), što znači da su oni iz NVidie zabrljali. Čudno mi je bilo što ranije sa starim Det. nisam primećivao to što me toliko živcira (znači da pre toga nije ni bilo).

Da ne dužim nego taj Desktop Manager se posle svakog restarta dečekira (neće da se automatski startuje sa Win-om) tako da GUI setovanja (Start menu, Animations its..) setuje na defaul. Čim odem u Control Panel i kliknem na ikonicu sve se vrati kao što je bilo podešeno (tj. isključe se sve animacije itd..). Glupo mi je da po svakom restartu idem u CP pa da uključujem ručno desktop manager...Takođe i overlay ne radi kada uključim desktop manger. Ovi Detonatori su baš teška beta...

E sad ja pitam jel ima neki Detonator koji ima dotični Desktop manager, a da radi malo bolje od ovih i dge eventualno da ga skinem...
Nažalost sve stare verzije detonatora sam pogubio kada sam menjao hard diskove tako da imam ili baš stare verzije (znači ne Detonator XP) i 23.11...

A kakva su iskustva sa ovim poslednjim "zvanicnim", 23.11 ? Da
ih ne skidam dzabe...

ASh, koristi TweakUI

Zorro je napisao(la):
A kakva su iskustva sa ovim poslednjim "zvanicnim", 23.11 ? Da
ih ne skidam dzabe...

Ne skidaj ih ni slucajno! Ni pod XP-om ni pod mileniumom mi nisu radili kako treba. Stalno neka kocenja i ilegalne operacije, uzas! Ovi novi su odlicni i po brzini i po stabilnosti, jedino sto imaju ta dva problemcica, mada ja mislim da taj desktop manager moze da se iskljuci.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Detonatori 27.20 ...

Matthias je napisao(la):
A koji detonatori su najbolji za TV Out?

Zavisi od cipa. U principu, uz koriscenje TVTool-a, nebi trebalo da bude problema sa bilo kojim novijim detonatorima (opet kazem, zavisi od cipa koji regulise TVOut).

Cemu sluzi a uz to i ne radi?

Pa ona ikonica "desktop explorer" aj sto me nervira, ali cemu sluzi? kad kliknem na nju otvara mi prazan IE?!?

Svi novi detonatori imaju jadno izveden tv out. Nije mi jasno kako stariji drajveri imaju normalno ponasanje u smislu da kad uradim clone dobijem sliku na TV u istoj rezoluciji kao i na monitoru (do 800*600 identicnu, za vece rezolucije na tv se formira virtuelni ekran vece rezolucije) a ovi novi mi pri aktiviranju tv-a zakucaju rez. na monitoru na 800*600 i ne pustaju?
Pateticno.

Da li neko ima link za Detonator 22.80 za Windows 98/Me

A za GF 256 sa TV-outom ?

Koji bi bili najprikladniji drajveri za gorenavedenu karticu,
i ako bi neko bio ljubazan da ponovi postupak za reinstalaciju
detonator drajvera vec jednom opisan u FAQ-u,ali tada sam imao V3.
Operativni sistem je win2000sp2.

Pozdrav i hvala!

Preskocio sam cak i dl ovih beta.. to je sada samo implementacija gluposti za GF4-ke (MX uglavnom).... Videli ste rezultate MSI GF4-ke i kolike su razlike izmedju 27.00 i 27.20 u korist 27.00.... Znaci, za sada 22.80, a kasnije, kada oficijalni izadju - neki 27.xx znacemo koji su... :)

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno