Šta je novo?

Detonator 44.03

063

Čuven
Učlanjen(a)
22.11.2002
Poena
620
Niko nista o novom detonatoru (meni je nov juce sam ga skinuo i instalirao) 44.03 Prosto sam prezadovoljan. VIETCONG mi je seckao sa 40.72. ali sa ovim novim i na najvisim setovanjima ide ko podmazan inace grficka je MSI gf440... Kakva su vasa iskustva? cheers

Ikreno receno nisam imao nikakvih problema sa detonatrima serije 4X.XX , jedino sto je pravilo probleme je 3DMark2003 i nedostatak vatre u onom testu sa avionima ali je i to reseno , mada se to nije odrazlio na igranje. Sve u svemu nVidia je izbacila zrele drajvere. Sto se tice tvog seckanja, moze biti da ti je bio ukljucen FSAA ili tako neki performance killer mada je i VC bagovit.

44.03 rade savrseno. Kao uostalom i svi detonatori kad su igre u pitanju. Ja nisam imao nikakvih problema u bilo kojoj igri vec poodavno sa bilo kojom verzijom detonatora

WHQL 44.67 Detonator:
http://fernando.darocha.free.fr/nvidia%2044.67%20whql%202kxp.exe

063 koju imas karticu ?

Postpaid, salim se, graficka je MSI GF4 MX440 AGP4x (directx 8.1). Ova poboljsanja su me iznenadila zbog toga sto su navodno optimizacije radjene za 9.0 ali ocigledno da pomazu i za nas sa 8.1

Jedna mala ispravka, mx440 nije dx8.1 karta iako to piše na kutiji, čak nije ni dx8...
Pozdrav.

44.90 za XP/2000

http://www.uni-magdeburg.de/tuemler/guru3d/4490win2k_xp.zip (7.2 MB)

Misljenje coveka koji ih je probao:
----------------------------------------
3dMark Breakdown: 44.90 v. 44.03 (for me, at least)
Score 220 pts higher w/44.90's
All games FPS higher, more improvement in high detail scores.
Fill rate single texture score up, Multi texture score down.
Polygon 1 light same score, 8 lights score down.
Eviro Bump score way up, DOT3 score down a little.
Vertex shader score same.
Pixel shader down, Advanced Pixel shader way up.
Point sprites up.
Still, thats my system but make of it what you will. I'll post later after I play a few games.

A ako preferirate '98:

ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/vga/nVidia/Released_Drv/Win9XME 44.69.zip (17.68 MB)

063 je napisao(la):
Ova poboljsanja su me iznenadila zbog toga sto su navodno optimizacije radjene za 9.0 ali ocigledno da pomazu i za nas sa 8.1
nV to zove optimizacijom.. obican svet to lepo zove prevarom!

Jedna "izuzetno zahtevna" igra - Supaplex za windows (Winplex) je mnogo seckala sa 43.45 (nije bila igriva), dok sa 44.03 radi ko zmaj što je i normalno - nije džabe ono WHQL

Marti Misterija je napisao(la):
...

nV to zove optimizacijom.. obican svet to lepo zove prevarom!

To se zove optimizacija, dokle god ne mozes da vidis razliku u slici bez lupe to se zove optimizacija. Niko ne brani Atiju da optimizuje svoje drajvere, niko nije branio Kyro-u da masovno uvede hidden surface removal, zasto bi NV-u zamerali ako se razlika golim okom ne vidi ?

VIA je napisao(la):
Jedna "izuzetno zahtevna" igra - Supaplex za windows (Winplex) je mnogo seckala sa 43.45 (nije bila igriva), dok sa 44.03 radi ko zmaj što je i normalno - nije džabe ono WHQL

Nema to nikakve veze sa WHQL!

OptiPlex je napisao(la):
... To se zove optimizacija, dokle god ne mozes da vidis razliku u slici bez lupe to se zove optimizacija. Niko ne brani Atiju da optimizuje svoje drajvere, niko nije branio Kyro-u da masovno uvede hidden surface removal, zasto bi NV-u zamerali ako se razlika golim okom ne vidi ?
... zato sto se svuda u svetu lazno, iskrivljeno i tendenciozno iznosenje podataka u cilju stvaranja pogresne slike o pojedinoj cinjenici/pojavi naziva prevara!
uostalom procitaj malo ... http://www.digit-life.com/articles2/gffx/gffx-16.html

E a vrlo je bitna stvar da ti kartica renderuje ono što se ne vidi golim okom :hump: :beat:

omnik je napisao(la):
Nema to nikakve veze sa WHQL!
WHQL = Windows Hardware Quality Labs, a evo dela iz Faq proizvođača igre:
проблеммы с неподписаным Detonator-ом на данный момент неразрешимы! Т.е. если версия детонатора НЕ подписана Microsoft-ом, игра будет тормозить (причем не только наша игра, но и ряд разработок других производителей).

BeastMaster je napisao(la):
E a vrlo je bitna stvar da ti kartica renderuje ono što se ne vidi golim okom :hump: :beat:
Dobro bre navijaci... :?:
Radi se o tome da nV35 nema performanse koje nV tvrdi da ima... jednostavno cifre se pumpaju u testovima a realne performanse nesto drugo. Uopste se ne radi da li se vidi ili ne... kupis Ferrari... na cajgeru "unapredjeno" pise da ides 300kmh a realno 220kmh! To se zove optimizacija !?!?!?!

Alo ...
ljudi spustite malo gas ...
evo nakon instaliranih WHQL 44.67 Detonatora ( ranije koristeni 41.09 ) na GF2 GTS-u, XP2000+, Kingston 3200DDR-u ... framerate u VIETCONGU se ipak poboljsao, ne toliko znacajno, ali ipak +

Optimizacija ili prevara kako god, rezultata ima i to vidljivih golim okom pozdrav svima

VIA je napisao(la):
...

WHQL = Windows Hardware Quality Labs, a evo dela iz Faq proizvođača igre:
проблеммы с неподписаным Detonator-ом на данный момент неразрешимы! Т.е. если версия детонатора НЕ подписана Microsoft-ом, игра будет тормозить (причем не только наша игра, но и ряд разработок других производителей).

Pa? Ako microsoft potpise to mora da znaci da valja? Hehe, molim te :rolleyes: ;)

Omnik je u pravu, nema to nikakve veze sa WHQL, koji BTW u slucaju 44.03 detonatora vazi samo za FX karte. Imao sam isti problem sa igrama Warblade, i Bongo Boogie (totalno nezahtevne 2d igre). Obe su radile ok sa praistorijskim detonatorima (bez obzira da li su WHQL), kao i sa 40.72 i 44.03, dok su sa onima izmedju 40.72 i 44.03 seckale. Taj problem ima neke veze sa odredjenim rutinama u driverima, a nikako sa glupim sertifikatom koji je uglavnom u slucaju Detonator drivera znacio da rade gore nego oni bez njega.

Marti Misterija je napisao(la):
...
Dobro bre navijaci... :?:
Radi se o tome da nV35 nema performanse koje nV tvrdi da ima... jednostavno cifre se pumpaju u testovima a realne performanse nesto drugo. Uopste se ne radi da li se vidi ili ne... kupis Ferrari... na cajgeru "unapredjeno" pise da ides 300kmh a realno 220kmh! To se zove optimizacija !?!?!?!

2 stvari.
Kao prvo teren "realnih" performansi je vrlo tanak. Ta "varanja" su prijavljivana u 3d marku i ne vidim kako je to realna aplikacija ?

Drugo, ako je meni povecan frejm rejt u nekoj igri, konkretno VietCong-u kao sto covek kaze, a ja golim okom ne vidim razliku u slici kako to da nazovem ? Prevarom ?

Ja ne tvrdim da je NV brza od Atija (sem FX5200 u odnosu na 9200 :D) ali neke stvari prosto moraju biti iskazane. Slazem se, neka se da na znanje da je prisutno varanje, ali neka se da na znanje da se to ne vidi golim okom i da mnogim ljudima to vidno pomogne.

I da prestanemo sa ovim posto nismo portparoli Atija ni NV-a i ne placaju nas (barem mene ne placaju :beat: )
Poz

Nazad
Vrh Dno