Šta je novo?

Detecting IDE drives... cekanje?

supermenx

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
619
Kada se dize sistem, jedno pola minuta treba da ploca detektuje CD uredjaje.
U pitanju je Abit NF7-Sv2.0, Maxtor SATA 120GB,
prim. slave TEAC CD-RW, sec.master DVD-R Pioneer 106D, i HDD fioka je na primary (prazna).
Probao sam kombinacije da TEAC bude i prim i sec.master i a DVD primary master, ali nista.

Da napomenem da kad ujutru upalim kompjuter, sve proleti bez problema (nema tog zastoja, odmah detektuje uredjaje). Cim se malo sistem ugreje, kad restartujem, pocinju ti problemi sa detekcijom - cekanje.

Sta moze biti problem/resenje?

Hvala.

Ne znam koji je Teac u pitanju, ali je sa 40x modelima bilo problema ako se ne stave kao masteri. Jesi li proverio IDE kablove?

Najbolje bi bilo da kad pocne to da ti se desava otkacis sve uredjaje i onda krenes redom da ih kacis jedan po jedan. Metodom eliminacije bi trebao da dodjes do odgovora. Pokusaj...

Ne znam da li govorim banalnu stvar, ali zelim da pomognem. Prije mjesec, dva, prvi put sam sklapao ceo racunar, ali prije toga sam dosta citao i pratio hardverske teme, pa sam mislio to je lako, znam ja to....Ali, slican problem- isto tako detektuje uredjaje oko pola minuta; pa sam izvrtio sve kombinacije master - slave, ali dzaba. Na kraju, posle malo nerviranja, ali i razmisljanja i probavanja uradio sam sledece i sve je proradilo: plavi kraj IDE kabla sam postavio na plocu, a sivi i crni na hard i cd!

Zekiyu je napisao(la):
Na kraju, posle malo nerviranja, ali i razmisljanja i probavanja uradio sam sledece i sve je proradilo: plavi kraj IDE kabla sam postavio na plocu, a sivi i crni na hard i cd!
Pa tako i treba da se kaci!!! :D

Zekiyu je napisao(la):
Ne znam da li govorim banalnu stvar, ali zelim da pomognem. Prije mjesec, dva, prvi put sam sklapao ceo racunar, ali prije toga sam dosta citao i pratio hardverske teme, pa sam mislio to je lako, znam ja to....Ali, slican problem- isto tako detektuje uredjaje oko pola minuta; pa sam izvrtio sve kombinacije master - slave, ali dzaba. Na kraju, posle malo nerviranja, ali i razmisljanja i probavanja uradio sam sledece i sve je proradilo: plavi kraj IDE kabla sam postavio na plocu, a sivi i crni na hard i cd!

Pa tako i treba, plavi kraj na plocu, a ovi drugi u uredjaje.
Pozdrav

Crni je napisao(la):
Ne znam koji je Teac u pitanju, ali je sa 40x modelima bilo problema ako se ne stave kao masteri. Jesi li proverio IDE kablove?
Meni su svi Teac-ovi, i romovi i pisaci, slejvovi na vise masina, i takvih problema nema. Sve masina su sa Intel chipsetovima.

vlasta je napisao(la):
...

Meni su svi Teac-ovi, i romovi i pisaci, slejvovi na vise masina, i takvih problema nema. Sve masina su sa Intel chipsetovima.
Pa i kod mene ne pravi probleme gde god da ga zakacim, ali su se neki ljudi zalili da su imali probleme ako ga stave kao slave o cemu je bilo rasprava i na cdr forumu.
Mozda se nisam najbolje izrazio s onim "bilo problema" posto ih neki nikad nisu ni imali :beat: ...

Promenio sam mesta kablovima, (oba su UDMA) i sad je sve OK.
Izgleda da je jedan kabal falisan, pa cu gaa zameniti cim budem imao prilike da ga kupim.
Hvala svima koji su se trudili da mi izadju u susret.

Crni je napisao(la):
...

Pa i kod mene ne pravi probleme gde god da ga zakacim, ali su se neki ljudi zalili da su imali probleme ako ga stave kao slave o cemu je bilo rasprava i na cdr forumu.
Mozda se nisam najbolje izrazio s onim "bilo problema" posto ih neki nikad nisu ni imali :beat: ...
Ja sam imao situaciju LG DVD, LG Rezac. Kad je Rezac primary, a DVD slave jednom u 10 puta masina se ne ukljuci, mislim nema slike, hdd dioda svetli....
Kada sam im zamenio podesavanje problem je nestao. Sve ovo je cudno da se desava za uredjaje istog proizvodjaca. :cuss:

Nazad
Vrh Dno