Šta je novo?

Desni zvucnik ne radi.

Mrljesana

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2013
Poena
255
Imam jedan problem sa zvucnikom, desni iz ne znam kog razloga ne radi, levi radi fantasticno sve je dobro prikljuceno medjutim nece. Kako da ga testiram nekako sta da radim ? da li ovi servisi rade sa zvucnicima ? Zvucnici su ovi iz potpisa.

Proveri kao prvo balans u Realtek panelu za podešavanje, možda si nekom prilikom slučajno pomerio balans na levi zvučnik, pa zato ne radi desni (potenciometar/klizač mora biti tačno u sredini između L/R).

Možeš testirati i na nekom drugom izvoru zvuka, priključi zvučnike na mobilni telefon ili mp3 plejer, a ako imaš odgovarajući kabel, možeš testirati AUX ulaz na desnom zvučniku, ili preko činčeva (CD, DVD plejer) AUX ulaz na subwoofer-u.

Realtek balans tacno je na 0, gledao sam nesto po Sound Manageru nesto je bilo mutirano, unmute i pojacao do kraja i dalje ne radi. Na telefonu isto ne radi. Moguce je da ima garanciju nisam siguran kupljen je u Svajcarskoj. Kako da kontaktiram Logitech Srbija jer ja ne mogu da nadjem.

Prvo probaj da zabodeš neke slušalice u računar, tamo gde ubadaš zvučnike da vidiš da li je u računaru sve ok.
Dalje, na tom desnom zvučniku imaš konektor za slušalice? Ubodi ih te probaj da li imaš zvuk na obe slušalice.
(Slušalice za telefone sa mikrofonom (hands free) možda neće raditi k'o svet pa probaj naći obične sluške bez mikrofona, ili sa odvojenim kablovima za slušalice i mikrofon)

Dalje, proprati kabel od računara (telefona) do zvučnika. Koliko vidim, taj kabel može da se menja. Probaj da ukrstiš taj kabel na ulazu u zvučnike (crveni konektor u beli činč i obrnuto). Ako i dalje ne radi isti zvučnik, taj kabel je ok. Ako prestane da radi drugi zvučnik a ovaj prvi proradi, promeni kabel.

Dalje, koliko vidim na tom desnom zvučniku (koji ne radi) ti se nalaze komande, i konekcija između njega i sub-a je neki devetopolni kabel. Pogledaj da neki od pinova nije iskrivljen ili polomljen. Ako jeste, ima posla za majstora, mada se može rešiti i u kućnim uslovima.

Pazi, 99% šanse je da je problem u konektorima ili kablovima što je trivijalno za svakog ko je malo vičan sa lelektronikom.

Poslednja izmena:
Pogledacu zvucnike detalno, ako nista zovem logitech.

Imam zvuk u obe slusalice, ne moze da se menja, sa crvenim konektorima sam probao ali to deluje samo za levi zvucnik, pinovi su pravi.
Zvucnik radi izvadio sam ga sve lepo povezem sa kompom ali iskljucim levi zvucnik, desni radi ali vrlo slabo. Tako je i sa telefonom.
Zovem Logitech nece mi se jave nesto :d
Ima li jos nesto da testiram ?

Izvinjavam se na tripl-postu :d
Upravo mi kazu da Logitech Srbija nisu ovlasceni serviser Logitech delova.. Zna li neko ko je mozda ?

Jesi li zvao Computerland? Na linku koji sam ostavio stoji da su oni ovlašćeni servis za Logitech:

Ovlašćeni servis za Logitech:
ComputerLand
011/715-8-025
011/715-8-026
Gospodara Vučića 176
Beograd

Nazad
Vrh Dno