Šta je novo?

Desktop(WINXPsp2)+Notebook(Vista buis.)+D-Link DI524 - Problem

darkoto

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
609
Prvo da kratko objasnim situaciju:
SBB kablovski modem je povezan sa ruterom (DLINK), ruter je povezan sa desktop masinom kablom a sa laptopom wirelesom.

E sad sta se dešava (problem):
Net mi radi na oba kompa, oba se medjusobno pinguju, desktop masina pristupa laptopu bez ikakvih problema (što je sve super) međutim laptop neće da pristupi desktop mašini. :wall:

Laptop vidi desktop mašinu, međutim kada kliknem na ikonu javi mi poruku (vidi sliku) nesto tipa "Desktop not accsesible. You might not have premissions.....".

Šerovo sam foldere, oba su na istoj worgroup-i, administratorski nalog mi je desktopu, dozvolio sam da svako moze da pristupa sherovanim folderima...
Ne znam sta dalje da probam. Da li ima neko neku ideju?

Prilozi

• Slika.jpg
    Slika.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 93
Ne poznajem dobro Vistu, ali proveri servise na laptopu, ali i na desktopu. Tipa da li su ukljuceni oni koji treba da budu (DHCP, Server, Workstation...). Da eventualno nemas negde instaliran i drugi protokol koji ima prednost (NetBIOS over TCP/IP), a proveri i User Group Policies.

Dodaj lapotop-ov nalog (tj. korisnika koji treba da pristupi desktopu) u listu korisnika na desktopu, trebalo bi da bude ok posle toga.

Poslednja izmena:
Moras da olabavis grupne politike na desktop-u.
Start-Run-Gpedit.msc
Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options
Accounts: Limit local account use of blank passwords to console logon only
DISABLED

Poslednja izmena:
Dodaj lapotop-ov nalog (tj. korisnika koji treba da pristupi desktopu) u listu korisnika na desktopu, trebalo bi da bude ok posle toga.

Uradio još na početku, ali kako god bilo, posle par dana (u međuvremenu ništa nisam dirao) je sve profunkcionisalo kako treba.
Tako da mi u opšte nije jasno šta se desilo.

U svakom slučaju hvala svima na odgovorima.

Poslednja izmena:
Cesta pojava kada je WinXP u pitanju...Ne znam koliko mi se puta desavalo da ne mogu da pristupim masini na kojoj je WinXP iako se uredno pinguju. Prodje neko vreme i masina se odobrovolji i pocne da pusta sve... Prestao sam vise i da se nerviram....

Uradio još na početku, ali kako god bilo, posle par dana (u međuvremenu ništa nisam dirao) je sve profunkcionisalo kako treba.
Tako da mi u opšte nije jasno šta se desilo.

U svakom slučaju hvala svima na odgovorima.

Moguce je da si pokrenu network wizard pa su se grupne politike regulisale, nema tu radi pa ne radi, ako zaglupljuje mreza onda je 90% problem do hardvera, drajvera i sl. Mora sve da se podesi na SP2 jer po defaultu ima masu sigurnosnih opcija ukljucenih u mrezi.

Nazad
Vrh Dno