Šta je novo?

Desktop sa 2 hdmi - povezivanje sa tv

milos88nbg

Cenjen
Učlanjen(a)
25.01.2021
Poena
105
Pozdrav,
pokusavam da povezem tv za racunar koji vec ima jedan hdmi povezan sa monitorm
imam jedan hdmi u donjem delu racunara,a drugi u gornjem gde su usb portovi
da li je moguce povezati da komp daje sliku i na monitoru i na tv-u ili posebno koristeci ta dva hdmi
konf je AMD Ryzen 5 4500,Amd rx 6600,asus a520
kupio sam i neki hdmi produzni gde sam ga ubacio u taj donji gde dobijam sliku,a gore da menjam izmedju monitora i tv-a ali ne radi
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Bice da je taj hdmi dole od diskretne graficke kartice, a taj gore od integrisane. Ne mogu raditi istovremeno.
Daj sliku cisto radi provere.
Ako ti je ok da imas identicnu sliku na tv i monitoru, onda ti je dovoljan neki feftin spliter. Ako zelis razlicitu sliku (extend) onda moras da dodjes do jos jednog porta.
Jos jedna pretpostavka je da ta grafa ima samo jedan hdmi, a da ima i pored toga displayport. To je sasvim ok, postoje adapteri za tu namenu
Ovaj kablic je dovoljno jeftin da je isplativiji od splitera, tako da zanemari ovo gore, samo je pomenuto kao opcija.

ima pored hdmi na grafickoj i DP znaci ovaj dp ulaz ide u komp a u ovaj drugi deo ubacim hdmi i spojim sa tv-om?
da li se slika automatski prebacuje i na na tv?
ne treba mi extended dovoljno i da se preslika

Da li imas display port na monitoru?

nema,hdmi i vga
neki stariji tesla monitor
porucih taj adapter,valjda ce uspeti
1720721819958.png

Svi ce raditi, slobodno uzmi jeftiniji.
Filozofija krece tek na boljim tv visokom rezolucijom i refresh rate.
taj sto si uzeo ce raditi kao 1080@60 (verovatno i 120) i 4k@30

Uzmes adapter DP_na_HDMI_pa to prikaci na monitor, HDMI_na_HDMI od TV-a direktno. Zasto je bolje ovako, pa prosto vecina tih jeftinih DP to HDMI adaptera NE PREBACUJE zvuk, tj. ide samo slika, pa da se ne cudis zasto nema zvuka na TV. Kapiram da zelis recimo filmove da gledas na TV, pa je zgodno da zvuk ide na HDMI zbog toga i da lepo imas zvuk na TV.

Код куповине dp-hdmi адаптера треба водити рачуна да подржава 4к@60 Нz, разлика у цени између 30Нz је минимална.

Nazad
Vrh Dno