Šta je novo?

desk CONFIG do 15.000

leizzy

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2007
Poena
304
Poz svima....

Dakle, ortakinja je rešila da kupi komp do 150e. Ima monitor, tastaturu i mišonju, što je "kao" olakšavajuća okolnost.
Komp joj treba za office, surfing i Morrowind ^^ [eventualno i Sims2] :lupko:

Odavno nisam u toku sa razvojem komponenti, pa sam se ponadala da ima nekoga kome je dosadno i razume se nešto više od mene - ko bi mi mogao pomoći oko sklapanja konfiguracije. Ja sam manijak po tom pitanju i uvek mi otpadne neka komponenta na osnovu cene :wall: [hd, cpu, case, mb = oko 141e, bez RAM-a] :crash:

Otišle bismo u shopping dok evro ne skoči još više - što bi značilo sutra, pa je svaka brz(oplet)a pomoć puno dobrodošla. :Klanjanje

Tesko za te pare da moze nesto da se sklopi. Sad sam pokusao nesto da skarabudzim, i fali jos bar 20e.

Ovo bi bio minimum minimuma:

AMD Sempron LE 140 2.7GHZ Box AM3 64bit

Cena: 2.900 din.
MicroStar K9N6SGM-V

Cena: 3.790 din.
1GB DDR2 Geil PC800

Cena: 1.790 din.
Blueberry CN-331BKS, 400W

Cena: 2.230 din.
320GB Samsung, SATA2, 7200rpm, 16MB HD322HJ

Cena: 3.790 din.
DVD+-RW LG GH22NS50

Cena: 1.790 din.

-----------------------
=16300din

Poslednja izmena:
nek skupi jos malo para jer ovo je zaista malo...
ako skupi jos malo para onda imam predlog sta moze da uzme
athlon2 215 2x2,7ghz 3900dinara
biostar a785g3 oko 4800dinara
1gb ddr3 na 1333mhz oko 2000dinara
hdd 250gb oko 3000dinara
rezac 1800dinara
kuciste sa napajanjem 2000dinara
to je 17500dinara

Hmmmm... Dala bih joj moj stari DVD +- RW dok ne kupi novi, što bi moglo ponoći... Još ako uzmemo

FRONTIER
SA-7A008
cena: 1.600

...možda uklopimo i kafu da popijemo xD ili uzmemo neku, za nijansu, bolju ploču, pa posle neka budži...

Hvala vam puno na brzom ongovoru, ali joj je baš neka frka za komp, tako da... :S:

Mada možda uspem da je ubedim da gladuje koji mesec :smoke:

Dopada mi se konfiguracija ;)

nemoj slucajno da kupis ijedan comp od predlozenog...to je katastrofa i mnogo losije od onog sto sam ti napisao...eto uzmes to kuciste sa napajanjem za 1600dinara i das joj rezac i eto uklopice se

Šta znači lošije?

Na "to" se daje garancija 2 ili 3 godine i to ti dovoljno govori. S obzirom na zahteve, ne vidim da će mnogo dobiti kupovinom tvoje konfiguracije, osim što je procesor bolji.

Dakle, ako je svaki dinar bitan, ove gotove konfiguracije su bolje zbog garancije. Ako ima prostora za poboljšanje, ona tvoja je sasvim OK.

Nemoj pogrešno da me shvatiš, ja ne radim za te firme, samo smatram da u toj klasi računara cena i garancija igraju veliku ulogu.

sta je losije?! praistoriski jednojezgras sa katastrofalnom plocom i penzionisanom ddr2 memorijom...sta mislis koliko te komponente sto sam nabrojao imaju garanciju? imaju 3 godine... nije svejedno uzeti nesto sto jedva cekaju te firme da se rese(uvale) jer im stoji u magacinu ko zna od kada...sto se tice nadogradnje svakako da je mnogo lakse nadogradjivati am3 socket i ddr3 memoruje nego ono...da jos dodam da nije svejedno uzeti maticnu sa trenutno najboljom integrisanom grafikom(tu sto ima biostar a785g3) jer se moze dosta toga i odigrati sa njom umesto onih koje imaju uzasnu integrusu...ako ceni pare od "ortakinje" ona ce sigurno da uzme ono sto sam ja predlozio jer nema bolje za te pare

Konfiguracija kao Altos Start je sasvm pristojna za svaki dan za Office i multimediju.

"atome" ( ploce sa integrisanim Atom procesorom ) treba zaobilaziti u sirokom luku
( ko se pita zasto - neka licno proba,necu da mu branim :-devil-:,ali nemoj posle da se zali da nije upozoren :p )

Nije mi jasno zasto neke firme daju garanciju 2g. Pa taj procesor i ploca imaju 3g, memorija verovatno 5g (neke imaju i 10g, a ja jos imam DDR na kome pise 99g garancije :) ), hard isto 3 (Seagate daje 5g, ali je kod nas uglavnom 3)... Jedino se na dvd-rezac daje 1-2 i kuciste koje obicno ima samo 1g...
I to im garantuju proizvodjaci tako da nemaju razloga da tako zakidaju na garanciji. Jedino ako nije neka fora da na tako stare komponente proizvodjaci ne daju garanciju ili sl...

16.299 din:
http://winwin.rs/desktop-računari-a...-1gb-320gb-dvdrw-400w.66.html?productId=17971

15.500 din (Atom):
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/17138/2

14.990:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/desktop/3953-basic-pc

Ove konfiguracije su dobre jer imaš garanciju 2 ili 3 godine na njih. Posle tog vremena se bace i kupi se druga.

Ovo jesu jetine masine, ali nisu namenjene za home varijantu, vec za kancelarije. Zakopace se sa njima samo tako. Matrix je dao dobar predlog i zaista je dobar. Kasnije ce lako nadograditi i dodati sve sto treba kad se dodje do malo vise para. Pogotovu sto devojka hoce i nesto da odigra.

@va_milos

Prva moze da prodje i kako home varijanta,druga je ocaj - to ne bih drzao ni u kancelariji :),a treca je bas klasicna office masina.

Za oko 17500-18000 moze da se "nategne" konfiguracija sa Celeronom E3300 i Ati 3650 grafikom.

Slažem re i ja sa matrixxsuovim predlogom ali ljudi,svaka cast devojkama ali ako poznajete zene,njih ne zanimaju te stvari kao nas,radije ce dati za neki parfem ili cipelice 100€ nego za graficku a kod nas je to obrnuto :)

Slažem re i ja sa matrixxsuovim predlogom ali ljudi,svaka cast devojkama ali ako poznajete zene,njih ne zanimaju te stvari kao nas,radije ce dati za neki parfem ili cipelice 100€ nego za graficku a kod nas je to obrnuto :)

ma slažem se i ja sa svima - po malo ^^
A što se tiče devojaka i odvajanja para za parfeme, ipak odloožena kupovina dok se skupi još malo love, tako da.... :guitar:

Nazad
Vrh Dno