Šta je novo?

Desinhronizovan mp4 file

mikele

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
620
Imam problem sa fajlom u Matroska container-u. Audio i video su desinhronizovani za oko sekund. Znam sta treba da uradim ali ne znam cime. Sa avi fajlovima je bilo lako u Vdub-u.
Koji program sada moze da mi resi problem?

VirtualDubMod radi sa MKV fajlovima. Probaj.

Hvala za tip, nije mi to palo na pamet, ali ipak nece. U pitanju je fajl enkodiran u AVC za video odnosno AAC za audio, ne znam da li to Vdub mod uopste moze da otvori. Doduse, fajl je imao mp4 ekstenziju pa sam je promenio u mkv, ali sumnjam da je u tome problem.

prvo
ako je fajl mkv, onda ne treba da ga renameujes u mp4, jer to nisu isti kontejneri...
drugo
ako je samo pomeren za 1 sec zvuk, onda udjes u bilo koji mkv muxer (ili mp4 muxer, ako je stvarno mp4) i setujes mu delay na oko 1000ms (ili -1000ms) i snimis novi video...
to je cela mudrost...

Evo konkretno: iako kazem pre enkodovanja Staxrip-u da hocu mp4 fajl a ne mkv na kraju i to konfigurisem u kodeku i u okviru opcija za container, na kraju dobijem mkv koji od AVC i AAC fajla spoji MKVmerge. Posto me to smara, mada se reprodukuju i mkv i mp4 bez problema u Mplayerclassic-u i VLC player-u, fajlu promenim ekstenziju u mp4 i to je to, ne vidim zbog toga nikakvih problema kasnije. Barem dok ne provalim zasto me enkoder ne slusa kada mu kazem koji format hocu na kraju.

A inace si mi dao ideju i pomogao. Audio i video komponente sam ponovo multiplexirao sa Mkvmerge-om ali sam ovog puta uspeo da nadjem opciju za audio delay. Iskreno, ne bi mi palo na pamet.
I dalje me zanima kojim softverom obradjivati MP4 fajlove, konkretno spajati, seckati, demultiplexirati? Video for windows je bio tako lagan i prijatan za rad u odnosu na ove nove video kerefeke.

ja sam presao na MEgui za sve operacije...
inace ima nesto alata, al nisu na nivou (stabilnosti pre svega) virtualduba

Cuo sam da je MEgui bolji ali nisam pokusavao da radim s njim jer ne poznajem bas dovoljno rad sa Avisynth skriptama. Ono sto sam znao iz Gordian knot-a mi je bilo i vise nego dovoljno da se snadjem u Staxrip-u.
Ocigledno je da ce trebati vremena i novog softvera kada je ova problematika u pitanju.

Inace hvala na pomoci, obojici.

Ne treba ti nikakvo skriptiranje...
imas cak one click mod, onda je komplikovanost u rangu agk... inace je cak mozda jednostavniji za upotrebu od gk...

Vrh Dno