Šta je novo?

Deponovanje novca na Master Card karticu

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Radim za neke strance i dobio sam oDesk Master Card karticu i tu mi pristize novac koji posle podizem na bilo kom automatu u gradu.

Ono sto mene zanima je kako da ja sebi deponujem novac na moju karticu, ako na primer hocu da kupim nesto preko neta? Znaci, zelim da uplatim i stavim novac na tu oDesk Master Card karticu ali ne znam kako.

Unapred hvala!

http://www.odesk.com/help/help/billing_and_payment/manage_payments/payoneer_guide

ovde kazu da ti je billing adresa u US, proveri pre kupovine da ti ne posalju robu tamo

sto se tice dopune ove kartice, najbolje da ih kontaktiras mailom i proveris kako to da uradis + da li imaju neki "dogovor" sa lokalnom bankom u Srbiji. onda bi ti i provizija sa njenih bankomata bila manja.

mada meni ovo najvise lici, da si ti ko Amer na odmoru u Srbiji i deri, brate. nisu ti iste provizije kada dizes u inostranstvu pare ili u zemlji ili u maticnoj banci.

u vecini banaka sa Maestro karticom nema provizije kod dizanja svojih para sa bankomata.
sa Master karticom na ATM svoje banke, provizija je oko 0.5%... sa drugog bankomata je oko 3%.
a u inostranstvu prvo se racuna strana valuta po srednjem/gornjem kursu + lokalna provizija i po tom iznosu te duze u dinarima.

ovo zadnje sto si napisao je meni tako i ovde kad skidam sa deviznog racuna (imam visu elektron)...
kad sam u inostranstvu... onda mi prvo preracunaju u dinare, pa u evre, pa mi tek onda skinu... kad sam imao dolare, e onda je bila posebna perverzija (20e me je izaslo ko 30$)...

Sve u svemu, da kontaktiram Payoneer i vidim kako da uplatim novac. U pitanju nije velika suma mozda nekih 50$.

Vrh Dno