Šta je novo?

Kućna multimedija Denon AVR-X4000 vs Yamaha RX-V3067

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
U mogućnosti sam da kupim jedan od ova dva navedena uređaja. Šta mi predlažete jer nisam u stanju da ih poslušam pre kupovine ? Koji je bolji ?

a da li može neko obrazloženje za to ?

Dobih ovakav odgovor, možda doprinese opredeljenju:
Bottom Line:
  • Sonically, if you want more dynamic, theatre-style presentation, the Denon may suit you.
  • If you're after warmer, more musical sound with powerful amplification, the Yamaha has the edge.
Note: Both receivers are now legacy models. If either is available at a good used price, they remain very capable even by today’s standards.

Стари уређаји, која цена је у питању?
Генерално денон је новији и има бољи калибрациони систем, јамаха је мало слаба у суб подручју.

По мени audyssey XT32, има и sub eq ht за калибрације сваког суба понаособ је разлог да се иде на денон. Увек се касније може додати неки амп. Обавезно мора да има оригинални даљински и калибрациони микрофон. Размисли....
Имао сам brother from another mother тог денона, маранц 7008 и изузетно пристојан авр за своје време.

По мени audyssey XT32, има и sub eq ht за калибрације сваког суба понаособ је разлог да се иде на денон. Увек се касније може додати неки амп. Обавезно мора да има оригинални даљински и калибрациони микрофон. Размисли....
Имао сам brother from another mother тог денона, маранц 7008 и изузетно пристојан авр за своје време.

Hvala Vlado znači mi tvoje mišljenje. Voleo bih da i @Delija priključi temi. I on ima veliko iskustvo. Oba uređaja imaju originalni daljinski i kalibracioni mikrofon. Denon ima softver za instalaciju na mobilni.

Settings > HEOS account > Change Location...
Sa USA izborom, na raspologanju su: Tidal, Deezer, SiriusXM, Spotify (veza ka app), TuneIn, Pandora, Amazom Music, iHeart Radio, SoundCloud.
Dobrano to služi, itekako... Dakle Denon. :)

Sa USA izborom, na raspologanju su: Tidal, Deezer, SiriusXM, Spotify (veza ka app), TuneIn, Pandora, Amazom Music, iHeart Radio, SoundCloud.

Hvala za ovaj info !!! - to je za Denona ?

Ljudi, hvala vam na mišljenju mnogo mi znači. Pozvaću danas da rezervišem Yamahu

Obrati paznju samo da ima originalni daljinski - jer bez njega je dosta opcija "skriveno".

"As for Parametric EQ at Yamaha, it is certainly possible to go in and fine-tune afterwards, but I prefer to run on Through or Pure Direct for the best sound. On my RX-V3067, the bass is "sabotaged" even when a Reset of PEQ is done. From ~28Hz up to ~56Hz, it has audibly lower output when running test tones and comparing against Through or Pure Direct. The difference is especially large from ~35Hz to just below 50Hz. I don't know if this is fixed on later models or how it will be with subs, but it is annoying for me."

To sve ima, ali nema mogućnosti dodavanja drugih radio stanica sem Tunein. Ne može npr NAIM radio. Ok ima taj iHeart. Ali nema većinu koju sam dodao u favorite na music cast aplikaciji

Obrati paznju samo da ima originalni daljinski - jer bez njega je dosta opcija "skriveno".

Ima originalni mikrofon, kabal za napajanje i mikrofon za kalibraciju. Sutra trerba da mi stigne. Imam još jedno pitanje jer nikada to nisam radio sa novijom tehnikom.

Na ovaj AVR treba da povežem

• TV - sa HDMi ili preko Toslinka ?
  • STB - u TV ili još nešto u AVR ?
  • Računar - preko HDMi Kabla u TV - da li nešto ide u AVR?
  • CD - toslink u avr ?

kako i preko čega ?

Ja sam povezivao box u hdmi arc na Yamahi, TV je bio u drugom hdmi portu - avr mi je služio kao glavni centar na koji sam kačio sve sto mi je trebalo

Šta i gde povezuješ, zavisi od toga šta i kako hoćeš. TV obično ide preko HDMI ARC porta - tako kroz njega možeš da pošalješ zvuk sa TV-a na AVR.
U principu sve ide prvo u AVR, a iz njega samo jedan HDMI u TV, ali možeš i da drugačije povežeš, zavisno šta i kako želiš da gledaš/slušaš.
Pozdrav

Ja sam povezivao box u hdmi arc na Yamahi, TV je bio u drugom hdmi portu - avr mi je služio kao glavni centar na koji sam kačio sve sto mi je trebalo

hvala mnogo. Popodne kačim slike i idemo sa povezivanjem :D

Uglavnom, šta sam hteo - on/off button na Firestick daljinskom je uključivao/isključivo sve uredjaje i kontrolisati zvuk i ostalo - ako ne radi onako kako sam naveo, probaj TV u hdmi arc 🙂

Evo i prvih slika (prva je sa neta).

Ja sam povezivao box u hdmi arc

Misliš n STB ? Da li da povežem STB na hdmi arc 1 , a TV na hdmi arc 2 ? Da li TV da povežem i preko toslinka ?
Kako je najbolje da povežem računar ? Da li isto preko HDMI kabla u AV 2?
Da li CD da povećem u optiku 3 ?

Yamaha RX-V3067.jpg20250823_202351.jpg

Poslednja izmena:
Само један хдми оут је арц, и то су излази који иду у тв. Класичне изворе, комп, боксове и сл увек у хдми ин. Ако је неки спдиф за музику, најбоље коакс.
Музику са компа најбоље да шаљеш преко мреже, bubble upnp или из фубара нпр преко upnp плугина.

Ovo kaze za tvoj model Yamahe:

There's a grand total of eight 3D-compatible HDMI inputs, alongside which you'll find twin HDMI outputs. Both outputs are also ARC-enabled (Audio Return Channel) so you can feed sound from your TV's HDMI input to the amp (provided it's ARC-compatble too).

Onda bi bilo nesto poput:
Yamaha HDMI OUT -> TV HDMI Arc jedan kabl,
STB u HDMI 1 na Yamahi
PC u HDMI 2 na Yamahi
CD u Coax ili Optical

Izvini, ne koristim vec neko vreme risiver pa sam malo pozaboravljao sve detalje ali za taj model gore ovo mi se cini kao najlogicnije resenje. Na TVu ukljuci HDMI ARC i HDMI CEC, istu tu opciju ukljuci i na Yamahi i mislim da ce raditi kako si zamislio

Оба излаза имају могућност арц али је само на једном могуће користити, треба подесити на ком.

I još samo jedno pitanje. Ja PC i STB menjam preko Tv a - input 2 i input 2. Kako ću sada to da radim ?

Vrh Dno