Šta je novo?

Denon AVC-X3800H - izbor zvučnika

sonetpro_kg

Cenjen
Učlanjen(a)
15.02.2012
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd ryzen 5600
Matična ploča
MSI B550 gaming plus
RAM
32GB
GPU
Sapphire Pulse RX 6800 16GB
Storage
Kingston kc3000 512gb
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Antec HCG650 Gold
Kućište
RAIDMAX Sigma
Monitor
Gigabyte M32Q
Drugari kupio sam nedavno ovaj av risiver i sad je potrebno da kupim zvučnike. Gledam već evo par nedelja šta da kupim. Svašta sam hteo i mislio ali zahvaljujući Gvladi nisam napravio kardinalne greške. Da nije bilo njega već bi završio sa nekim kutijčinama u maloj dnevnoj sobi 😁 Dnevna soba je u suštini velika(8x4m) ali je setup na kraju prostorije poprečno okrenut tako da je prostor 3x4m sa jednom stranom otvorenom ka ostatku prostorije. Prednji desni zvučnik će biti u ćošku, a prednji levi ka otvorenom prostoru. Tv je na zidu od 3m. Sad gledam bookshelf-ove i centralni zvučnik da kupim, pa kasnije ostale zvučnike za dolby atmos 5.1.2 ili 5.2.2. Planiram njih da stavim na stalke. Prostor ima dosta nameštaja, tepiha, zavesa. U palnu su i akustični paneli na celom zidu iza zvučnika.
Trenutno su solidne akcije u našim poznatim radnjama sa HiFi opremom. Suzio sam izbor na nekoliko modela za koje mogu da nabavim i odgovarajući centralni zvučnik iz iste serije.
Q acoustic 3030i- možda i najpovolnija opcija(prednja 3 zvučnika za oko 65000din)
Dali oberon 3 - oni su oko 64000din plus centralni oko 48000din
Warefedale evo 4.1 - 53000din plus centralni iz inostranstva koji je do 400e
Vocal chora 806 - 60000din plus centralni iz inostranstva oko 300e
Elac debut reference dbr62 - 53000 plus centralni koji je trenutno ima samo u jednoj radnji ali košta oko 53000din
Klipsch rp600mII na KP za 500e plus centralni barem 300e
Elac debut 3 db63 - 53000din, centralni je nedostupan ali u inostranstvu košta 300-400e
Monitor audio bronze 100 - 48000din plus centralni 31000din
U subotu idem za Bg sa risiverom da slušam ovaj novi Elac debut 3 i debut 2 reference. Ako stignem idem i do druge radnje da poslušam i Q acoustic 3030i
Na osnovu pročitanih recenzija, komentara na forumima u najuži zbor su mi ova dva Elac, Klipsch 600mII. Q acoustic mi najviše odgovara zbog cene ali me nervira jer nema atmos zvučnike.
Dali oberon 3 mi nekako uliva najviše poverenja zbog samog brenda.
U planu stoji da kupim i snagaša ali to tek nakon što kopletiram sve zvučnike.
Zanima me ako neko iz iskustva zna kako sviraju ove kutije i koje bi najviše išle uz ovaj denon. Možda neko poseduje ovaj risiver pa zna šta mu najviše godi.
I da , budžet je ograničen na recimo 500-700e. Ne moram odmah ni centralni da kupim ali mi je bitno da uzmem što bolje kutije kako bi bolje iskoristio potencijal risivera. Moram odamh da pravim stalke, kupim zvučničke kablove. Uzeo sam prosafe letvu sa IEC konektorom tako da mogu da menjam napojne kablove. Za početak sam kupio lapp kabl od zida do letve. Uzeću uskoro i nešto bolje.

Kod mene radi kombinacija Marantz slim AVR + Dali Zensor 5.0 set. Trojke napred, Vocal i jedinice pozadi. To bi bilo najsličnije Oberonima iznad. Denon i Marantz stižu iz istog koncerna, Marantz je kao više namešten za muziku, a Denon za kućni bioskop. Ja sam prezadovoljan i muzikom i surround-om, ali sam takođe neko ko nema prefinjena očekivanja za bioskopski zvuk.

Imam ponudu za polovni dali concept 5.1 set( podnostojeći concept 6 napred i concept 1 pozadi, sub 12 od 100w i centralni concept). Pošto su podnostojeći nešto mi se ne cima da ih probam a najverovatnije neću imati mesta da im ugađam poziciju. Ikon i oberon serija bi trebalo da su klasa iznad. Zensor isto.

Sa Dalijem izgleda nema greške. Napred mogu da idu oberoni, a pozadi mogu spector 1, zensor 1 ili čak concept 1.
Gledam sad akcije za crni petak u Mađarskoj. Mogu da se nađu po ceni oberon 3 kutija, monitor audio silver 100 ili još jeftinije focal theva. Dali i focal se često porede po kvalitetu zvuka.
Monitor audio su zabavni i vokalno čisti zvučnici. Više su za filmove.

Nazad
Vrh Dno