Šta je novo?

DEMCIflex 120mm filter za prasinu

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
stigla su mi danas dva demciflex-a od 120mm koja sam narucio za kuciste, kako bi jelte filtrirali vazduh od prasine :d
moram priznati da sam se pribojavao kako ce sve to da pase posto idu na aluminijumsko kuciste koje nije magneticno - sem srafova koji drze ventilator, a testirajuci " prijanjanje " sa magnetom iz harda, cinilo mi se da ce to ici sve pod znakom pitanja, ali nek ide zivot, narucio sam ih kako zbog komentara po forumu, tako i zbog najjednostavnije primene. stavis i ne mislis.

prvi test prianjanja ( kroz kesu ) zavrsio se sa nonsalantnim padom filtera na zemlju, ali kada sam izvadio filter iz najlonske kesice stvari su pocele da se razvijaju u dobrom pravcu.

filter se sastoji iz duplog okvira koja su magneticna i mogu se razdvajati, na jednom je mrezica a drugi je vrlo tanak magnetican okvir koji je sa jedne strane prevucen sa nekim blagim lepilom. znaci vrh brate :)
ostalo mi je da prvi okvir nalepim na kuciste a drugi da postavim na njega i to je to. skidanje se obavlja za pola sekunde ( dok fiksni okvir ostaje na kucistu )
estetika je zadovoljavajuca i filteri ( jedan gore jedan napred ) izgledaju kao da su fabricki deo kucista.

topla preporuka ! :banana:

Razmisljah da i ja nabavim jedan, bitno mi da ne izgleda kao nesto nakalemljeno ali posto kazes da ne odudara uzecu :)

A koliko si ih platio?
I ja zelim da uzmem od njih, al ovde u BG su mnogo skupi, jedan komad 8 eura a meni trebaju cak 5 komada... 40 eura za filtere :D
U planu sam ove nedelje da narucim 5 ovakvih klik

Poslednja izmena:
Aha, samo zaboravio si da kazes da osim noctua p12 nista nece moci da gura vazduh kroz ove filtere....

Uzeo filtere, za sad zadovoljan sa protokom vazduha, temperature su iste kao i pre bez filtera!
Sad je "kompletan" lanboy...
Moze ovih dana da slikam opet unutrasnjost ovog puta sa "novom" grafom 8800GTS :d

Uzeo filtere, za sad zadovoljan sa protokom vazduha, temperature su iste kao i pre bez filtera!
Sad je "kompletan" lanboy...
Moze ovih dana da slikam opet unutrasnjost ovog puta sa "novom" grafom 8800GTS :d

Ovi nisu DEMCIflex filteri ako se ne varam, ili su napravili novi dizajn...?

Nisu DEMCIflex nego Evercool.
ma hebem ti ja demcijeve filtere 8 eura komad, pa to je bolesno :bottle:

:D e pa sad, koliko para toliko muzike, pistam samo koliko kosta ovaj evercool i dali radi svoj posao?

Jeste bogami rade svoj posao!

Kostaju 3.77 левa = 1.93e * 102 = 196,86 din ~ 200 dinara :D

a nasi slepci ne umeju jeftine da uvezu,nego samo sto skuplje...Zato ce i da prodaju,kada bi se jurili po wc solji...

Pa vidi, ovi filteri sa slike imaju realnu manu sto mora da se skida vent da bi se ocistili.
Demciflex su sa spoljne strane i samim tim je ciscenje neuporedivo lakse.

Imam jedan SilverStone SST-FF121 120mm i radio posao odlično, a platio sam ga 360 dinara. Hteo sam da uzmem jedan od 14cm, čini mi se ih je bilo samo u Emmiju ali po ceni koja je vaća od cene većine ventilatora od 14cm, tako da nisam želeo da bacam pare na tako nešto.

produvaju ili uvlace ?

btw " koeficijent iskoriscenja " DEMCIflex filtera su zadovoljavajcij 85%

Filter rating: F
This rating will depend on the filter rating you are using. This is expressed as a percentage and is indicated on the packaging. Example: If the filter rating is 15 it will inhibit 15% of the air from entering the computer case.
This sum will have to be added to the required CFM of air needed for the intake fan(s) to compensate for the loss of air. . Remember that this is a percentage value. DEMCiflex Filters are rated at 15.

baci pogled na http://www.demcifilter.com/filters_performance.php ako vec nisi ima puno korisnih saveta o postizanju okruzenja bez prasine sa zadovoljavajucim protokom vazduha.

produvaju ili uvlace ?

btw " koeficijent iskoriscenja " DEMCIflex filtera su zadovoljavajcij 85%

baci pogled na http://www.demcifilter.com/filters_performance.php ako vec nisi ima puno korisnih saveta o postizanju okruzenja bez prasine sa zadovoljavajucim protokom vazduha.

sve je to lepo druze u teoriju, ali kao sto sam rekao...imao sam noctua ventilatore od 12cm, one obicne a ne P seriju, i kada sam ispred nji stavio ove filtere znaci protok vazduha smanjio se oko 80%. Tako da meni filteri i dan danas stoje u ormaru...
A veruj mi ima boljih filtera, tj materijala za filtere koju mozes kupiti preko, ali nemaju okvira ali ako to sredis onda si resio stvar.

Poslednja izmena:
Nešto mi je palo na pamet, ima ovih radnji što prodaju one "mrežice" zapravo to je više kao neka tanka "tkanina" za zvučnike u samogradnji, da li bi to moglo da posluži kao filter?

Zenska najlon carapa, i resen problem. U zavisnosti koliko vasa lepsa polovina ima razlicitih iskoriscenih modela, mozete lepo meriti razliku u protoku vazduha :D:D:D

Zenska carapa je neprevazidjena..
a te pare sto dajete za fensi filtere dajte zeni za nove carape i win win :D

Nazad
Vrh Dno