Šta je novo?

Dell XPS13

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Cao svima :wave:

Interesuje me da li mi se isplati da prodajem moj laptop kako bih kupio Air Retina (kada izadje i ako izadje).

Dell XPS 13 (L321X, Early 2012).
Ako se ne varam kupljen je 29.5.2012.

Puna specifikacija je:

Dell XPS 13-L321X Ultrabook
Dijagonala: 13.3”
Rezolucija: 1366x768
Truelife WLED

Graficka kartica: Intel HD graphics 3000

Processor
Tip: Intel Core i5-2467M dual-core processor
Brzina: 1.60 GHz with Turbo Boost up to 2.30 GHz
Kes: 3 MB L3 (ne koji ja trazim za laptop) :p

Cipset: Intel QS67

Memorija: 4 GB DDR3 1333 MHz

Hard disk: 128 GB SSD

WLAN: Intel Centrino Advanced-N 6230 802.11a/g/n
Bluetooth: Bluetooth 3.0
Intel WiDi

Multi-gesture touchpad
Full size spill resistant backlit keyboard

Audio:
Two 1.5 watt stereo speakers
Waves MaxxAudio 4
HD audio
Dual array digital microphone

Interfejsi:
1 x USB 2.0 with PowerShare
1 x USB 3.0
1 x headset jack
1 x mini DisplayPort

Kamera: 1.3 megapixel

Baterija: 6-cell Lithium-Polymer 47 Whr battery
Adapter : 45W AC adapter
Trajanje baterije: par radnih sati (iskreno nemam pojma) :D
Dugmence i pet (5) led dioda koje pokazuju koliko baterije je preostalo

Sirina: 316 mm
Dubina: 205 mm
Visina: 0.6 - 1.8 mm
Tezina: 1.36 kg

Prilazem par slicica u manjem formatu i punoj rezoluciji koju moze mobilni da izvuce. Izvinjavam se zbog loseg kvaliteta slika jer je soba slabo osvetljena a i telefon ne moze da uhvati sve detalje. Da ne duzim siguran sam da cete razumeti.
Ipak ne mogu da prilozim zip i sve slicice koje sam napravio jer forum me limitira. Zato ostavljam WeTransfer link.

Znaci sve u svemu interesuje me sta mislite koliko bih para mogao da dobijem za navedeni laptop.

Hvala unapred i :wave:

Drazen :type:

Prilozi

• IMG_0522.JPG
    IMG_0522.JPG
    145.9 KB · Pregleda: 113
  • IMG_0523.JPG
    IMG_0523.JPG
    100.9 KB · Pregleda: 85
  • IMG_0524.JPG
    IMG_0524.JPG
    115.2 KB · Pregleda: 79
  • IMG_0525.JPG
    IMG_0525.JPG
    92.3 KB · Pregleda: 77
  • IMG_0528.JPG
    IMG_0528.JPG
    91.3 KB · Pregleda: 83
Mislim da si promasio podforum, a sto se tice cene mislim oko 300e, jer je mator i nije u garanciji? Mozda to ide vise zbog malog ekrana/kompaktnosti, ali ne treba preterivati.

Pa ne prodajem ga jos vec samo pokusavam da se raspitam da li mi se isplati da ga prodam i zbog toga mislim da nisam promasio podforum. Ali ako jesam bio bih zahvalan moderatorima da premeste temu u odgovarajuci podforum. Hvala :)

To mi je malo para, tj nadao sam se da mogu vise da dobijem :)
Gomila danasnjih laptopova nema zastitu na tastaturi od tecnosti, osvetljenu tastaturu, i5 u tako malom i kvalitetnom pakovanju. Jos neko misljenje na temu?

@korisnik2007a U svakom slucaju hvala na iskrenosti ;)

Ako je kupljen 2012.,mora da ima garanciju jer Dell daje 3 godine. Ako nije iz SRB, onda nema. U svakom slucaju, vredi oko 350, pa ti recunaj dal ti se isplati. Zavisi za sta, ako se bavis grafikom ili slicno, pa razmisljas da ides na 15` Retina, verovatno se isplati. Za zezanje-ne.

Laptop ti je kao auto, cim izadje iz prodavnice pada vrednost 20% :)
900eur nije 20% :D

Ako je kupljen 2012.,mora da ima garanciju jer Dell daje 3 godine. Ako nije iz SRB, onda nema. U svakom slucaju, vredi oko 350, pa ti recunaj dal ti se isplati. Zavisi za sta, ako se bavis grafikom ili slicno, pa razmisljas da ides na 15` Retina, verovatno se isplati. Za zezanje-ne.
Kupljen je u USA. Ne secam se tacne cene, ali je bila oko $1000 ili mozda $1200, a znam da je kod nas kostao 1300eur.
Ne bavim se grafikom, vec programiranjem. Grafika je retka, ali ima i toga.
Ne bih uzimao 15", vec ili retina Air (ako izadje) od 13" ili MBP retina 13". Treba mi mobilnost. Znam da je Apple skuplji dosta, ali programi koje koristim daleko bolje rade na Mac OS Xu nego na Windowsu, a pogotovo bolje nego na Linuxu. Plus postoje kvalitetniji alati koje sam vec legalno kupio pa zasto da placam i za neko Windows resenje.

Sve u svemu to mi je malo para. Pre cu ga ostaviti da imam i Windows na jednom kompu, ako zatreba. Pa kasnije kada padne na 200 ili 150, a meni ne bude zao, da uzmem i da ga prodam.

Pa to. Sem mekbukova, niko nece da daje vece pare za laptop bez garancije, imaj to u vidu za ubuduce; takodje, te premium serije vise gube cenu nego neke klasicne. Zato uzmi neki Air kad dodje vreme, i to je to

Poslednja izmena:
U pravu si tj apsolutno se slazem :)
Zbog toga i cekam Air retinu jer bi trebao da bude najjeftiniji od retina modela. A da kupujem model koji nije retina mi nekako ne deluje kao pametna investicija.

Vrh Dno