XPS 1330 je upravo njihov hit za proleće
Ja sam 1330 video pocetkom godine... a i ti sam kazes da si isti testirao pre 9 meseci - kako je onda ovo hit za prolece? Prolece prosle godine?
, ali su kod nas zbog cene uvezli model koji ima stariju seriju procesora.
Nista cudno, ako pogledas Dell UK, samo jedan model od 5 baznih ima nove procesore (T8/T9xxx).
Kada sam ja pre 9 meseci imao dodira sa tim modelom testiranim u velikom testu u časopisu, imao je iste specifikacije i koštao 1700 evra! Sada košta 1100, a i dalje je izuzetno jaka mašina spakovana u kvalitetno maleno i lepo dizajnirano kućište. Ne znam u čemu je problem?
Nemam primetne zamerke za XPS1330 - ni ovaj ni ostale modele. Cak mi se cine i jeftini za ono sto nude.
A da ostavimo ceo svet po strani i izgradimo zid jedno 5 metara oko nashe drzhave

LOL
Model procesora je mator, na trulom zapadu je vecj 8 serija u igri
Zaboravljas da je na zapadu "I serija T8/T9" u igri, ali ne "SAMO serija T8/T9". K'o sto pomenuh gore, od 5 baznih modela, samo najskuplji ima mogucnost T9 serije.
Ovo za HDMI i 1080p, pa meni ne treba na laptopu, vishe mi znache 3h dodatne autonomije, tj 5 sati autonomije mesto 2h autonomije, morash priznati da to nekad znachi kod ultra portabilnih laptopova, vishe mi lezhi ta 8400m i 8600m za neke 15-17". Mada sve je to stvar ukusa, 100 ljudi 100 cjudi.
Odakle ti ideja uopste da ce 8400 i u loadu trositi toliko da ces imati 3 sata manje?? Dok ne koristis grafiku za nesto ozbiljno, trosice koliko i X3100.
Jaca baterija je neophodna jer ce korisnik "mozda" koristiti karticu do max-a kada je potrebno vishe nego za X3100 - koji i ne moze da uradi koliko i 8400! Doduse, to nesto ce stvarno biti samo gledanje filmova, gde se procesor nece koristiti pa se onda tu cuva na bateriji

Najveci potrosaci u ovom laptopu su: LCD, CPU, pa sve ostalo.
BTW, ovaj model kosta 780 GBP u UK, sto izadje 975EUR.
@Max, a zasto "ostavi US/UK" kad se uporedjuju cene? Nije ti dosta dranja? Skuplji smo bre od UK, koja je poznata kao najskuplja zemlja na svetu, skoro. To sto su laptopi skoro najjeftiniji na svetu, zaboravimo za trenutak ^^
Mislim da bi MSI sa PR200 morao da koriguje cenu. Isto je koštao i kada je M1330 bio 1700 evra kad ga je EWE uvozio, a sada je Dell znatno jeftiniji, pa mu i nije konkurencija
PR200 je 12", i po meni je primetno manje bulky (glomazan) od XPS1330 - Dell, ma kako dobro umeo da da opcije, uvek je imao, i dalje ima bulky laptope. Uz to, PR200 ima ACV ekran, ovaj Dell ima obican LCD. Nekome je ACV minus (glossy), ali slika je mnogo bolja nego na _ovom_ XPS-u.