Šta je novo?

dell vostro display?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
u pitanju je dell vostro laptop. kad se upali, display svetli belo, i poneki put se na trenutak pojave neke linijice..... uglavnom, u 15 do 20 paljenja, jednom uhvati normalno sa slikom i onda sve radi ok, ali uglavnom nema slike, i beo je ekran.....
sad sam probao preko vga kabla da ga zakacim na monitor, i tu radi sve ok, slika na monitoru je normalna i lap radi najnormalnije....
sra moze biti sa njegovim displayom, flat kabl ili nesto drugo? i gde kod nas mogu da se nabave delovi za dell ako je display ili kabl u pitanju....?
thx za odgovor

pozdravlja te chip grafike.
vidi teraj to na prekuglavanje dok ne bude kasno.

U istom čipu je analogni i digitalni izlaz. To što jedan radi a drugi ne, znači da je krenuo čip da otpada. Radi kad se malo zagreje/raširi pa kuglica napipa podnožje i ostvari kontakti.

Da je problem u fletu videle bi se razlike u prikazu dok se monitor savija napred/nazad.

a sta ako rade i digitalni i analogni
ne mora da ima razlike kada ga otvara i zatvara zavisi koji vodovi su u prekidu(ako je masa radi samo svetlo)
da je cip morao bi da ima (ne 100%)prekide u radu
sanse su 50-50%
ja isto verujem u flet(konektor)
u svakom slucaju mora da se otvori i vidi(strucno lice)

Ako je "cuknut" na pravo mesto
npr
LCPL-00353-2.JPG

tu gde pise dont touch
onda moze samo da menja panel ili da ostane na eksternom monitoru.

zvao sam servis u informatici, i oni kazu da mora display da se menja..... jer, kako kazu, ovaj kabl kod N serije je uliven u display, i mora znaci sve da se zamene, a da je E serija u pitanju, onda bi mogao samo kabl......

zamenjen display, sve radi ko sat....

Koliko kosta to zadovoljstvo?

Da ne otvaram novu temu, slicna je problematika, mada ne verujem da je u pitanju sam displej...
Prijatelju se odavno pokvario displej na nekom XPS-u (nisam zapamtio model, jer mi se nije cinilo bitnim). Evo slike, pa ako neko zna sta je u pitanju, ja se dosad nisam sreo sa ovakvim kvarom.
Image0272.jpg

Hmm... zanmiljivo.
Deluje ko da lampa nije sva svoja :S:

Da li možeš da nam napišeš koji je tačno model XPS-a? (ne mogu na slici da prepoznam) Ako je 15.4 WXGA cena ovog ekrana je toliko pala da je jeftinije da zameniš ceo displej. Problem je najverovatnije sa lampom, nisam imao ovakav slučaj ali je skroz čudno osvetlenje...

M1530. Uspeo sam da na netu nadjem samo jedan slican slucaj - ovde, i zamenjen je ceo displej. Ne pise o kom modelu se radi, ali problem je naizgled identican. Zamena invertera nije pomogla.
Na jednom mestu vidim da je cena displeja oko 50 evra, dok su na ostalim 110 pa navise. 50 evra je isplativo, dok je 110 besmisleno, jer ga on koristi kao zamenu za desktop - a za te pare moze da se kupi pristojan monitor.

Poslednja izmena:
Vrh Dno