Šta je novo?

Dell Vostro 1015 driver-i

nenadh3

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
319
Imam verziju sa intel t6570+3gb ram.
Obrisan je ubuntu koji je dobijen sa računarom, instaliran legalni xp sp3 pro. I sad nastaju sledeći problemi sa bežičnim modulima:

1. Na sajtu je drajver za wl mini card neki "qmi" pri pokušaju instalacije izbacuje "qmi not exist". Na netu sam našao da se u ovom modelu nalazi sasvim druga kartica - dell 1397. Pri klasičnoj instalaciji izbacuje pogrešan uređaj/OS, tako da se instalacija radi tako što se raspakuje arhiva pa ručnim updateom (kao u win 2k)
Žuti upitnik je nestao pa pretpostavljam da je dobar uređaj, MEĐUTIM...
Uspeo sam da se priključim na komšijski Zyxel koji ne traži šifru.
Moj Linksys radi u mixed modu b/g, WPA2-PSK, i samo sam jednom uspeo da se priključim, a i to na 2-3 min.

2. Ostao je još jedan žuti upitnik za USB device, mislim da je to BT. pokušavao sam sa raznim driverima, zvaničnim i onim sa neta, u jednom trenutku izbaci "turn on bt by switch or..." i tu ja uključujem, sačekam, isključim, opet i ništa, i ostaje mi samo cancel instalation. Zna li neko kako rešiti ova 2 problema?

Imam verziju sa intel t6570+3gb ram.
Obrisan je ubuntu koji je dobijen sa računarom, instaliran legalni xp sp3 pro. I sad nastaju sledeći problemi sa bežičnim modulima:

1. Na sajtu je drajver za wl mini card neki "qmi" pri pokušaju instalacije izbacuje "qmi not exist". Na netu sam našao da se u ovom modelu nalazi sasvim druga kartica - dell 1397. Pri klasičnoj instalaciji izbacuje pogrešan uređaj/OS, tako da se instalacija radi tako što se raspakuje arhiva pa ručnim updateom (kao u win 2k)
Žuti upitnik je nestao pa pretpostavljam da je dobar uređaj, MEĐUTIM...
Uspeo sam da se priključim na komšijski Zyxel koji ne traži šifru.
Moj Linksys radi u mixed modu b/g, WPA2-PSK, i samo sam jednom uspeo da se priključim, a i to na 2-3 min.

2. Ostao je još jedan žuti upitnik za USB device, mislim da je to BT. pokušavao sam sa raznim driverima, zvaničnim i onim sa neta, u jednom trenutku izbaci "turn on bt by switch or..." i tu ja uključujem, sačekam, isključim, opet i ništa, i ostaje mi samo cancel instalation. Zna li neko kako rešiti ova 2 problema?

instaliras driver on ti kaze stanje u celini i sta treba i sta ne treba pa krenes u skidanje drivera :)

uh, pojasni malo, molim te?

izvini greska u kucanju....instaliras program EVEREST.... program za pc dijagnostiku,i preko njega vidis kakav ti driver treba onda ili ti ga sam on skine ili googlas i sredis stvar...jos jednom sry ....svi gresimo..

Evo kome zatreba

Bluetooth
ime uređaja: Dell Wireless 360 Module with Bluetooth 2.0 + EDR
Hw id: usb\vid_413c&pid_8140
xp driver: ftp link

Nazad
Vrh Dno