Šta je novo?

Dell U2312HM LED IPS ili Asus VS239HR LED IPS

kzs12

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9600x
Matična ploča
Asus tuf b650
RAM
ddr5 32gb 6000mhz
GPU
Gigabayte 3080 10gb
Storage
Kingston m2 1tb
PSU
Evga g2 1000w
Kućište
Nzxt h5
Mobilni telefon
85742162728
Steam
magEdikeVE
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Razmisljam se izmedju ova dva modela.

Ima li ko kakav savet da mi pomogne u odluci ?

Hvala.

Ovde se ljudi stežu oko saveta kao da pare iz svog džepa daju.

Taj prvi sam imao, probijalo belo na sve strane, sramotno puno. Vratio, uzeo LG ips - isti slučaj. Sada gledam koji tft/led da uzmem sa tn panelom, kontam, bolji tn nego entry level ips, nemam poverenja zaista, no moguće je da nisam imao sreće.

Ja sam se susreo sa dva Dell-a, jedan radi besprekorno... na drugom imam neke blede fleke koje nestaju posle nekoliko minuta kad se monitor ugreje.
Pored cene tog Della i funkcionalnosti stalka i same visine ekrana, nema ništa na tržištu što može da mu parira. U2312HM all the way!

Gledao sam cene nekih "pristupačnih" LG IPS monitra za 150e sa ultra smešnim plastilnim stalkom... a Dell U2312HM kreće od 156e. Možeš podešavati visinu, pivot, levo desno, nagib napred nazad, USB hub.... jednostavno za svoju cenu vrh monitor.

Što se fleke tiče, neću ga slati na reklamaciju dok ne postane baš vidljivo...

Isti problemi kao i sto je MarcusS napisao, u pitanju je Dell U2312HM. Ne bih preporucio. Inace sto se tice samih spomenutih ekrana Steamroller, nema razlike izmedju LG i Della posto LG pravi panele za obe kompanije.

Da ne mislite vi na IPS glow sa tamnim pozadinama?

Ja msm da je to back light bleed. Nije ni bitno kako se zove, kontam. Na dellu je bilo toliko probijanje da je to jednostavno strasno. Da je bilo malo intenzivnije bilo bi belo ***. Na lgu je bilo prakticno isto samo manjeg intenziteta. Pola trake ispod filma crno pola sivo.

Verujem da pričate o IPS glowu.... i ja sam veoma teško prešao preko toga kad sam uzeo ISP U2312HM koji su mi predstavjali kao savršeni monitor. Posle TN panela koji ne blješti sa crnim pozadinama, prvih nedelju dana sam bio besan. Posle sam prihvatio činjenicu da više neću imati crne pozadine.

Ovo sam ja snimao u fazi besa. :D

A niko nije cuo nista za ovaj ASUS sto sam pomenuo.

Ima dosta bolji kontrast, cak i bolji odaziv i garanciju vecu za 2godine. Interesuje me dali ga neko poseduje i kako se pokazao u praksi u odnosu na DELL-a.

Poslednja izmena:
Ako mu je stalno na istoj visini i ne treba mu pivot, onda je nebitan stalak. Ima dobre ocene i ovaj Asus, mada je sudeci po ovoj recenziji ipak losiji od Dell-a (U2311) - deo sa lagom.nl testovima. HDMI izgleda i nije previse upotrebljiv. Reklo bi se da je jedina opipljiva prednost 5 godina garancije.

Pa upravo se zbog garancije i razmisljam. Znaci ipak DELL-a da pogledam :)

U2311 Nema dostupnog, verovatno je U2312HM i bolji od njega?

Edit izvinjavam se za dupli post, greska u zurbi.

Poslednja izmena:

U2311 Nema dostupnog, verovatno je U2312HM i bolji od njega?

Edit izvinjavam se za dupli post, greska u zurbi.

Jedino sto "losije" ima U2312HM naspram U2311 je to sto koristi LED osvetljenje, pa imas vecu verovatnocu probijanja. Po svemu ostalom bi trebao biti bolji.

Ostalog nema, to je jedina razlika. Eventualno ako je malo "ispeglan", kao sto su novije revizije 2311 bolje od starijih. S obzirom na to da je i ovaj Asus LED, tu je opet nereseno.

Ja sam pre mesec dana uzeo LED IPS DELL U2312HM i ekstra sam zadovoljan. Uopste nemam onih anomalija o cemu ljudi ovde pricaju. Slika je extra monitor nije ni kalibrisan sam sam ga podesio kako mi odgovara i za sada nemam ama bas nikakvih zamerki. nema probijanja svetlosti i ostalih cuda.
Preporuka sa moje strane za LED IPS DEll U2312HM.

^ + 1. Ja koristim Dell U2312HM vec nekoliko meseci i ja sam prezadovoljan. Nema pozadinskog probijanja niti bilo kakvih defekta. Jedina zamerka je odnos strana 16:9. Kada bi ponovo kupovao monitor mozda bi pre bio za Dell U2412M koji ima odnos 16:10.

^ + 1. Ja koristim Dell U2312HM vec nekoliko meseci i ja sam prezadovoljan. Nema pozadinskog probijanja niti bilo kakvih defekta. Jedina zamerka je odnos strana 16:9. Kada bi ponovo kupovao monitor mozda bi pre bio za Dell U2412M koji ima odnos 16:10.

Apsolutno se slazem. I meni je to jedina zamerka.
Mada navika cini cuda .......:D

Nazad
Vrh Dno