Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Da li i Dell U2311H, stariji brat, ima sti anti-glare sloj?

Ako je izrazeno u velikoj meri onda moze da zasmeta ,kao meni na primer na HP monitoru ,bez tog sloja ,monitor bi jako reflektovao sliku iza tebe , ponasao bi se kao ogledalo ,kao iMac recimo..To zna da zasmeta :) Drugar je poludeo, oko nove godine je radio neke fotke na iMek-u i sve vreme je video lampice sa jelke kako trepere ,jelka je bila iza njega :)
Jedina stvar koja je po meni losa u vezi antigler filma je sto smanjuje generalno sam kontrast monitora ,ja sam u jednoj prilici hteo da ga svucem :) nisam se usudio da rasklapam monitor ..I jos jedna stvar, ponekad su primetni plavkasto-ljubicasti tonovi preko celog ekrana kada se gleda neka jednobojna nijansa,naravno govorim o fotografijama...

Da me ne shvatite pogrešno. Volim anti glare ekrane, tj zakleti sam protivnik glossy ekrana. Jedino što mi je ovaj anti glare sloj malo čudan.

Glossy je smrt. Imam ga na notebooku i svku sijalicu vidim na ekranu i svaki odraz. Jos je i TN panel pa stalno trazim ugao. Nosam znao pre kupovine.

Sada samo IPS/PVA mat panel. :)

Najgore što 90% notebookova prave sa glossy panelom. Užas. Svaki dan gledam 8h u službeni glossy laptop.

Ne samo notebook-ova, svega od 10-17". Obicno strpljivo biram i skuplje platim mat, ali pravim neki drugi kompromis. :what:

Odavno se ne prodaje U2211H IPS. Naslednik je U2312HM.

ne znam samo kako ce da se covek pomiri sa odvratnim non-gaming U2312HM :d

ne znam samo kako ce da se covek pomiri sa odvratnim non-gaming U2312HM :d

Jel to sarkazam ? :)
Jel si video u2312hm na delu, jel moze da se igra?
Ja igram najvise Unreal Tournament 2004, veoma brz FPS, tako da mi je zato bitna ova prica
Evo nekih komenta u vezi 2312hm:

"Dell U2312HM: Awful ghosting and blur"

"i have the U2312HM, and i see evident ghosting in mafia II and borderland or deus ex, and i think there are other games like these."

"I tested the u2312hm extensively with several PC racing titles at 60 fps, and GT5 on the PS3. The u2312hm was too blurry for me. Maybe I'm too picky, but I just couldn't handle the blur and was glad to be back on the TV."

S druge strane neko kaze da nema ghosting, tako da stvarno ne znam...

Pokrenuo sam par igara, ništa slično nisam video. Možda nisam znao šta da tražim, za moje oko je sve bilo ok.

Jedine mane koje sam primetio je probijanje pozadinskog osvetljenja (crna boja u mraku) i jak antiglare sloj (što je u suštini dobro) pa bela površina deluje malo zrnasto. Boje i uglovi odlični.

Jel to sarkazam ? :)
Jel si video u2312hm na delu, jel moze da se igra?
Ja igram najvise Unreal Tournament 2004, veoma brz FPS, tako da mi je zato bitna ova prica
Evo nekih komenta u vezi 2312hm:

"Dell U2312HM: Awful ghosting and blur"

"i have the U2312HM, and i see evident ghosting in mafia II and borderland or deus ex, and i think there are other games like these."

"I tested the u2312hm extensively with several PC racing titles at 60 fps, and GT5 on the PS3. The u2312hm was too blurry for me. Maybe I'm too picky, but I just couldn't handle the blur and was glad to be back on the TV."

S druge strane neko kaze da nema ghosting, tako da stvarno ne znam...

ma ne, nije (ups, evo ga jos 1) :d

na svakom monitoru mozes da nadjes duha ako ga trazis. ako vidis duhove na 2312 neces se nista bolje provesti na 2311.

Da li neko koristi ove zvucnike na U2311H, i kakvi su utisci?

Poslednja izmena:
Sretao sam te Dell soundbar-ove na drugim monitorima, zvuk je prilicno skroman, sto se moze i ocekivati od zvucnika te velicine.

Manje vise i ne ocekujem nesto previse od samog zvucnika, ipak je mali i sredjeg kvaliteta.
Vise me zanima da li preko hdmi on dobija zvuk i kakav je zvuk na slusalicama preko njega?

Ja ne koristim hdmi pa ne mogu da tvrdim 100% ali mislim da zvuk ne ide preko njega. Zvučnici se sa monitorom povezuju samo preko malog kablića za napajanje i to je to. Signal mu dolazi sa line-out sa kompa posebnim kablom. Pišem po sećanju, proveriću kada budem ispred monitora. Nemam neke dobre slušalice niti sam posebno zahtevan da sudim o kvalitetu. Prosto, čuje se :)
Inače, ima dva ulaza za slušalice sa leve strane i sistem je glupo napravljan jer kada povezuješ slušalice guraš zvučnik u smeru u kom se skida sa monitora pa zvučnik hoće i da padne ako ga ne pridržiš da druge strane (nije pravilo, ali meni se desilo).

Ako si u mogucnosti probaj da vidis da li hdmi daje zvuk na taj zvucnik, pa javi.
Hvala.

Ne mogu da probam HDMI ali nema načina da signal dođe do zvučnika drugačije nego kroz 3,5mm bananicu. Jedina druga veza zvučnika sa monitorom je napajanje - DC12V (konektor je kao za napajanje laptopa - kroz to ne ide audio sigurno). Ako već poseduješ monitor, to je konektor između signalnih utičnica (HDMI, DVI...) i napajanja 220V. Piše iznad njega "AUDIO DC12V".

edit: u prethodnom postu sam se pogrešno izrazio, zvučnik ima 2 izlaza za slušalice, a jedan kabl (ne može da se odvoji) sa 3.5mm konektorom je line-in ulaz.

Poslednja izmena:
Tako sam i predpostavio, hvala na odgovorima. :)

Vrh Dno