Šta je novo?

DELL trinitron 21inch! Pitanja...

IKS

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2000
Poena
619
Uspeo sam za solidno male pare (jer je ostecena maska) da upazarim mrcinu 21" od Della sa trinitron cevkom.....:D

E sad...pozadi imaju neki BNC (koaksijalni-5 komada) konektori. Na Dell sajtu sturo o tome, to je altrnativni vid spajanja monitora!? Kakav kabl i cemu to sluzi?

Dalje, imao sam problema da nadjem monitor>kartica kabl adekvatnix karakteristika. Na sajtu preporucuju duzinu 1-1,2m a moj je bar 1,8-2m!!!!!!
Gde da nadjem kraci kabl?????????

neznam kol'ko je tacno dozvoljena duzina za d-sub, al' ako ti oni preporucuju tol'ko onda valja da ih poslusas. verujem da je duzina problematicna samo zbog visokih rezolucija koje konitor podrzava. tu uskace BNC koji, ako je kvalitetan, moze da se pruzi i 15m. ako imas neku ekstra kvalitetnu karticu mozda ces i primetiti razliku u kvalitetu slike od 1280x1024 pa navise u korist BNC kabla u odnosu na d-sub. 5 kablova su R, G, B, HS i VS (horisontal i vertical sync).

Dell

U pravu si, kod vecih rezolucija je problem ispoljeniji. To kazu i na sajtu, moracu negde da nadjem kraci kabl, mada i dalje nije toliko strasno!(problem su 'duhovi'....tacno je notirano da se oni javljaju kao smetnja, a da nije greska do monitora, kao sto obavestavaju i o dve AG horizontalne linije)
Imam Eagle MX2, dakle nista posebno, uspeo sam najvise 2048x1536 66Hz.......:D
Inace ide 1600x1200 85 (sa Power strip do 87Hz)

Ne znam gde bih nasao BNC to video card kabl u NS???
Probao sam da nadjem kraci d-sub ali nisam nadasao na dovoljno kvalitetan......zaista bi mi posao radio kratak kabl jer je monitor blizu kucista.....Ako neko ima kraci kabl a treba mu duzi, neka se javi.......:D

Eshli.........

.....To mi ortak nabavio po smesnoj ceni jer je maska malo ostecena........400DEM, pa ti vidi......:D
A slika je mrak i sa ovim 'produzenim'.........da ti ne pricam o DIVXu
Rekao sam da je samo katodna cev citava dao bix 400demona za Dell trinitron konstrukcioju od 21 inch.................;-)))))))
Posle njega u 15" ne mogu ni da pogledam, a u 17" onako jedva.......;-))))
Monitor je praznik za oci pravog gladnog hardverasa..........;-))))))

Vrh Dno