Šta je novo?

Dell Studio 1537

Neđa

Cenjen
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poena
151
Odlucio sam da kupim ovaj laptop, pa me interesuje sledece
1. iskusva korisnika koji ga koriste neko vreme
2. koji servis je zaduzen za Dell za vreme garancije
3. da li se laptop kvario i ako jeste kakva je usluga ovlascenog servisa
4. da li Intel grafika moze da pusta 1080p ripove
5. da li je bucan
6. da li se mnogo greje posle duzeg rada
7. kvalitet slike HDMI u LCD TV
8. koliko drzi baterija

Puno pitanja, bio bih MNOGO zahvalan da sto pre dobijem odgovore jer mi se ovaj laptop po ceni od 470e cini kao odlicna kupovina! :smash:

Imam model 1737.

1. Pogledaj moje postove, da ne searchujem sada, t.j. moja iskustva sa istim.
2-3. List Computers, Informatika (ali generalno gde ga kupis tu ga nosis na garanciju)jeste, crkao dvd, hdd dosao sa bad sektorima. posto je kupljen u londonu, nisam uspeo kod nas da ga servisiram. prilicno su neljubazni (list computers)
4. trebalo bi da moze, pogotovo ako je HD verzija. (moras napisati tacnu konfiguraciju, posto ima vise tipova studio 1537)
5. moj nije bucan
6. ne greje se
7. nisam probao HDMI, jer mi TV nema port.
8. posto je moj 17" baterija je trajala oko 2:15 minuta umerenog koriscenja, posle 10 meseci jedva dogura sat i po.

što se tiče pitanja o tome da li intel grafika pušta HD ripove, odgovor je da pušta, ali naravno, tu intel grafika nema mnogo udela (tek bi ova poslednja generacija trebalo da "sarađuje" sa x264 i drugim "underground" MPEG4 kodecima), pa je bitan procesor. Kombinacija 2 GHz sa 6MB keša (C2D), 2GB memorije i standardna intel grafika pušta 1080p ripove, čak i one od 16-18GB po filmu od 2 sata. U pozadini čak radi i Alt.Binz i AVGFree, ali windows nije nešto posebno optimizovan, prilično je out of the box. Od kodeka je tu samo K-Lite MEGA Pack, a pušta se sve sa Media Player Classic, eventualno VLC, KMPlayer i BSplayer, za svaki slučaj...

Vrh Dno