Šta je novo?

dell se ne puni

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozdrav narode
ortak je pre par dana izgubio punjac od lap topa... i nije ga koristio neko vreme... prekljuce mu je stigao punjac, original dell-ov PA 12 bas za njegov model, notebook radi, ali se baterija ne puni, i pri paljenju racunara bios izbacuje gresku... zapravo racunar se ponasa kao da baterija nije prisutna....
zna li neko u cemu je fora?

Prvo nek proba sa nekim drugim punjacem nek pozajmi ... ako ne radi baterija je crkla ..

To se isto desava sa Intex univerzalnim punjacem, prijavi da je punjac 'neodgovarajuc' i ne puni bateriju.

znate šta ja ovako laički mogu da tvrdim: možda taj novi adapter ne može da isporuči dovoljno snage. proveri da li na izlazu daje istu voltažu i amperažu kao stari. voltaža mora da bude ista, a amperaža ili malo veća, jer ako je dosta manja laptop ili neće da radi, ili radi a ne puni bateriju, ili se ponaša čudno. interesovalo me je ovo, pa sam čitao malo po netu. moj originalni punjač za laptop je zujao, i ja ga odneo u ovlašćeni servis da mi zamene, i oni mi dali jedan koji je pružao oko 1-1.5-2A manje na izlazu od mog, ne sećam se tačno koliko. i rekli su mi da će raditi bez problema, samo će malo sporije da puni bateriju. i radi super, još mi odgovara što je malo manji od originalnog, pa je lakši za nošenje. probao sam ga i sa igrama, ne greje se previše, očigledno tih dvadesetak vati što je slabiji nije bitno u mom slučaju, ali su mođda ti simptomi koji se tebi javljaju posledica nedovoljne snage punjača... lako ćeš utvrditi da li je do baterije kao što si ti posumnjao, samo je izvadi i uključi laptop, mora da radi i bez baterije

Nazad
Vrh Dno