Šta je novo?

Dell S2340L

milan90

Poštovan
Učlanjen(a)
21.01.2015
Poena
51
Pozdrav drugari kao nov forumas, eto da odmah mozda zatrazim malu pomoc, da pokusam da pronadjem idealan monitor za skorasnju konfiguraciju koju sam kupio pre par dana.
Video sam ovaj model na prodaju ovde na benchu pa sam skeptican u smislu cene i onoga sta nudi 23" IPS ekran za 15k.

Molim malo vasih misljenja kako bih najbolje odabrao monitor do 150e, po mogustvu da je 23".

Hvala unapred svima :)

PS: Kako biste imali uvid u ono sta imam konfiguracija je sledeca:

1)MB AM3+ 970 Asus M5A97 R2.0

2)AMD AM3+ F8 8350 4.0HGZ

3)Cooler Master 212 Hyper Evo

4)1 x DDR3 8GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Red CL10, HX316C10FR/8

5)AMD Radeon R9 280X SAPPHIRE VAPOR-X TRI-X 3GB GDDR5, DVI-I/HDMI/DP/11221-20-20G

6)Chieftec

7)Napajanje 800W Raidmax Vampire RX-800GH Modular, 80PLUS GOLD

8)SSD SATA3 128GB Transcend SSD370 570/470MB/s

9) 1TB Wd

Pitanje je sta igras. Ako igras dosta pucacina i igrica gde je bitno da bude sto manje motion blura zaobidji ga i uzmi neki TN panel sto brzi. Ako igras mmo/rpg/strategije itd, ovo je super monitor.

Uzimaj ovaj monitor i ignorisi bilo kakav TN, osim ako si veoma ozbiljan oko igranja, u smislu "profesionalno". Nemaju ovi eIPS/AH-IPS monitori toliki blur. Jedini problem ti je eventualno glare, reflektuje sve zivo (sto je meni licno presudno zbog prevelikog osvetljenja u sobi).

Poslednja izmena:
Ja sam imao taj monitor i prodao sam ga baš ovde na benchu zbog tog glare efekta baš ima veliki odsjaj. Na kraju sam uzeo U2414.

Hvala na brzim odgovorima momci. Dakle ja se bavim web i android programiranjem i iskreno presedan mi je da je monitor sto veci, mada sam gledao da napravim masinu koja ce mi sluziti i za posao ali i za igranje. Tako da koliko vidim da izbegavam glossy ekrane, previse sljaste kada su jarke boje, koliko shvatam. Ne znam ni ja sta cu iskreno, naleteo sam na Benq neki 24 inc monitor, koji ima extra ocene a nije nesto skup, slicna cena ko ovaj, probacu da nadjem negde link.

Glossy ekran znaci da reflektuje svetlost u sobi, sunce, itd. Nisu boje jarke, nego prosto neces videti kako treba tokom dana ako ti je soba "suvise" osvetljena. Kao primer, U serija Dell monitora ima poprilicno agresivan anti-glare (zbog toga je slika mutnija od S serije i veoma je primetno kad se gleda iz blagog ugla), dok P ima nesto umereniji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno