Šta je novo?

Dell P2717h moralna dilema!

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle radi se o ovom monitoru :

http://www.dell.com/ed/business/p/dell-p2717h-monitor/pd

Danas sam ga kupio, sada vec juce i ima primetan lag kada se kursor povlaci po desktopu.

Boje su nekako isprane, menjao sam razne profile, nisam uspeo da podesim da to lici na zadovoljavajucu sliku koja ne vuce ili na plavo, ili na sivo, ili na neki drugi kolorit.

Slika je takodje cudna, imam problem sa fontom, dok gledam u slova kao da se razvodnjavaju, kao da je prejaka ostrina ali kad ostrinu smanjim onda se dobije blur a taj efekat ostane.

Ne znam sta da radim, da li da vratim monitor i da trazim neki drugi model? Opet, ovaj model sam ja licno izabrao mislivsi da je ok. Bar ga je Dell nahvalio :d
Sa druge strane ljudi u radnji u kojoj je kupljen su mi izasli maksimalno u susret. Bili su veoma ljubazni i dobio sam poprilicno velik popust na monitor obzirom da sam tu uzeo i kuciste koje opet nisam mogao nigde da nadjem.
Za razliku koliki je popust bio, uzeo sam HDD od 1TB.

Osecam se nekako lose ako se zalim, monitor nema mrtvih piksela, to smo se vec dogovorili unapred da mogu da vratim ako se to desi.

Najgore je sto sam taj monitor uzeo za drugara koji je to prepustio meni i imam obavezu prema njemu da ga ispostujem maksimalno, ljudski i sada me to opterecuje, ne znam sta da radim.
Ako ne odem da vratim monitor i trazim drugi osecacu se kao da sam prevario prijatelja i ako on te stvari mozda ne bi ni primetio ali ja primecujem.

Ako vratim monitor - (a nadam se da imam pravo na to kao nezadovoljna musterija) , opet ce mi nekako biti neprijatno zbog ljudi u firmi.

Na kraju krajeva, ja i ne znam vise koji model ni da izaberem. Kakav je Dell S2715H? Sa tom S serijom sam imao dobra iskustva. On je glossy, mozda ima malo bolju sliku? AH-IPS je panel ako sam dobro zapamtio.

Ovo mi je prvi put da promasim sa kupovinom i dobijem nesto sto nije zadovoljavajuce i dobro.

Evo kad pisem post, u koje doba. Ima li neko konkretan predlog?

ma pitaj ih brate da ti zamene, prosetaj i objasni im sta hoces. to je tvoje pravo i ne radis nista nekorektno. ta radnja koliko god bila ok nije ti nista ni poklonila a verujem da ces svakako drugi monitor kod njih da uzmes.
zayebano je kad kupujes za nekog drugog ili nesto sklapas. ja se zarekao da to vise necu da radim...

Menjaj bolje, treba gledati u takav monitor godinama. Izaci ce u susret sigurno.

glupo pitanje ali jesi li probao da promenis kabl ?

u svekom slucaju ako je tako kao sto pricas ne vidim sto ti ne bi zamenili monitor jer je ocigledno felerican :) ipak je to IPS monitor boje ne bi trebalo da su isprane na njemu

Poslednja izmena:
Ako je povezan na HDMI, da li je setovan na full RGB u control panelu grafičke? Kad je setovan na limited boje su isprane.

Povezan je na DP i obratio sam paznju na sve moguce opcije.
Ja stvarno ne znam, mozda je i sam model tog kvaliteta bar sto se tice vizeuelnog kvaliteta prikaza.

A lag i ghosting je ipak druga prica. U svakom slucaju, nisam zadovoljan. Sutra cu da zovem da reklamiram i trazim drugi model.

Izvrsena zamena za monitor S2715H. Proban na licu mesta. Druga prica, monitor kao da je iz druge klase a cena ista.
Ne znam zasto sam uopste uzeo P2717H.

Ljudi su bili sasvim korektni, nikakvo zatezanje, sve najnormalnije, najkulturnije. Izneo problem, rekao monitor koji hocu, sacekao monitor, preuzeo i to je to.

Okacicu slike i utiske kasnije.

Nazad
Vrh Dno