Šta je novo?

Dell P2714H

adamovic

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2006
Poena
310
Otvaram poseban thread za ovaj monitor jer mislim da zasluzuje.

Ovaj monitor koristi Samsung LTM270HL02 AD-PLS panel, nazalost malo informacija o ovom panelu se moze naci.

Ono sto je obezhrabrujuce je da TFT central je izmerio PWM kod ovog monitora i to prilicno lose.

1080p rezolucija misim da nije problem kod 27" monitora, moda je prostor izmedju pixel-a na prvi pogled veci ali misim da to nije problem za poslovnu upotrebu.

Ima li neko ovaj monitor i interesuje me flicker, citanje teksta i razlevanje boje pixel-a kako mu se cini?

Review na:
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2714h.htm

i mene zanimaju iskustva ljudi sa ovim monitorom,ali izgleda da ga malo ljudi ima (ili niko nema) pa nema iskustava,ili je ovo neka vrsta tabu teme...

inace,primecujem da ovaj monitor po IT prodavnicama belezi konstantna poskupljenja(otprilike na nedeljnom nivouu)...kada se pojavio kostao je oko 250 eura,sada se najeftinije moze naci za oko 270 eura.....

mozda su to kojekakve novogodisnje akcije,ali umesto sa snizenja cena,imamo novogodisnja poskupljenja....(?!)....a sta ce tek biti sa cenom posle 1 januara,videce se....

Pomalo off-topic ali nalazim za interesantno, razlika izmedju 24" i 27" po velicini.

Pokusao sam da izracunam razliku u povrsini izmedju 22", 24" i 27

Ako nisam pogresio, a koristio sam formule 16 / 9 = 1.77

i onda
24 ^ 1.7 / 22 ^ 1.7 = 0.159
dakle ispada da je 24" svega 16% veci po povrsini od 24"

a razlika izmedju 22" i 27" 43.6%

a razlika izmedju 24" i 27" 23%

dakle razlika izmedju 27" i 24" je veca dosta od 24" i 22" po povrsini, pa kome je 22" maleno, 24" mozda nije dovoljno veliko :).

Nazad
Vrh Dno