Šta je novo?

Dell n5110 sa i7-2630QM za 68 000,00

Draganlg

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2007
Poena
305
Sta mislite o ovom laptopu, mislim da trenutno nema bolje ponude :

Procesor Intel Core i7-2630QM, 2.0GHz (2.9GHz Turbo Mode, 6MB L2 Cache, 32nm)
Memorija 6GB DDR3 (4GB DDR3 1333MHz x 1, 2GB DDR3 1333MHz x 1 )
HDD 640GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta nVidia GT525M 1GB DDR3 (DirectX 11)
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 b/g/n
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery
Težina 2.44kg

Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 7-1 čitač kartica
USB 1xUSB 1.0 ,2xUSB3.0
eSATA 1
AudioOut 1
MicIn 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1 (HDMI 1.4)
Web Camera integrisana Web kamera sa ugrađenim mikrofonom
Garancija 36 meseci

Samo sto nisam uzeo Asus n53sv-sx479 kada sam danas video ovaj,
za isti novac se dobija mnooogo bolji proc, 2GB vise rama, 3god garancije...
Zanima me vase misljenje?
Hvala

Ovo je odlična ponuda (i7, 6GB RAM, 640GB HDD, USB3, 36 meseci), ali sve je to relativno.

Koristio sam laptop sa i3, sada sa i7 i mogu ti reći da razliku ne vidim. :) Takođe razliku 4GB vs 6GB ćeš retko gde osetiti u svakodnevnom radu. Grafička je ovde slabija nego na ASUSu, kao i kvalitet izrade kućišta. Zavisi pre svega od primene... ako ti znači quad core i 2GB RAMa više, odnosno ako koristiš aplikacije koje će to umeti da iskoriste, onda je ovo bolja ponuda.

Hvala na brzom odgovoru,
da, verovatno nece biti tako osetno bolji proc i vise mem ali 3god garancije i bolja tastatura su pored procesora i vise memorije dovoljan plus da se ipak odlucim za dell-a, a grafika mi nije tako bitna jer necu igrati igre, znaci uglavnom multimedija, internet i malo kodiranja.

Razmisljao sam i o tom modelu, kontam kao da se isplati razlika u ceni za bolji proc,vise mem, usb3.0 i godinu dana vise garancije, a mozda i ne :)
Mislim da cu konacnu odluku doneti kada vidim pomenute modele uzivo

Mene zanima ova dell 17ica:
http://itsvet.com/proizvod/dell-ins....3''-led-hd-freedos/comp_comp_laptop/177/6153
http://www.viphouse.rs/prodajaracun...product_id=80744&category_id=27070&Itemid=158

Za te pare nisam nasao nista ni priblizno dobro, od asus N serije sam odsutao jer su im tastature KATASTROFA!!! a K serije sa 17'' ekranom jos nema, a i K serija nema USB 3.0 sto mi znaci dosta jer planiram externi hard...

i7 mi generalno ne treba ali verzije sa i5 nisu skorno uopste jeftinije a nemaju USB 3.0...

A i garancija kod dell-a je 36 meseci sto je sjajno

@marko_n, GT540 je GT525 sa malo visim taktovima i brza je za oko 8-9%, ako nesto mozes da igras na GT540 mocices i na GT525...e kapiram i da mozes da dignes toliko taktove na GT525...

@Another Man, ja recimo pokusavam da izbegnem ATI karte jer mi se cini da je optimus tehnologija odlicna i da dosta stedi bateriju...nisam upoznat da ATI ima nesto slicno

Poslednja izmena:
ma nema, ne pratis na casu...

Nisam lud da kupujem prvu generaciju intel core sad kad postoji Sandy Bridge na 32nm i ako je nVidia grafa postoji i optimus u kombinaciji sa SB-om.

prednosti su visestruke, potrosnja, performanse, cena...

Koliko ja razumem K52 i K72 su stare serije, nove su K53 i K73?!

Dobro si razumeo... K53SV je nova serija, kao i N53/73
Nisam video K73SV, ne znam ni dal postoji, pa ne mogu da komentarišem za isti.
Gledao sam pre neki dan u Ušću, većinu navedenih modela, kako novi n5110, K53SV... moram priznati, n5110 izgleda daleko bolje nego n5010, tastatura je "chiclet" i meni su barem tasteri delovali previše sitno. K53SV izgleda... ostavlja te ravnodušnim. Možda je tako jer sam video pre istog jedan Lenovo Thinkpad, pa zato. :d

Rece mi jedan "lik" iz pouzdanih izvora da K73SV nece skoro kod nas na trziste, a i ne verujem da bi mi bio interesenatan pored gore navedenog DELL Inspiron N7110...bolja tastatura, vise garancije, K73SV kad bi imao i7 sandy bridge,6GB DDR3, usb 3.0, kostao bi bar 20k vise od ovog DELL-a.

hahahahaha sto brate?

Aj uputi me, otvoren sam za sve predloge, ako je stvarno kanta daj sugestiju da se ne zeznem i kupim ga...

Malo mi je 15'', ocu bar 17'' tako da K53 otpada, N53/N73 pogotovo, sramota je to smece nazvati laptopom, onakvu tastaturu na lap koji vredi 600-700e?! sramota! stisnes neki taster na sredini tastature i ona bukvalno radi 1cm...probao sam brzo da kucam na njemu i shvatio sam da za to smece necu ni dinar dati...

Poslednja izmena:
Inspiron je Dellova najslabija serija, u rangu ASUS A i K modela, verovatno po mnogome i iza K. Tastatura na N modelima nije naručito dobra, ali alternativa N seriji je Dell Studio, Dell XPS, od HPa Pavilion. Realno je N serija bolji izbor od Inspirona koji je plastičan k'o kinder jaje. :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Inspiron je Dellova najslabija serija, u rangu ASUS A i K modela, verovatno po mnogome i iza K. Tastatura na N modelima nije naručito dobra, ali alternativa N seriji je Dell Studio, Dell XPS, od HPa Pavilion. Realno je N serija bolji izbor od Inspirona koji je plastičan k'o kinder jaje. :)

A ha sad te kapiram, tebi bode oci sto je plastican? super ja se uplasio imas neke ozbiljne konstruktivne zamerke, ili neke dojave...nista mi ne znaci sto K53 ima Al oko tastsature itd...totalno mi je nebitan taj podatak...
Licno sam u prodavnici video izlozen N5110 i stvarno je odlican kvalitet izrade, isti bi trebalo da je i N7110 samo veceg "ekrana", tako da mi je tvoj komentar potpuno nevazan...
lap nije topao, plastika je kvalitetna i ne skrip, ne zeva ili kako god, a da je N serija pandan XPS-u ili Pavilionu ne bih se slozio, daleko je to ne gledajuci samo tastasturu koja je iskreno nepremostiva prepreka za kupovinu asus N serije...i mnogi "rivjuovi" tu tastaturu jednostavno ne mogu da smisle, zbog nje sam se najvise smorio, hteo sam uzeti N73SV *** :(

Poslednja izmena:
Pavilion serije imaju 2 problema:
1. Preslaba baterija
2. Loše hlađenje -> pregrevanje

Meni taj Dell deluje pristojno, za tih 550-600e, i više nego pristojno. Naravno da ne može da se poredi po kvalitetu sa XPS modelima, ali zato i jeste mnogo jeftiniji. Marko je u pravu, Inspiron je najjeftnija serija, ali danas se niko ne usuđuje da napravi loše laptopove, ma ni lošu seriju laptopova, jer se odmah stvori 5 konkurenata koji će zauzeti mesto.

Matori, ako ti se dopada i ako ti odgovara cena... imaš garanciju od 3 godine.
Srećno. ;)

Uh kad mi napises to srecno kao da si me poslao kroz minsko polje u fazonu da ti se javim ako stignem na drugi kraj xD

Poslednja izmena:
Slažem se sa ays-om, iako zvuči kao teška fraza, najvažnije je da se tebi sviđa. Lično imam ASUS N73 Sandy Bridge i7, koji je generalno gledano odličan, ali se meni naručito ne sviđa, što zbog nekih objektivnih stvari, što subjektivnih, prosto nije mi simpatičan. :) Sreća u nesreći je da ima Sandy Bridge bug te mogu da ga vratim i uzmem pare. Iz tog razloga merkam nešto za sebe i najbliži sam ovome.

Veruj mi da je 17" *****. Smara i kad treba po kući da ga premestiš sa stola na sto, a kamoli da ga nosiš negde. Ranije sam mislio drugačije, ovo mi je prvi i poslednji 17" laptop. Drugo procesor, zalepio sam se da mora da bude i7, čisto eto jer sam želeo da imam quad core i da se "osiguram." Još jedan *****, em slabija autonomija, em veći TDP, em se u većini primena koristi 1-2 jezgra, a ostala 2-3 lade m00da. :) Jedino ako svakodnevno renderuješ, enkodiraš i radiš slične procesorski zahtevne zadatke, ima smisla ići na i7, u suprotnom je mnogo bitniji kvalitet izrade, displej, zvuk jer ćeš to realno mnogo više primećivati u odnosu na CPU.

Poslednja izmena:
Uh kad mi napises to srecno kao da si me poslao kroz minsko polje u fazonu da ti se javim ako stignem na drugi kraj xD

hahaha, pa taj neki fazon... :d

Inače, mislim da je Marko u pravu, što se tiče 17-ca. Ja sam takođe hteo laptop te veličine, pa sam čak i merkao Envy 17, ali sam odustao istog momenta kada sam spustio svoje ruke(levu pogotovo) na dotični i pomislio u sebi... ovo bi bila odlična ringla za kuvanje kafe.
Takođe, retko koja 17ca, ima veću autonomiju od 2-3 sata... što te poprilično limitira na konstatno traženje utičnice.
Ja sam se odlučio za Lenovo Thinkpad T520, koji je, istina, dosta skuplji od n5110 ili ovog l502x kojeg je Marko linkovao... ali je to mobile workstation. Kod kuće ga čeka u2311(za sada), baterija mu drži 5+ sati sa standardnom 6cell, dok sa 9cell gura i do 9 sati. Ekran je mat, sa 1600x900, čiji kvalitet je osrednji ali je zato kvalitet izrade vrhunski. Ima, najverovatnije, najbolju tastaturu međ' laptopovima... ***, preračunavao sam se danima, pročitao nebulozno mnogo tekstova i konačno prelomio.
Ah da... novi i5 je sasvim dovoljan i verujem da je za razliku u ceni od i7, ssd daleko bolja investicija, pogotovo ako uzmeš adapter i zameniš dvd sa istim. ;)

Marko, ja bih ti predložio da sačekaš malo... XPS 15z

Uh de si izvuko taj lap odlican je i cena je dobra, i7 mi ne treba ali druge verzije inspiriona koje nisu sa i7 nemaju USB 3.0 koji mi treba jer planiram externi HDD...

Dobro si me prosvetlio za 17'' ekran, kecam od 15'' jer sam sad na dosta kvalitetenom monitoru 22'' i znam da bi mi 15 bilo malo...al cinjica je da cu se navici i da ce mi biti dosta, ipak je to lap i treba da ima mobilnost i autonimiju...

@ays, meni se ne ceka taj :d nema numericku tast...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno