Šta je novo?

Dell N5110 Caddy Bay iskustva

M@jkl

Cenjen
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
180
Moja oprema  
Laptop
Asus TUF 705DU
Mobilni telefon
Moto G52
Pozdrav svima,

nasao sam kod kineza ovu spavicu, interesuje me da li je neko probao i da li se isplati ugradjivati?

Cena je oko $16.

Dodata i fotka.

Jos jedno pitanje, da li se moze kupiti i kod nas?

Prilozi

• 2nd-SATA-Hard-Drive-HDD-Caddy-12-7mm-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-For-Dell-Inspiron.jpg
    2nd-SATA-Hard-Drive-HDD-Caddy-12-7mm-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-For-Dell-Inspiron.jpg
    40.4 KB · Pregleda: 284
Poslednja izmena:
dobra spravica i lepo radi ali neka koju sam imao prilike da koristim je bila skoro 70-80e! tako da ovo za 16$ mi deluje kao odlicna kupovina mada sumnjam da ces je naci
kod nas (za tu cenu). Pozz.

Sve manje se koristi search opcija na forumu. Bilo je više tema o Caddy čak i peporuka koji HDD gde smestiti.

Kupio sam takvu sa dx.com, i koristim je već par meseci u DELL E6420, za drugi HDD, umesto DVD. Malo sam morao da budžim mehanizam za otvaranje, pošto nije original za moj model, ali je leglo.
Svaka preporuka...

Jesi siguran da pasuje, ja imam n7110 i vrlo rado bi ovo poručio

Za tvoj laptop nema rezultata pretrage na DX. Nasao sam na AE -> http://www.aliexpress.com/item/2nd-...-Optical-Bay-For-Dell-Inspiron/754426205.html

2nd SATA Hard Drive HDD Caddy 12.7mm CD/DVD-ROM Optical Bay For Dell Inspiron 1545 N4110 N7110 N5010 N7010 N5110 Free Shipping

Jos jedno pitanje, da li je preporucljivo ugradjivati u dell kineske delove?

Neko je spomeno da je platio 70e, razlika u ceni je drasticna. Ne bih da ostetim laptop, ne kupuje se laptop svaki mesec :)

Koju to elektroniku ima caddy od 70E pa da objasni razliku u ceni? SATA konektor i to je to, ostalo je samo obicno kuciste. Nema tu nikakvog rizika sto je "kineski".

Jesi siguran da pasuje, ja imam n7110 i vrlo rado bi ovo poručio

Ima n eBay-u koliko hoces za tvoj laptop...imam isti, kupio sam caddy, nekoliko minuta se zezao oko montaze i sada imam, pored SSD-a, WD Scorpio Black 750 koji radi izvanredno.

A jel moze taj ssd da bude sistemski? Možda glupo pitam, ali moram :)

Naravno da moze :)

Ja sam ubacio Kingston SSD V300 u laptop (zamenio sam obicni HDD), poceo sam da se zaludjujem sa virtualnim masinama i potreban mi je veci prostor.

Moze da bude sistemski, ali mislim da je bolje sistemski ubaciti na svoje mesto, a ovaj koristiti za data, backup i sl, jer se nikada ne zna u kom trenutku moze da zatreba da se DVD vrati na svoje mesto. Ja sam, doduse, uzeo externi slim DVD, sto je druga opcija.

SSD koristiti za podatke i backup? :wall:

Imam taj caddy i Dell Inspiron N5110. Disk koji stavis u caddy ne moze da bude disk sa kojeg se podize sistem!

Znaci ako hoces da podizes sistem sa SSDa moras da ubacis SSD umesto trenutnog diska i da koristis trenutni za podatke.
Problem je sto je na 5110 jaako komplikovano zameniti interni disk. :wall: Mora da se rastavi ceo hebeni laptop pa mi zato trenutno SSD stoji u fioci.

Sa druge strani caddy radi korektno i bez problema kada se korisisti sa diskom za podatke.

Poslednja izmena:
Jericho, tex je napisao "ovaj" misleći na običan hdd, malo deluje dvosmisleno ali nije.

Imam taj caddy i Dell Inspiron N5110. Disk koji stavis u caddy ne moze da bude disk sa kojeg se podize sistem!

Znaci ako hoces da podizes sistem sa SSDa moras da ubacis SSD umesto trenutnog diska i da koristis trenutni za podatke.
Problem je sto je na 5110 jaako komplikovano zameniti interni disk. :wall: Mora da se rastavi ceo hebeni laptop pa mi zato trenutno SSD stoji u fioci.

Sa druge strani caddy radi korektno i bez problema kada se korisisti sa diskom za podatke.
Tačno sam znao da to moze da bude problem. Meni to deluje kao preterana zaebancia. Radije ću dobro da prodam ovaj laptop, pa na nekoj akciji kupim neki sa ssd.

Meni je bilo potrebno 2 sata da otvorim, zamenim hdd i sve vratim na svoje mesto :)

@ljtruba, ne isplati se kupovina laptopa sa ssd-om. Potrebno je vreme ali moze bez problema da se zameni.

Poslednja izmena:
Nasao sam danas gomilu razlicitih kedija za laptopove u Luksemburgu u laptop shop-u za 30e tako da povlacim ono sto sam rekao za 70e ;).

Nazad
Vrh Dno