Šta je novo?

Dell Latitude D410 servis

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Moj cale je pre mnogo godina kupio ovaj laptop.
Znaci Pentium M 1,86GHz, 1GB DDR2 RAM i neka intel integrusa, u medjuvremenu on je kupio nov laptop za njega, a ovaj je tako ostao tu, pa ga ja koristim sa vremena na vreme.

Laptop mi je mnogo super sto se tice form factora, jednostavno mi mnogo vise odgovara od ovih Wide modela, pa sam odlucio da umesto kupim nov laptop, koristim ovaj.

Problem je taj sto je baterija u ocajnom stanju i najvise sto moze da izdrzi je 5 minuta. Ona je toliko ocajna da kada je laptop na punjacu on ne moze da pusti pun brightness na display jer bi se baterija ispraznila.
Gde bi mogao da nabavim novu bateriju i koliko bi to kostalo?

Takodje me zanima ako postoji neko ko bi mogao da ga otvori i malo ocisti posto je ipak radio godinama.

Na kraju, zna li neku kako se krecu cene polovnih Pentium M procesora i DDR2 memorija za laptopove, ako budem odlucio da upgrade-ujem njegov hardware?

Poslednja izmena:
Sto se tice baterije novu mozes da nadjes ovde:

http://www.svebaterije.net/model/Latitude-D410/14369

http://www.svezalaptop.rs/proizvodi/dodatna-oprema/baterije

Oni prodaju nove baterije za stare modele.Kao sto mozes videti cena je uzasno velika i kosta skoro pa kao ceo laptop.Tako je na zalost kako je.Novu sumljam da mozes naci jeftnije.Ono sto mozes da uradis je sledece.Da probas da iskopas po oglasima tipa kupujem prodajem ili na limundu i kupindu.Pa da tu upecas bateriju za lupam 30 evra.Ili imas opciju da probas da odes u neki servis koji radi zamenu celija i da proba da ti to odradi.Ne znam dal moze sa tvojom baterijom medjutim kod nekih moze da se odradi.To ti je najeftninija varijanta.Sto se tice zamene procesora to ti je po meni nemoguca misija.To jedino mozes da prvo vidis koji ti pase na tvoj laptop(nije vazan samo socket nego i sta chipset podrzava) i da onda odes na limundu ili slicne sajtove i kopas.

Sto se tice memorija dd2 njih imas povoljno da kupis gde oces a cena je oko 1500 din za 1 gb.Ono sta treba da proveris je prvo koliko ti ploca podrzava memorije(vidi na dell sajtu ili skini neki manual) i onda treba da vidis koliko imas slotova.Vecina lapova ima 2 slota ali vrlo verovatno je da imas 2x512 mb tako da znas da u tom slucaju ces morati da izvadis 1 modul.Sto se tice ciscenja ako je ventilator i otvor za vazduh normalno napravljen onda mozes da skines panel i sam izduvas sa kompresorom ili usisivacem.Ako ne mozes da skines panel i dodjes do ventilatora onda je preporuka da ides u servis pa neka ti oni ociste.Ne znam kolika je cena ali verujem da nije vise od 500-1000 din.U svakom slucaju se isplati jer ako rokne grafika platices od 80-100 evra popravku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno