Šta je novo?

Dell Latitude 3500 problem sa punjacem

gatekeeper

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2005
Poena
330
Dell Latitude 3500- i3 8gen, 32gb, 256ssd, UHD620, ne prihvata svaki punjac, za njega je fabricki punjac 20V, 65W, 3,25A, i vlasnik laptopa nema originalni punjac, ali ima od |Lenova sa istim specifikacijama pozajmljen za probu i sve radi ok, sa zamenskim punjacem koji ispunjava sve Volte Wate i Ampere kao orig punjac potpuno odbija da puni, dok svaki drugi laptop taj zamenski punjac puni normalno, zatim probano sa punjacem od telefona Poco X5pro koji ima specifikacije 20V, 67W, 3,25A cak malo vise Wati nego original Dell punjac hoce da puni ali posle nekog vremena pred kraj punjenja izbaci weak charger ali ga napuni samo malo sporije, proban je i Apple punjac 61w od momenta ukljucivanja ispise weak charger ali opet ga napuni na 100% samo malo sporije. Da li je to toliko osetljiv laptop da bas mora orig punjac, jer do sada nisam nikad doziveo da zamenski punjac istih specifikacija kao orig nece da puni neki laptop. Da li neko ima ideju sta raditi a da nije kupovina orig punjaca, vlasnik laptopa nece da daje pare na orig punjac...

Imao sam to sa jednim Dell-om, mislim WUSE serijom.
Radi na zamenskom, ali nije uopste hteo da puni bateriju.
Kupio original i radi sve kako treba.
Trazio je jos jaci punjac [90W], ali ima u biosu opcija , da mu to iskljucis, da ne smara. Radi vec godinu dana, mozda i vise, bes problema..
pozz

Imao sam to sa jednim Dell-om, mislim WUSE serijom.
Radi na zamenskom, ali nije uopste hteo da puni bateriju.
Kupio original i radi sve kako treba.
Trazio je jos jaci punjac [90W], ali ima u biosu opcija , da mu to iskljucis, da ne smara. Radi vec godinu dana, mozda i vise, bes problema..
pozz
Hvala na odgovoru, znaci Dell ima tih problema da nece uvek da radi sa zamenskim punjacima... Probacu da nadjem neki punjac od 90W pa cisto iz radoznalosti da probam, samo da bih saznao sta ih muci jer lepo napise weak charging, znaci da trazi jaci punjac, voltazu ne smem dirati vecu od 20V, ali zato Wate mogu da povecam sa drugim punjacem pa ce laptop da povuce Wati koliko njemu treba, nadam se :)
Evo slika sta tacno ispise, mozda je neko vec vidjao ovo i zna sta je resenje

Prilozi

• IMG_20240606_235238.jpg
    IMG_20240606_235238.jpg
    533.4 KB · Pregleda: 7
Vrh Dno