Šta je novo?

Dell Inspiron N5030

ence

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poena
170
Planiram da kupim ovaj laptop Dell Inspiron N5030 (15) Dual Core T4500-Crni,pa me zanima da li je neko imao iskustva sa njim u praksi,kako se pokazao?Da li je vredan kupovine do 400e,sto se njegove specifikacije tice ili da trazim nesto drugo?Svaki savet dobrodosao!:)

Planiram da kupim ovaj laptop Dell Inspiron N5030 (15) Dual Core T4500-Crni,pa me zanima da li je neko imao iskustva sa njim u praksi,kako se pokazao?Da li je vredan kupovine do 400e,sto se njegove specifikacije tice ili da trazim nesto drugo?Svaki savet dobrodosao!:)

Ja sam se susreo sa njim, sta da kazem, na kratko koliko sam ga koristio ne izdvaja se nicim (mada ima nesto sto je ogroman PLUS u odnosu na ostale) posebno od ostalih jeftinih resenja. Ogroman PLUS (o kome sam malopre govorio) jeste trogodisnja garancija i mislim da je odlican izbor za do 400e

bata87,hvala ti puno!Mislim da cu ga ipak naruciti jer kolko mi se cini nema posebno bolji u ovom cenovnom rangu!

Iskreno nije nesto posebno_Obican komp.Ukusi su razliciti.Iskreno Asus sada fura.Lepsi dizajn i bolji ,mozda je malo skuplji.Savet da pogledas vise modela pa odluci nemoj se striktno vezati za jedan.A asus bolje radi i brze i mislim da 5030 moze samo win7 64bit da namas 32bit drivere

Imao sam prilike da danas cackam ne ovaj nego slican model sa ati paltformom.Mogu reci da iskreno nisam odusevljen.Nema bog zna sta nista specijalno.Mada za taj kes je OK i dell sumljam da moze ponuditi vise.Ono sto me je razocaralo kod ovog modela je sto je siromasan jako sa prikljucima.Koliko sam video ima samo 3 USB-a i mreznu i VGA ulaz.Na primer kad to uporedim sa mojim mnogo je siromasniji.Mada i cena je razlicita pa tako da je to to.Sta ja znam nije to tako los lap.Jedino sto mi smeta sto je 2 gb rama pa kad integrisana uzme memorije mislim da ce za 2 godine to biti malo.Mislim da je 3 gb minimum ali opet ponavljam ovo je maximum koji se moze dobiti za te pare od dell-a.Mislim da je bolje izabrati intel platformu jer je AMD CPU slabiji a sto se tice grafika ati radeon 4250 je malo jaca od intel gma 4500 ali sve je to isto ******.Sve u svemu moj predlog ti je da pogledas sta toshiba nudi pa da odaberes izmedju toshibe i dell-a.ASUS trenutno ima veliko snizenje u laptop centru i trenutno je najisplativija varijanta medjutim ima tu 1 problem.Garancija na asusa je samo 12 meseci sto je meni licno za laptop ultra malo.3 godine garancije je dosta dobra sigurnost u naredne 3 godine dok kod asusa kad prodje tih godinu dana treba da molis boga da ne rokne ili si naderao kao zuti.Treba gledati zato toshiba modele ili dell a nije losa varijanta ni acer koji nudi odlican hardver i mogucnost da za nekih 3 soma kupis 2 godine garancije.To acer cini vrlo konkurentim sto se tice garancija.

Moja devojka je na moju preporuku uzela M5030 (amd platforma). Njen model ima 3GB rama, koliko vidim sada uvoze samo modele sa 2GB... sto mi je apsolutno nejasno, znam samo da smo dva meseca jurili po firmama, i da smo uspeli da uzmemo u gigatronu, nakon sto je jedan od rezervisanih laptopova postao slobodan. Stoi se tice performansi, dovoljno su dobre, lap top se ne greje preterano, baterija mu odlicno drzi (moze do 3 sata filma da izgura bez problema, gurao je preko 3 sata za kuckanje). Ekran nije nista specijalno, posto je ipak jeftin laptop u pitanju, veliki minus jeste manjak konektora, ali koliko kosta dobro je i ovo :) I ta 3 godisnja garancija je nezamenjiva :)

Nazad
Vrh Dno