Šta je novo?

Dell Inspiron Mini 1012 netje se gasi?

scandalli

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
intel 2.0 boxer
Matična ploča
msi
RAM
2gb
GPU
nvgf4
Storage
80gb inter + 50tb exter
Zvuk
ketron
PSU
p4
Kućište
noname
Monitor
15 crt
Miš & tastatura
a4T & samsung
Ostale periferije
honda
Mobilni telefon
samsung x200
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
:wave:
Pozdrav svima!Imam cudan problemcic sa lapom Dell Inspiron Mini 1012 (intel atom@1,6;250 gb hard,2 gb ram...)!Instaliram svez Xp Sp 2, osnovne drajvere, potrebni softver...lap radi odlicno,bez greske...medjutim,uvek kad ga gasim, sistem stane na prozorcetu "Windows is shuting down...", pri tom kursor setam nesmetano po ekranu,ali nijedna funkcija ne radi ni preko misa ni preko tastature, i tako moze da tera citavu vecnost dok ga manuelno ne ugasim preko "power" tastera!

Znaci,interesuje me zbog cega se lap ne gasi, u cemu je problem i kako ga resiti.
Probao i na bateriji i na strujnom adapteru, uvek isto!

http://img690.imageshack.us/i/delld.jpg/

delld.jpg

Molim za pomoc,ako neko ima neki savet...

Hvala puno!
:wave:

Za pocetak, startuj regedit pa idi na HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon a zatim vidi koja ti je vrednost za PowerDownAfterShutdown. Ako je 0, probaj sa 1.

Za pocetak, startuj regedit pa idi na HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon a zatim vidi koja ti je vrednost za PowerDownAfterShutdown. Ako je 0, probaj sa 1.

Hvala Boki,
Proverio, vrednost je stajala na "0", promenio je na "1" ali se lap i dalje ne gasi!?!?

Jos neki predlog?

Ja mislim da tu nesto zeza XP mislim da nema veze sa laptopm.

@scandali,dal je to cista verzija xp ili neka custom made? Zasto ne probas win 7 garantovano da bi ti bolj radio na tom netbuku

Ja mislim da tu nesto zeza XP mislim da nema veze sa laptopm.

@scandali,dal je to cista verzija xp ili neka custom made? Zasto ne probas win 7 garantovano da bi ti bolj radio na tom netbuku

Ovu verziju xp-a koristim i koristio sam na mnogim racunarima,svuda radi bez problema,i na ovom lapu radi odlicno,nista ne koci,nema cimanja niti bilo sta slicno,sve apsolutno leti na njemu sa ovim sp2,SAMO JE GASENJE PROBLEM!
Imao sam na lapu prethodno neki Xp Sp 3 neki bas custom made (neki black ice,ili tako nesto,) sa Win 7 okruzenjem,sa kojim je takodje odlicno radio, i normalno se gasio, ali zbog nekih drajvera koje nisam mogao da nadjem,reko - da mu ipak stavim provereni sp2, sa kojim se, evo sad, ne gasi!

Da probam onda sa Vistom,Win 7(32 bit.)?

Stavi SP3.

Vrh Dno