Šta je novo?

DELL INSPIRON M5030

Tako nesto sam preporucio drugarici pre jedno 4 mozda 5 meseci. E sada ne mogu bas da se setim da li je identicna masina, al mislim da jeste, i koliko znam zadovoljna je sa njime (prvi bi saznao da nesto nije kako treba). Sve zavisi za sta ces ga koristiti

Tako nesto sam preporucio drugarici pre jedno 4 mozda 5 meseci. E sada ne mogu bas da se setim da li je identicna masina, al mislim da jeste, i koliko znam zadovoljna je sa njime (prvi bi saznao da nesto nije kako treba). Sve zavisi za sta ces ga koristiti
Potreban mi je za radnju...nista posebno,muzika,net....kuci imam Dell Inspiron 6400 kupljen pre par god u australiji i radi besprekorno.....u svakom slucaju hvala verovatno cu ga uzeti

Sasvim Ok laptop.Imao sam prilike da ga isprobam 1 dan.Mogu reci sledece o njemu.Procesor je sasvim OK.AMD nema neke bog zna kakve procesore.ram memorije ima 2 gb ddr3 memorije sto je sasvim OK za 7-cu od 32-bita.Ima 320 gb hard sto je OK.Grafika je zesca kanta i sa njom ne mozes da planiras da igras igre.Sto se tice izgleda meni se ne svidja.Uglavnom opsti utisak da je laptop za te pare savrsen.Bolji nego konkurencija iz MSI i ACER-a i HP-a.Da se ja pitam mogao bi za te pare u toj klasi jedino da biram izmedju toshibe i dell-a.Znaci nista drugo ne bi dolazilo u obzir.Za te pare jedino toshiba nudi neku konkurenciju.Od MSI je bolje 10000 puta zbog kvaliteta i 3 godine garancije a HP u toj klasi pravi najgore lomine koje iskreno ne bi uzeo.U svakom slucaju moj predlog ti je da uzmes ovo a ako se lomis vidi jedino da uzmes toshiba mada mislim da je ovo bolje u toj klasi.

Moja devojka ima ovaj lap (ali model sa 3gb rama) i stvarno lepo radi.. Baterija ima veoma pristojan vek trajanja, sto me je iznenadilo. Grafika je daleko jaca od intelovih integrusa u tom cenovnom segmentu i uopste nije slaba kao sto bora81 tvrdi.
Dosta ljudi igra razne ne zahtevne igre na toj kartici, jer je ista u rangu nVidija 6600gt modela :)

i uopste nije slaba kao sto bora81 tvrdi.

Ako planiras da igras pilice onda nije slaba :D Salu na stranu ali slaba je grafika.Ne moze da potera ni high detalje na igrama iz 2005 godine...........Takodje to je integrisana grafika na laptopu.I na desktopu integrisana grafika nije za igranje a na laptopu je tek..........Grafike u toj klasi su za igranje igrica do 2005 godine dok i 2006 moze da se provuce.Od 2007 pa nadalje tesko da mozes poterati bilo sta vise od low detalja.

Ako planiras da igras pilice onda nije slaba :D Salu na stranu ali slaba je grafika.Ne moze da potera ni high detalje na igrama iz 2005 godine...........Takodje to je integrisana grafika na laptopu.I na desktopu integrisana grafika nije za igranje a na laptopu je tek..........Grafike u toj klasi su za igranje igrica do 2005 godine dok i 2006 moze da se provuce.Od 2007 pa nadalje tesko da mozes poterati bilo sta vise od low detalja.

Neozbiljno je ocekivati da integrisana grafika tera novije naslove ;) Ja sam rekao da je ta grafa u rangu 6600gt, i da zahvaljujuci tome, moze da potera sve starije igre, i neke novije (razni fudbali, avanture, platforme). Niko nije pricao o ozbiljnom igranju, ali je 4250 daleko ispred intelove 4500, koja jeste za pilice :D

Poslednja izmena:
Neozbiljno je ocekivati da integrisana grafika tera novije naslove Ja sam rekao da je ta grafa u rangu 6600gt, i da zahvaljujuci tome, moze da potera sve starije igre, i neke novije (razni fudbali, avanture, platforme). Niko nije pricao o ozbiljnom igranju, ali je 4250 daleko ispred intelove 4500, koja jeste za pilice

Realno u pravu si.Za starije 3d igre do 2005 godine i malo zahtevne nove igre je idealna.Bolje ne treba.A za ta pare ne mozes ni da ocekujes da igras crysis 2 u high detaljima.Sto se tice intel-a slazem se 100%.Intel gma je najgore smece koje se moze dobiti.Ne bi ni ja uzeo to nikad.

Mada kod ati radeona mi smeta sto imaju losu podsrku za mobility kartice.Doduse za tu karticu nije problem medjutim za 5000 seriju je jako velik problem driver i ja sam se patio a isto vazi i za starije serije za XP OS.U svakom slucaju u ovoj klasi lapove ovaj dell je trenutno najbolje resenje.Jedino sto mu je izgled po meni licno sr...Ali *** ne moze sve :D

Odavno je postalo normalno da proizvodjaci laptopova ne nude podrsku za win Xp, ili cak bilo sta drugo a da nije win 7...
A i to da li je laptop lep ili nije, nije neki faktor kada je mnogima od nas plitak dzep :(

Dell odavno ne nudi podrsku za XP mada to i nije tako vazno iz vise razloga.Prvi je sto je 7-ca neuporedivo bolja i sto cak i netbook moze da tera neku laksu 7-cu tipa home premium.Druga stvar je sto driveri mogu da se nadju na sajtovima samo treba malo bunariti.Izgled meni nije presudan i nisam devojcica od 15 godina da mi je izgled vazan medjutim izgled ovog dell-a je meni licno los.

Jednostavno ne svidja mi se.Mozda sam malo subjektivan jer imam XPS model koji je prelep ali opet ja koji nisam u tom fazonu da gledam izgled zaista moram da kazem da mi se ne svidja.E sad gledajuci cinjenice ovaj dell je za ta pare best buy zbog garancije i zbog Ok hardvera koji nudi.Mada licno pre bi uzeo intel jer je bolji ali u ovoj klasi za taj kes to je to.

Ipak sam se odlucio za Intel........N5030..........placen je 30500 sobzirom da mi ne treba za igrice mislim da ce ok da sljaka

Bravo drug, neka te dobro i dugo sluzi, s obzirom da imas garanciju od 5 godinica...

Nazad
Vrh Dno