Šta je novo?

Dell Inspiron 8 beeps

simeonovic

Poštovan
Učlanjen(a)
25.08.2014
Poena
69
Kao sto naslov kaze,kada ukljucim laptop pojavi se Dell logo i nakon toga kada treba da boot-uje,cuje se beep zvuk 8 puta.Dozvoljava mi da udjem u bios ili da odem u boot order samo kada pri ukljucivanju stisnem F2 ili F12 ali kada dodje do boota krene beep.Na delovoj stranici sam video da 8 beep znaci LCD failure.Pokusavao sam sledece:iskljucio sam kablic LCDa sa ploce i vracao nazad,pokusavao sam sa drugim RAMom,vadio sam bios bateriji i ostavio ga pola sta da otstoji bez struje.Video sam na netu da postoji mogucnost da proradi ako stisnem taster D + Power,nakon toga bi trebalo da se menjaju boje na ekranu,kod mene se laptop ukljuci ali je sve crno,radi samo pozadinsko osvetljenje,to me cudi zato sto je u biosu slika uredu.Hteo sam da ga prikljucim na kucni monitor ali na monitoru nemam HDMI.Laptop je Dell inspiron 14z-n411z.Da li neko ima resenje ili savet za ovaj problem,nadam se da nije problem u GPU cipu jer bih onda mogao da dignem ruke od njega.

Probao sam sam Win da boot-ujem sa fleske,ista prica.Pokusacu linux ali mislim da nece pomoci.

Identican problem je bio na Dell Inspiron -u koji moj matori koristi pre par dana. U servisu su utvrdili da je otisla graficka i radili su reballing. Pretpostavljam da je isti slucaj kod tebe, 8x beep je za grafiku

8x beep je LCD failure, a moze da ima veze sa razlemljenim/neispravnim GPU-om. Ako su promenjeni LCD kabel i LCD panel i isto se desava, onda je 99.9% do GPU-a.

Poslednja izmena:
Pokusacu da nabavim panel sa sa kablicem pa cu probati.Imate li preporuku za servis koji radi menjanje gpu cipa i reballing?Imam jedan noviji laptop na kome je crkla grafika,preporuke saljite na P.P.

Poslednja izmena:
Mislim da je menjanje grafike na laptopu papreno skupo. Ako nije u garanciji teško da se isplati.

Zavisi od cipa, moze da ide od 40-ak do 100e. Pricam o zameni cipa, reballing je jeftiniji.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno