Šta je novo?

Dell ili MSI - hitno

dr.Tiristor

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
379
MSI VR610X-214EU ili DELL Inspiron 1525n TY930

Koji je bolji, cena nije bitna, MSI je skuplji za 2500 dinara, zato kazem nije bitno.
Koji ima bolju autonomiju, i koji je ekran bolji, koji ima lepsi prikaz, jer ce se koristiti mahom za kucanje i filmove...
Hitno mi treba odg. jer sutra ili najkasnije prekosutra idem na put, pa ono... Na oba imam 1 god garancije...

Ae, pa zahvaljujem...

Nesto mi tako rekose, nisam dobro skontao, 1 godina je na sve garancija, a druga godina na zamenu laptopa ili kako vec ide... Nisam razumeo...

Nesto mi tako rekose, nisam dobro skontao, 1 godina je na sve garancija, a druga godina na zamenu laptopa ili kako vec ide... Nisam razumeo...

Kod MSI imash i onu foru da u roku od 72 sata dobijash ispravan ili drugi lap top u sluchaju kvara + integrisana ATI grafika u MSI je bolja od integrisane Intel grafike u Dell-u.

Numericka tastatura ne znaci, jer ce sluziti za novinarske stvari...
Jos za i protiv?

Ja bih ipak uzeo dell zbog kvaliteta i brand-a ali s'obzirom da su i jedan i drugi low end kategorija mislim da je ipak bolje da uzivo pogledas i jedan i drugi pa da onda procenis koji ti je od njih udobniji i komforniji za rad, a samim tim mozes i ekran odma da proveris.

edit: i dell iam numericku tastaturu ali mislim da bi presudnije bio vek trajanja baterije i sam kvalitet...

Poslednja izmena:
Tastatura je po meni mnogo bolja na Dell-u, nema sabijene tastere i ne ugiba se lako. Dalje, vidi ko daje vecu garanciju, po meni je to presudno kod ovakvih manje-vise slicnih konfiguracija. Normalna garancija za Dell u je 3 godine, MSI 2, al kolko vidim ovde neki daju normalne a neki seku na "garanciju" od 12 meseci. Buduci da znam 4 primera u poslednjih nekoliko meseci da su im lapovi pocrkali posle 12-16 meseci, ja bih isao na onaj notebook koji ima duzu/kvalitetniju garanciju a ti vidi ko je to u tvom primeru. Tolko od mene, srecno s lapom ma sta kupio ,)

Poslednja izmena:
DELL,zbog garancije,zbog broja portova,zbog kvaliteta izrade.....jedino sto mi se ne svidja je celeron procesor.
Ne bi bilo lose da pogledas taj HP 530,njega mozes naci sa c2d.

DELL,zbog garancije,zbog broja portova,zbog kvaliteta izrade.....jedino sto mi se ne svidja je celeron procesor.
Ne bi bilo lose da pogledas taj HP 530,njega mozes naci sa c2d.

Pazi, HP ima debilnih 12 meseci "garancije" sto je fakticki nista, ako se moze dokupiti +2god - ok, ali onda racunaj ca. +100 eur. HP530 je jako lep i jeftin sa ok tastaturom i za te svrhe je OK ali posto nema garanciju ja bi ga izbacio omak iz razmisljanja :S:

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo DELL 1525 sa 3 godine garancije, ne znam ko ga prodaje sa jednom?
Ovaj koji sam uzeo je sa C2D procesorom, moze da se nadje i sa DualCore, i bolje je i to od Celerona. Kvalitet izrade je odlican, mada ovaj moj je made in Ireland, i kada sam gledao neke druge modele koji imaju nas kodni raspored na tastaturi, stekao sam utisak da je ta tastatura malo losijeg kvaliteta od ove moje. Nisam ga uporedjivao sa MSI modelom tako da ne mogu da kazem koji je bolji. Ali ekran na DELLu je odlican, boje su veoma dobre, prikaz slike je na visokom nivou, malo se greje vise, ali je u pitanju i C2D, ali nije nista alarmantno. I dalje moze da se kaze da je to mlako, ako ga poredimo sa onima kod kojih se ne oseca ni malo zagrevanje.
Ima 4 USB, dobro su rasporedjeni, ima S-VHS, HDMI, ima 2 audio izlaza i jedan ulaz, moze da se poveze cak i 5.1 sistem na njega, ima PCI express slot, citac kartica 8in1. Jedino nema bravu na poklopcu, tj samo spustis laptop i to je to. Generalno ne smeta, ali ako ga uspravis sa sarkama na dole, displej se odvoji neka 2cm, to su cak pomenuli kao manu na nekom testu, da moze nesto da ti upadne izmedju tastature i ekrana. Ali realno, ja u torbi imam kaiseve, tako da nema otvaranja laptopa, a i u tom delu gde je laptop ne stavljam nista drugo, pa za mene to nije nikakva mana.

Ovaj koji sam uzeo je sa C2D procesorom, moze da se nadje i sa DualCore, i bolje je i to od Celerona. Kvalitet izrade je odlican, mada ovaj moj je made in Ireland, i kada sam gledao neke druge modele koji imaju nas kodni raspored na tastaturi, stekao sam utisak da je ta tastatura malo losijeg kvaliteta od ove moje. Nisam ga uporedjivao sa MSI modelom tako da ne mogu da kazem koji je bolji. Ali ekran na DELLu je odlican, boje su veoma dobre, prikaz slike je na visokom nivou, malo se greje vise, ali je u pitanju i C2D, ali nije nista alarmantno. I dalje moze da se kaze da je to mlako, ako ga poredimo sa onima kod kojih se ne oseca ni malo zagrevanje.
Ima 4 USB, dobro su rasporedjeni, ima S-VHS, HDMI, ima 2 audio izlaza i jedan ulaz, moze da se poveze cak i 5.1 sistem na njega, ima PCI express slot, citac kartica 8in1. Jedino nema bravu na poklopcu, tj samo spustis laptop i to je to. Generalno ne smeta, ali ako ga uspravis sa sarkama na dole, displej se odvoji neka 2cm, to su cak pomenuli kao manu na nekom testu, da moze nesto da ti upadne izmedju tastature i ekrana. Ali realno, ja u torbi imam kaiseve, tako da nema otvaranja laptopa, a i u tom delu gde je laptop ne stavljam nista drugo, pa za mene to nije nikakva mana.

Moze informacija di si ga uz'o i kolko para? Internacionalna garancija? Moze i na PM. Thnx! :wave:

kazi mi da li imas problem(mozda nije problem, meni licno smeta) da se u sred rada neki fan zavrti brzo, sve bruji pa onda utihne, licno lakse bi mi bilo da podnesem konstantno za nijansu glasniji rad, bez tih promena brzine :d (ja i moje usi)

2 Nagy: Uzeo u Gigatronu. Koliko znam, DELLova garancija na 3 godine jeste internacionalna, ali meni to nije bitno posto ga sigurno necu seliti preko granice :)

2 cof: To nije problem, tako je napravljen laptop, znaci kada se zagreje on ukljuci fan, zavrti ga neko vreme i iskljuci. Meni to ne smeta, a citao sam i na nekom review da su to stavili kao zamerku, i da su predlozili da bi bilo bolje da se postepeno pali :) Meni se mnogo manje dopada buka koju pravi DVD nego taj mali ventilator. Kad pretrazuje male fajlove po CD-u kao da sam stavio kamencice u laptop koji skakucu na sve strane, bem ih u Toshiba Samsung Storage Technology.

Meni se mnogo manje dopada buka koju pravi DVD nego taj mali ventilator. Kad pretrazuje male fajlove po CD-u kao da sam stavio kamencice u laptop koji skakucu na sve strane, bem ih u Toshiba Samsung Storage Technology.

:d

to je posebna prica...

po ovome napisanom, dell izbacujem iz izbora.
Mozda taj msi, ali mozda mogu da nabavim neki fujitsu siemens za do 450€, ako neko ima neki predlog, da je u tom cenovnom rangu i sa slicnim karakteristikama?
Nisam znao da je tako tesko izabrati lap, za tako male pare :D

P.S. Izbegavam numericku tastaturu, jer sabija tastere, a zaista nije potrebna.

Poslednja izmena:
Nije svaka serija FSC losa, neke su katastrofalne :d

Bez obzira na sve sto sam rekao o DELL-u, opet bi ga uzeo :)

Evo, da vas obavestim samo, kupovina je obavljena, a izbor je pao na MSI...
Sto zbog garancije, sto zbog preporuka i komentara koje sam citao...
Tastatura je sasvim ok, mislio sam da je malo losija kako su pricali, ali moze sve lepo da se radi...
Ne cuje se ni malo, znaci super je tih za te pare.
Radi kao zmaj, sve u svemu, zadovoljan.

E sad, ima fora, kada je na punjacu ekran je normalno osvetljen, ali kada se punjac iscupa upola smanji osvetljenje, satro, manje da trosi, gde se gasi to da ne smanjuje osvetljenje kada prelazi na bateriju, i gde se podesava osvetljenje displeja?

I tako... Hvala vama na ucescu u temi... :)

A trebalo bi valjda na svakom laptopu da postoje Fn tasteri za osvetljenje ekrana. Znam da ima na DELLu i na Lenovu.

Ne prebacuje se.
Ubodi punjač, podesi osvetljenje koje hoćeš da ti bude kada je laptop na punjaču. Isključi punjač i opet podesi osvetljenje koje hoćeš da ti bude kada se laptop napaja iza beterije. I to je to.
Ako ne želiš da se osvetljenje menja, namesti da bude isto i kada se laptop napaja sa baterije i kada se napaja sa punača.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno