Šta je novo?

Dell i kontrola ventilatora...

milika

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nekad bese i8kfan, sad ima kao i9kfan i sppedfan, ali oba koce krvnicki vistu.

Ima li neko resenje na tim korenima a da radi na novim lapovima i visti (konkretno studio 1735)?

Temperature su minorne a danovi rade li rade :)

Takodje, koji je sad akuelni soft za ati overclocking, imam 3650M i riva tuner ne reaguje na njega sa novim drajverima?

poz

Isto kod mene, Dell Studio 1737 i P8400 proca, graficka HD3650 - procesor cim predje 40C odmah se ukljucuje vent i tako sve dok ne spusti ispod 35C. Mislim da mu je to max broj obrtaja :lol:

Isto kod mene, Dell Studio 1737 i P8400 proca, graficka HD3650 - procesor cim predje 40C odmah se ukljucuje vent i tako sve dok ne spusti ispod 35C. Mislim da mu je to max broj obrtaja :lol:

Joj nije, cuti to mu je low a ima i mid i max, zlo :)

Meni treba neki da dok gledim filmove bude fan iskljucen, jerbo temp ne dodje ni do 45. Probao sa i8kfan, no on mi nije neko resenje, bagova ima zlo...

Iskreno meni nikada nije isao preko 45C, nisam igrao igre doduse...

Ako je to low, OMG :)

Sto se tice i8kfan, user DaPimp ga je uspesno koristio na svom Dell Studio 1735, koliko sam ja razumemo, potrebno je samo odraditi podesavanja oko procesora, t.j. kada ce se vent ukljucivati.

Kada sam ja probao, aktivirao sam sve senzore :lol: i masina je nakom toga samo seckala, jedva sam iskljucio sve :D

Poslednja izmena:
Na mom 1735 isto, secka do zla, daj zovi tog Pimpa ako ga znas :)
Ako ne zajedno cemo, probao sam sva ziva namestanja i opet sezkanjitis...

Ah posto me prozivate :D

Kad sam stosketu rekao da radi nisam ni gledao sta i kako je pokaceno :D ispostavilo se da je covek bio u pravu, da jedino moze da prikazuje trenutne temp ali ne i da ih regulise, tj da regulise paljenje ventova na odredjenim temp. Sto znaci slagao sam nisam trepnuo :D
Jednostavno i8kfan nece da radim sa studio serijom :( a ja nisam nasao neki koji bi mi lepo isprofilisao temperature :D To ostavljam vama :p

Ops my bad :)

Iskreno ja sam digao ruke od svega, imam vecih problema sa Dell-om. Crkao mi slot in drive, pa se sa tim smaram extra....

Iskreno meni nikada nije isao preko 45C, nisam igrao igre doduse...

Ako je to low, OMG :)

Meni na masini iz potpisa (Dell Insiron 1505) tmperatura CPU i GPU prelazi vrlo bzo 50 stpeni! Ne mogu da razlucim da li je to zbog ne ciscenja samog coolera i laptopa od prasine ili zato sto mu je to "radna" temperature? Inace ik8fan lepo radi na istom.

Odmah da napomenem, moj Dell ima P klasu procesora - P8400, koji "trosi" max 25W + 45nm proces izrade i stoga je zagrevanje minimalno.

Info: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB3R

Serija T (65nm proces izrade)je prava furuna, posle nekog vremena dosta korisnika ima problema sa pregrevanjem, nebitno da li Insiron ili XPS serija.

Pretpostavljam da je potrebno neko ciscenje, mozda ne bi bilo lose posetiti servis.

Poslednja izmena:
Ma ja sam servis za sve :D
Nije stvarno topao CPU kod mene, ali on bre na 40C upali vent, a gasi ga nazad na 30C.
Nezgoda je sto temp skoci na 40C pri nekom 40% opterecenju na sekund i vent ON.

Nema druge nego da lepo sednem i uradim sam...

Nije losa ideja, mozda gurnem drvo u ventilator i gotovo :)

A eto mozda i napravim neki glupi prg za kontrolu venta, kad me ne bum mrzlo...

i ja imam slacan problem sa amilo pa 3553 kad se ukljuci ventilator sve se uspori a neznam kako da to regulisem ako neko zna nesto bio bih zahvalan otvarao sam ga ali nemogu da pridjem ventilatoru da ga ocistim

Probaj kompresorom da ga produvas ili ga nosi u servis.
I ja imam Amilo seriju samo je kod mene pi 3540 nija nisam uspeo nijedan program naci za kontrolu venta da hoce da radi.

Meni Dell Studio XPS 1640 sa P8600 nema sanse da padne ispod 45 stepeni u idle. Probao da pokrenem neku igricu skoci na 85 i igrica radi par minuta ok posle sporo upm :).

Nesto ti nije u redu nebi smelo toliko da se greje evo kod mene je maksimum 75c posle sat vremena igranja.

Videcu sta je jer sam ga uzeo pre mozda 7 dana, moram da uradim update bios-a jer kao poboljsava grafiku. Matora je verzija, pa moguce zato igrice zezaju.

Vrh Dno