Šta je novo?

Dell AC/DC adapter za laptop. Problem...

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
To su adapteri koji imaju u sredni jos jedan pin sa par volti dc napona, koju smatram da sluzi za kontrolu napajanja. Da li je moguce posto laptop nece da mi upali da preko te zice se salje neka vrsta koda ili slicno pa mi to ne dozvoljava ploci da se upali, jer napon na njoj je ok. Sad nemam drugi adapter, ali ovaj mi prikazuje 19V dc-a sto je i dovoljno ali laptop je i dalje mrtav! Svaki savet je dobro dosao...

Moras nabaviti adekvatan adapter za taj uredjaj sa tri pina,jer u suprotnom se taj uredjaj nemoze ukljuciti.Takvi adapteri nisu bas jevtini,mozes da proveris cenu u informatici ili u list solutions-u u cvijicevoj 40 http://www.ls.co.yu/
Pozdrav.

ako ti je radio dell preko tog adaptera, onda nije do adaptera ni do trećeg pina.

Mislim da ces ipak biti prinudjen da pazaris novi adapter.
Na mom dellu (D830) adapter je sa output-om 19.5V i 4.62A. Koliko znam, dell je ranije pravio adaptere sa manjom izlaznom snagom, ali kada probas da ih nakacis na lap top desava se da izbaci poruku da nije odgovarajuci adapter i nece u boot ili ako je manja razlika u naponima dozvoli da pritisnes neki F taster i podignes OS. evo slicice ovog adaptera i konektora:

Prilozi

• dell.jpg
    dell.jpg
    90.1 KB · Pregleda: 73
Znam ja to ali ja verujem i testirao sam ovaj adapter i on je po meni ok , ali ploca nece da se upali. Da li postoji tu neka fora?

Cuo sam da je vise ljudi imalo slicnih problema i niko nije uspeo da ukaci neki "univerzalni" adapter na dell-a. Mora da je dell napravio neku foru. Pa ne prodaje se adapter za 12V za 100+€ tek tako! Nije caka samo u tom nestandardnom konektoru.

Bas to i kontam, mora da postoji neki servisni kod ili sl. sto daje signal na plocu i pali je !

cekaj, nisam te u potrpunosti razumeo - da li je tvoj adapter orginalni ili nije?

mada, kontam - ako neko da 800+€ za lap top potpuno je logicno kada crkne adapter da kupi novi. Pa niko ne vozi svoj Porsche (ne nameravam da poredim ovo dvoje) na servis kod Mice na cosku!:D

Vrh Dno