Šta je novo?

Dell "6-pinsko" napajanje

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,365
Neko mi rece da su u PIN-u dobili ovakva napajanja pa su ljudi budzili standardne nase 3-pin konektore da bi ih povezali.
Konkretno treba mi da povezem redudantno napajanje za Dell PE 2650 (oznaka napajanja je Dell 0H694) na nasu mrezu.
Jel' radio neko ili zna mozda kako?

NEMOJ NI DA POKUSAVAS!!! jer ce biti ka-boom :exploder:

To napajanje se spaja na -48 V DC, To je standard recimo u telekomunikacionim rekovima i profesionalnije hosting kompanije imaju ovakav prikljucak u svojoj ponudi. Obicno se koristi da bi se obezbedilo stabilno akumulatorski "ispeglano" napajanje.

Ako si BAS u fazonu da radis s tim napajanjem, moraces da motas ili kupis trafo, pravis ili kupis ispravljac i tako dalje... ne znam da li ti se isplati.

Malo detaljnije:

http://support.dell.com/support/edocs/systems/pe2650/multlang/0R216/0r216.pdf

Poslednja izmena:
@dkurel: Na kraju smo zakljucili alfaunits i ja da je to sto kazes u pitanju, videcemo kako ce se on snaci dalje :)

Sto se tice pomenutog PiNSofta, oni su dobijali IBM servere sa 'nestandardnim' konektorom, u pitanju je bio 5 pinski 3-fazni konektor (220-380VAC).

Pitanje je koliko se isplati povezivati ovakvo napajanje, naspram toga da recimo kupimo standardno (postoji, ali samo kod Dell-a smo nasli :D 200 funti:(
Mada uvek mogu ploce i ostalo na eBay ;-)

Tezak izbor :( sve doduse zavisi od konfiguracija tih Dell masina, ako je nesto specificno sto bi dobro radilo (scsi kontroleri RAID5/10 i sl...) onda mozda i vredi petljanja...

Nazad
Vrh Dno