Šta je novo?

DELL 1525 i XP SP2

Help :) Htedoh da instaliram xp na dell 1735, ali ... da li je los disk ili ga dell ne prepoznaje uglavnom dobijem poruku there is no installed system on this computer. Ok sve je to super :) ali ....... ne znam gde se izbacuje cd :) Pretpostavljam da je isti cd/dvd drive i na studio 15 tako da .... ili sam ja slep pored ociju ili nema eject nigde :p Help i otvorite mi oci :D

-nasao ..... grrrrrrrrr koje glupo mesto :)

Poslednja izmena:
Da li vi koji imate studio 15, imate backlit, backlight, kako ga vec ko zove. pozadinsko osvetljenje tastature. Fn+Desna strelica.
Kod mene na 17ici ga nema :(

Mozda je to dodatna opcija koja se doplacuje?

Veoma moguce, ma da po defaultu svaki narucen sa dell.com site-a, ima backlit, kao i oni koji su prodavani u velikim trgovinskim centrima u USA. Kod ostalih, ko kako zabode :) Neki imaju neki ne. Gledao sam po biosu i ne vredi, u ovom modelu nema backlit. Ne znam kako je kod 15-a ali eto kod 17.ice je tako.

imaju svi drajveri na dellovom sajtu
ja sam pre par sati zavrsio instalaciju xp sp2 na tom laptopu

ne zaboravi da pre instalacije graficke instaliras MS UAA 888111

poz

ja sam instalirao graficku pre ovog dodatka. ima li veze plavi ekran sa neinstaliranjem prethodno pomenutog dodatka?
i u xp-u se pojavljuje plavi ekran i obara se sistem iznenada. jedino sto za razliku od viste, pri restartu se vraca na "normalan" rad.
ne znam da li na nestabilnost utice instaliranje hotfix-a 943232. i koliko je dobar taj hotfix?

Ajde da ponovim, ne znam kakva je situacija sa SP2, ali sa SP3 sve radi kako treba. BCM2045 je Broadcomov BT. Instaliranjem Dellovog multidivice drivera se aktivira i BT i wirelless i FW i citac kartica. Skinite ga sa official DELL sajta. Ustvari kao sto sam objasnio na dell supportu ukucajte servis tag sa laptopa, koji se nalazi na zadnjem delu laptopa, i dobicete sve potrebne drajvere. Skinite ih sa sajta, i sve redom instalirajte. Meni BT radi bez problema, povezao sam ga sa SE mobilnim i prebacivao slike sa njega, odlicno radi.
Prilikom instalacije se i meni desilo da su mu ostali neki unknown devicies, ali je nekih cudom proradio sam posle 2 restarta :D Verovatno dok je ukapirao da sam ipak instalira drajvere :) Jedino nisam imao priliku da probam kako radi wireless posto nemam gde da se kacim.
Jos jedna preporuka pre nego sto krenete da se zezate sa instalacijom. Pokrenite DELL CD koji je dosao uz laptop i dajte mu da odradi hardware dijagnostiku. Na CD su uglavnom drajveri za Vistu, ali sistem prepozna sve uredjaje koji se nalaze na laptopu. Napravite lepo popis i znacete sta treba da skinete sa DELLovog sajta.

Moj savet ti je da ubacis u instalaciju Windowsa SATA drajvere preko N-litea. Uputstvo za ubacivanje drajvera imas na benchu. Drajvere imas na DELL sajtu, imaju oko 300 kb, i naravno ne treba ti flopi :D

kako si izveo sata drivere pri instalaciji?
skinuo sam nlite, extrakovao sata driver sa dall-ovog sajta u durektorijum, dao putanju u nlite-u do tog direktorijuma, napravio cd, pokrenuo instalaciju i nista.

A shto bi se cimao sa SATA drajverima uopshte, samo iskljuci ACHI mod u BIOS-u i resio si problem, a realno ne gubis nista s tim...

BTW, KB888111 je microsoft update koji omogucava WinXP-u da vidi HD Audio BUS i uredjaje na njemu (u tvom slucaju Audio kartu, modem i VGA HDMI Output), tako da ne bi trebalo da ima veze sa BSOD-ovima pri instalaciji dragvera za VGA. Naravno, ovo vazi za WinXP Sp2, u Sp3 koliko ja znam taj update ne radi kako treba ili pravi gluposti.

Poslednja izmena:
tako sam i uradio. sljakalo je sve kako treba 15 minuta. i onda je puk'o. :D :D
ali greskom hardvera, ne softvera
i sad je u servisu...

kako si izveo sata drivere pri instalaciji?
skinuo sam nlite, extrakovao sata driver sa dall-ovog sajta u durektorijum, dao putanju u nlite-u do tog direktorijuma, napravio cd, pokrenuo instalaciju i nista.

Moguce je da nisi ukljucio ACHI u BIOS-u. Sa ubacenim SATA drajverima i ukljucenim AHCI u BIOS-u, instalacija prolazi bez ikakvih problema. U slucaju da nemas SATA drajvere u instalaciju, a ukljucen AHCI mod, instalacija ti prijavi da nemas hard diska instaliran na masini.

Jesam ostavio AHCI mod u bios-u, ali sam u prvom slucaju instalirao p'n'p drajvere. nije reagovao, skapirao sam da mu fali .dll ili .inf fajl, jbm li ga. kad sam te fajlove trazio, dobio sam 10 takvih fajlova, probao sa jednim od njih (koji mi je delovao najlogicnije) i nije uspelo. kapiram da treba da otvorim komp, procitam koji je hdd na samom kompu i odaberem odgovarajuci .inf fajl.
al' to me je onda mrzelo, tj. odaljavalo se od sustine. bilo mi je bitno samo da vidim da li je kocenje kompa zbog softevra ili je ipak do hardvera.
sad kad dodje sa servisa, otici cu opet u bios i procitacu koji je hdd. nadam se da ce da pise i da cu montirati drajver u instalaciju.

Vrh Dno