Šta je novo?

Dell 1525 i hdmi monitor

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Uzeh LG w2220p (ima u pinsoftu jos 1 komad mislim). E sad ,hteo sam da ga povezem preko hdmi kabla sa dell-om 1525, ali kad povezem kaze check signal cable. U cemu je problem? Glupo mi je da takav monitor povezujem preko d-sub-a.

Može biti samo da nije na monitoru podešeno da prima hdmi signal ili da laptop ne šalje signal. Kada biraš output na laptopu, stavi "Projector only" ili zatvori laptop.

Hm, i dalje imam problem. Svaki put kada palim kompjuter, on pocne da se gubi (svaki cas se pali i gasi ekran laptop-a) dok ne iscupam kabl iz monitora (ne vredi ako cupam iz laptop-a) i tek kad vratim kabl u monitor, onda proradi :( Da li je neko imao slican problem?

Koji OS koristiš? Da li imaš instalirane zvanične drajvere od dell-a za grafičku? Da li si proverio da li je hdmi kabl 100% ispravan? Jesi li probao samo da isključiš/uključiš monitor?

Ivini zbog mnogih pitanja, ali, da bi se otkrilo šta ga muči, treba sve proveriti.

Ovo se desava na win 7 (na xp nece kikako, tj dobio sam sliku u jednom trenutku, al nisam uspeo ponovo, a i tad nisam mogao da podesim rez i sl). Imam instalirane najnovije Intelove drajvere (isto je i sa dell-ovim). HDMI sam dao kolegi sad da proveri. Probao sam ukljuc/iskljuc, ne vredi. Nista dok ne iscupam kabl, i to iz monitora :(

Za to vreme dok radi, da li je monitor uredno prepoznat na laptopu sa svim podržanim rezolucijama i osvežavanjem?

kad radi prepoznat je kao digital television (valjda zbog hdmi) i ok je za rezolucije (ide do 1680x1050)

Trebalo bi da taj monitor proglasiš za default. Ako i to ne uspe, obriši sve intel drajvere vezane za hdmi, znači audio, video i game kantroler. Prethodno, osiguraj da ih imaš sve sa dell-ovog sajta pa ih reinstaliraj. I ako nisi apdejtovao bios, odradi i to. Možda pomogne.

Pogledao sam bios update, ima samo nesto oko baterije :( Sutra mi donosi ortak dvi->dmi adapter pa cu sa tim da probam. Kako da ga proglasim za default?

Control Panel/Display Settings/(tu negde ima set main ili default monitor). Nemam Win7 trenutno pa ne mogu tačno da ti kažem.

Pa on i stoji kao main display. Doduse to je sad kad je na VGA kablu. HDMI je kod kolege.

Komedija se nastavlja. Probao sa drugim kablom, rezultat isti. Onda slucajno probam da otvorim drajvere i onda da prikacim kabl na komp, i onda se ukljuci veliki monitor. Dakle ako normalno stoji desktop i prikljucim kabl na komp pocinje da baguje, ako otvorim dijalog za izbor monitora i onda prikljucim kabl, sve radi :wall::zgran:

Evo da obavestim, preko DVI kabla sa HDMI konektorom registruje se kao digital display (za razliku od digital tv preko hdmi) i radiiiiii :D

probaj da ti nije usla prasina ili nesto ?
procisti malo ... mozda je zbog toga ...

Vrh Dno