Šta je novo?

Dell 1501 ili HP 6715s

I ja razmisljam o tom modelu Della - PAZI - ovi seku garanciju, pazi na to. Dell po defaultu ima 3 godine garancije - doplata kosta oko 130-140 EUR za to sto su odsekli (cisto da racunas i tu vrednost koje ovde nema). Tako da bi cena sa PDV bila 505+8%+130= 675 EUR, da te ne zavara ova fora s cenom bez garancije i bez PDV. Bolje kupi kod neke firme za 15-ak eur vise, ali da je normalna renomirana firma ili od nekod ako ga dobro poznajes sa full garancijom i svim sto uz komp ide... isplati se, veruj mi :) Ovo jeste relativno jeftino ali ko ne plati na mostu obicno plati na cupriji...Nedo Bog da ti crkne lap presesce ti sto je 505+pdv ...

Ajt uzdravlje!

Poslednja izmena:
U cenovnom rangu do 45 000 - http://www.list.co.yu/proizvod.php?id=2742
Iz licnog iskustva - odlican. Za te pare stvarno super, a i garancija je 2 godine.
Plus dobijes i torbu i misa. Torba je verovatno bezveze, ali za neko prvo vreme dok ne uzmes neku bolju, posluzice.
Mada, ako biram izmedju ta dva ponudjena, uzeo bih Dell-a, ali u nekoj radnji.

Poslednja izmena:
Iz licnog iskustva - odlican. Za te pare stvarno super, a i garancija je 2 godine.
Plus dobijes i torbu i misa. Torba je verovatno bezveze, ali za neko prvo vreme dok ne uzmes neku bolju, posluzice.

Jos odkad mi je stigao prvi mail od List computers sa cenom na popustu sam zapazio njega, a jedini problem mi je bio sto sam na forumima naisao na jako lose ocene svega sto se odnosi na MSI laptopove, samo to me odbilo, a konfiguracija je sasvim OK za tu cenu, jedino sto je MSI. A sto se Dell tice ponuda je u Informatici oko 44.000.

To je dobra cena za tog Dell-a. Jedino treba racunati da moras da uzmes jos makar 512MB RAM-a, i ako postoji mogucnost da platis a da ti povecaju garanciju, to bi bilo dobro da uradis.

Slazem se 100%. Lap je za ove pare FENOMENALNA kupovina!!! Apsolutna preporuka i pored pljuvanja po forumima i to u vecini slucajeva od ljudi koji nisu ni imali sanse da ga koriste :trust:

POZDRAV

Jeste MSI OK za te novce, ali i da ne obracam paznju na forumske price stavio bih Turion 64 Dual core ispred Semprona 3500+. Jedino mi se cini da je kod MSI-a za nijansu bolja grafika.

Jeste MSI OK za te novce, ali i da ne obracam paznju na forumske price stavio bih Turion 64 Dual core ispred Semprona 3500+. Jedino mi se cini da je kod MSI-a za nijansu bolja grafika.

Naravno, turion jeste ispred semprona.

Sada sam malo pogledao dell-a o kome pricas:
chipset ati - pre bih izabrao kod laptopa nvidia ili intel
cpu turion 1600MHz- bolji po arhitekturi i kesu ali stariji model od semprona 3500+ (1800MHz) i veci potrosac
memorija 512MB - hmmm, 1GB je minimum trenutno narocito na laptop-u sa integrisanom grafickom
gpu ati - zavisi za sta ces ga koristiti ali ipak je nvidia model bolji izbor
hdd 120GB - bolji
garancija 1god. - 2god. su ipak bolje :)
cena 505+PDV - 534 sa PDV

Znaci jedini dobici su brzi CPU (ali ne mnogo brzi ~10% i manja autonomija) i veci HDD.

Na drugoj strani imas 512MB vise, malo bolji chipset, malo bolji GPU, 1 godina duze za garanciju i manje para + torba i mis koje ces dokupiti sigurno uz dell-a.

POZDRAV

Pametno zboris, ostalo je jedino da cujemo nekoga ko ima licnog iskustva sa MSI.

p.s. Hvala na savetima

Doplata za trogodišnju garanciju kod Della je 50Evra+PDV a ne 130Evra. Niko tu ne seče garanciju već su to modeli koji su tako cenovno prilagođeni da bi bili što pristupačniji.
Cenovnik Informatike
Dell je ZAKON, prave laptop računare od kako oni postoje, maltene su ih izmislili. MSI ima još MNOGO toga da nauči.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno