Šta je novo?

Dell 1025he trinitron

Monster

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.02.2002
Poena
619
Covek mi nudi ovaj monitor za 130 eura, star je 3-4 god.
Max rezolucija je 1600 x 1200 70 Hz i geometrija je odlicna.
Da li vredi uzeti ovo ?

ja mislim da je bolje da se isprsis za jos oko 35-40Eura pa da kupis lepo nov :
SAMSUNG SyncMaster 753s.mozda losije karakteristike,ali je ipak nov !
Ko zna gde je taj Dell bio i kod koga je radio...

stanke je napisao(la):
ja mislim da je bolje da se isprsis za jos oko 35-40Eura pa da kupis lepo nov :
SAMSUNG SyncMaster 753s.mozda losije karakteristike,ali je ipak nov !
Ko zna gde je taj Dell bio i kod koga je radio...

Slazem se! Ti monitori nisu gaseni ma gde da su bili...Imao sam takav i prodao ga i lepo uzeo samsunga novog i bole mene:) Sve je to lepo ali ne zaboravi da taj monitor moze sutra da ti rikne i sta onda ? Ostade ti bez 130e....

Ja bih ipak razmislio sto se tog monitora tice, ako je ocuvan sigurno je mnogo bolji od tog Samsunga koga spominjete.
Slazem se da je novo uvek bolje , ali zavisi sta !

RamOne je napisao(la):
Ja bih ipak razmislio sto se tog monitora tice, ako je ocuvan sigurno je mnogo bolji od tog Samsunga koga spominjete.
Slazem se da je novo uvek bolje , ali zavisi sta !

Monitor je dosta ocuvan i lepo izgleda.
Geometrija je perfektna u svakoj rezoluciji.
Nisam pametan da li da ga uzmem ili ne.

Monster je napisao(la):

Taj monitor i Samsung 753S uopste ne mogu da se porede jer je Dell dve klase iznad Samsunga. Imao sam prilike da vidim par komada i ako su onakvi kakve sam ja video slobodno uzimaj. Ako uz to dobijes i garanciju (ovi sto sam gledao su imali nekakvu garanciju) onda ne razmisljaj uzimaj i uzivaj jer je, ponavljam, Samsumg za njega shitina teshka, a nov monitor tih karakteristika nije ispod 250 Eura.

-ko reskira taj dobija-

Ukoliko mu je fokus dobar, kao na mome primerku iste sorte uzmi ga i nauzivaj se , ima komada koji odvaljuju a ima i istrosenih. Pregledaj ga sa Nokia testom. Ako je dobar komad bolji je od bilo cega sto se kod nas prodaje ispod 300 e, Monitor bas izgleda monumentalno i za njega su Samsunzi SMESNI, imao 755 DFX i 757 DFX.

Monster je napisao(la):
Ja bih ga na tvom mestu jos jednom pogledao, i verujem uzeo, jer se ipak taj monitor ne moze porediti sa spomenutim Samsungom.

OK, sve to ima smisla ali sta vi mislite zasto ga taj baja prodaje za 130e?? Ja bih ga dooooooobro pogledao jos dva tri puta sa dva tri ortaka...

Broz je napisao(la):
OK, sve to ima smisla ali sta vi mislite zasto ga taj baja prodaje za 130e?? Ja bih ga dooooooobro pogledao jos dva tri puta sa dva tri ortaka...
Jer je to realna cena. Svakako ga treba pogledati jos jednom, ali ponavljam da je to realna cena, nesto smo svi ovde navikli da precenjujemo neke stvari.

RamOne je napisao(la):
Jer je to realna cena. Svakako ga treba pogledati jos jednom, ali ponavljam da je to realna cena, nesto smo svi ovde navikli da precenjujemo neke stvari.

Ja mislim da je cena realna jer je monitor ipak malo stariji

I ja sam bio u istoj dilemi. Ipak sam se odlucio za novi Samsung 753s i jos uvek nisam siguran da li sam dobro uradio. Ipak je ovaj Samsung ekonomska klasa monitora.. Sa druge strane taj Dell je uzeo komsija i kod njega radi OK ali po neki put nece da se ukljuci sam kada startuje komp vec mora da ga rucno pokrene pritiskanjem dugmeta dva puta.
Taj Dell je takodje i manji iako je 17" za otprilike 1.5cm po dijagonali od Samsunga. Srecno.

Taj dell je OK ali ipak je to model star bar 5 godina jer sam ga video u konfiguraciji iz 97....ipak odluka je tvoja pa srecno....
Znaj samo da se lose slaze sa novijim graf kartama tipa gf2 i gf3 jer svaki put kad se pali se degausuje sam?!

Broz je napisao(la):
...Znaj samo da se lose slaze sa novijim graf kartama tipa gf2 i gf3 jer svaki put kad se pali se degausuje sam?!

E ajde ako mozes ovo malo bolje da objasnis, posto ja imam radeona i Miro monitor (nov kupljen) i od kada ga koristim svaki put kada se upali ili resetujem komp degausuje se, inace radi bez problema. Posto sam gledao na dosta mesta i to bi trebalo kao da je normalno na nekim monitorim, cak i na miro sajtu pise nesto u tom stilu. Da li je to uredu ili je neki problem pa da menjam monitor, da mi ne isteknu 3 godine koliko mu je garancija.

Ajde pokusacu ali ce zbog oponasanja zvuka zvucati ******ski:)
Probao sam moj gf3 na 4 monitora i samo na dell-u svaki put kad se pali komp cuje se "booooooooooooing" i pre nego sto krene post on se na kratko ugasi, a to se NE desava na 753s, 750s, 710P i A, 755dfx....kad se butuje masina slika mi je bila skroz razvucena, odnosno kad se pojavi ono "powered by gainward" ne vidi se uopste cela rec nego fale levo i desno po 3-4 slova a to sve izgleda sasvim normalno na ovim drugim monitorima...Ipak sve izgleda normalno kad stavim tnt karticu od pre 5 godina tako da sam ja zakljucio(mozda netacno) da se ne slaze sa novijim karticama...E da, primetio sam da mi slika bas nesto treperi sa mojom gainwardom dok je na samsungu 755dfx savrsena...
Ne znam sta da ti kazem za mira...jel to onaj FLAT model?

poz

:wave;

PS e drugari sad cu da skeniram ovaj casopis koji je inace PC WELT a stampan je oktobra 97.....(zbog velicine vam necu skenirati prvu stranu nego samo reklamu ali ce iskusniji i stariji po konfiguraciji videti da je u pitanju 97...)

Ako se ne varam to je taj...inace cena je pristupacna zar ne?:)

:wave;

Reci mi jel taj monitor uzimas kod ovog lika sto se oglasava na Sezamu(EXTRANJERO)???

- To sa degausom nema nikakve veze, vecina monitora se demagnetizuje pri paljenju.
- Na Delu pozadi pise kada je napravljen: mesec i godina, a tu informaciju mozes da procitas i iz Sandre, moj je mart 99 godine,
- Ako je slika ostra onda monitor nije previse eksplatisan, jedino ako je naknadno fikusiran.Slika je obicni najlosija u donjem desnom uglu, moj je kostao 140 e, sa 3 meseca garancije.
Jedini je valjao medju 4 ista.
Ne uzimaj ga bez garancije....

Da to je monitor sa slike.
Inace, ja dajem svoju staru petnaesticu i doplacujem 50 eura za taj monitor.
Moracu jos malo da razmislim.

stanke je napisao(la):
Reci mi jel taj monitor uzimas kod ovog lika sto se oglasava na Sezamu(EXTRANJERO)???

Ne ovaj je neki mijo sa news grupa
a zasto???

Jeste on je Mijo,pogledaj na Sezamu ...
On prodaje gomilu tih monitora,sve uvezeno iz Nemacke...
Pogledaj i u odeljku Maticne Ploce ili Racunari...tu prodaje original Dell
plocu,procesor i Kuciste...to je sve uvezeno iz Nemacke,a ti znas sta oni tamo rade sa Racunarima !Bace ga na otpad,pa ih pokupi neki Turcin i proda nekom takvom !
Moj drug je kod njega kupio Racunar..i crko mu je veoma brzo hard..
zato bolje ga zaobidji !

p.s.Pogledaj www.sezampro.yu/oglasi ,tu ces videti u odeljku Monitori koliko on ima tih krseva !

stanke je napisao(la):
http://www.sezampro.yu/oglasi/top.asp?T=01:Monitori&N=2945
To ti je tacan link gde ces videti koliko monitora on ima ...
Pise ti i dole pored telefona MIJO ILI NATASA !!!

Ipak si bio u pravu za tog miju.
Gledao sam na nekoliko drugih mesta trinitron 17-ice sa tim karakteristikama i cena je slicna, isto kao i godina proizvodnje.

I dalje razmisljam da li uzeti tako nesto ili ne.

on je strasno *******,mom ortaku je dao neki KFC 15" monitor,doduse on mu je i rekao da dugmici se zaglave,i malo mu smanjio cenu !
Gledaj problem je to sto mu se dugmici za podesavanje,kada se pritisnu
ostanu uvuceni,toliko su pritiskani da vise ne mogu da se izbace...mora nokte da lomis,ko da su se zalepili,i vuci,vuci i jedva izadju !ko zna ko je taj monitor drndao i koliko...isto verujem da je i taj dosta drndan...
Video si i sam koliko monitora ima...bolje ga zaobidji i kupi neki novi !
Isprsi se za nekih 100Eura i kupi neki Samsung 757P ili neki...BOLJI !!!
Pozdrav !

Ja imam pomenuti KFC 15" i mislim da je to jedan od najboljih modela petnaestica koje sam video. Izvlači 85Hz u 1024x768. Jedini model koji mi se više svideo je Hansol 501p.
Tačno je da su dugmići kruti i zahtevaju suptilno rukovanje inače se zaglave, ali to je otprilike jedina upadljiva mana.
Što se tiče DELL-a video sam sličan model u obližnjoj igraonici i mnogo mi se dopada. Momci su ga uzeli u PC diskontu za sličnu cenu. Taj monitor je stvarno za klasu bolji od Samsunga 753 koji je stajao pored.

- 15" polovan bez problema prodajes za 75 E na yu.oglasima, polovnih monitora ima mnogo cene krecu od oko 120 E, vecina ih je za otpad koliko su losi. 17 Samsung 753 s je monitorcic koji ako uzmes dobijas sve njegove mane, mada ako nisi picajzla dobices novo i na kraju vecina je sa njim zadovoljna. U drugu ruku ako oces odlican kvalitet slike, ostrina, boje, prirodnost to mozes da nadjes uz velike muke kod jednog od polovnjaka. Taj dell je isao uz udarne Dell konfiguracije pre 3-4 godine, oni ne prave kompromise u kvalitetu jer svoje proizvode dobro naplacuju. Jos jednom ti kazem da se na mnogo koriscenim monitorima to i te kako vidi , izgube ostrinu tokom vremena. Tako da ako ti se ne svidja bas taj promerak Dell, mozes da se prosetas ima dosta firmi koje ih prodaju za slicnu lovu.

Nisamo se razumeli - ja sam rekao da je model star vise od 5 godina a ne taj primerak!
Dakle, stara je to raga, ne kazem da je los ali ipak...
Inace masina je nokia a nalepnica je dell:)

duskoo je napisao(la):
Ja imam pomenuti KFC 15" i mislim da je to jedan od najboljih modela petnaestica koje sam video. Izvlači 85Hz u 1024x768. Jedini model koji mi se više svideo je Hansol 501p.
Tačno je da su dugmići kruti i zahtevaju suptilno rukovanje inače se zaglave, ali to je otprilike jedina upadljiva mana.
Što se tiče DELL-a video sam sličan model u obližnjoj igraonici i mnogo mi se dopada. Momci su ga uzeli u PC diskontu za sličnu cenu. Taj monitor je stvarno za klasu bolji od Samsunga 753 koji je stajao pored.
Onda definitivno nisi video mnogo monitora ako je kfc 15' jedan od najboljih koje si video. A taj pc diskont je poznat po krsevima. Steta sto smo okruzeni losim stvarima.

Nazad
Vrh Dno