Šta je novo?

Deljenje WiFi sa komsijom

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
U firmi imam sbb kablovski net prikopcan na wifi ruter tp link tl-wr720n i trenutno imam nakacena 2 laptopa preko wifi na net (auto ip). Komsija bi hteo da se nakaci na nasu mrezu uz podelu troskova neta (vec sam ga nakacio kao proba na par dana, on samo preko mobilnog ide na net). Paket koji koristim je 6mbit flat. Postoji li mogucnost da se u podesavanju rutera podeli protok, tipa za firmu da ide 3mbit i njemu da ide 3mbit, ili bar on (njegov mobilni) da se maksimalno ogranici na 3mbit ukoliko krene nesto da svlaci/ucitava? Ili je za to potreban neki softver (NetLimiter npr.)? Kako se to podesava?

Tnx...

Mozes da napravis poseban SSID samo za njega i na njemu omogucis iskljucivo mac adresu njegovog telefona, odnosno onemogucis bilo koju drugu. Zatim, tu mac adresu vezes za uvek istu ip adresu (dhcp reservation), a u QoS podesavanjima ogranicis protok za tu ip adresu.

Jesi li siguran da to može da odradi sa pomenutim ruterom?

Proverio sam u simulatoru za konkretan model pre nego sto sam postovao, sva potrebna podesavanja su tu.

ili ako komsija nece da vara da instalira net limiter i ogranici se.

Hvala na odgovorima, videcu kako ce komsa nastaviti sa "ponasanjem", ako sve bude ok onda neka ostane kao sto je sada, sve po defaultu, ako budem primetio neke ispade onda cu limitirati na neki od gore navedenih nacina.

Ma ako koristi telefon nemas brige. Jedino ako koristi tel za torentisanje i sl ali cisto sumnjam.

Nazad
Vrh Dno