Šta je novo?

"Deljenje" surround-a, PC/PS3?

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Zanima me da li je nekako moguce da podelim Logitech X-530 izmedju PC-a i PS3..
Naime, PS3 ima opticku vezu za 5.1 zvucnike, i trenutno ne mogu da dobijem pravi surround zvuk na njemu jer su X-530 jelte, Line-in..
E sad, moze li preko neke zvucne kartice da se "posalje" zvuk na PS3? Znaci ubacivanje zvucnika u PC (line-in) najnormalnije, i onda veza izmedju PC-a i PS3 preko optickog kabla (naravno, zvucna kartica treba da ima optical-in).
Nasao sam na netu da su neki ovako ovo odradili, uspesno.. e sad da li je neko pokusavao nesto slicno i koju karticu bi mogao da uzmem da nije preskupa i da ima Optical-in?

Osim novijih X-Fi Titanium, raznih Gamer verzija i X-Fi Platinum, koja pitanje je ima li je uopste vise na trzistu, nista drugo ne preostaje. Uz Platinum imam dodatni 5.25 drive (na mesto optickog uredjaja) koji ima i coax i opt in i out te radi posao, podesi se dig in i onda se radi obrada unutar X-Fi pa analogno na zvucnike.

Creative X-Fi Titanium :)

Auh, sve je to oko 100 evra.. Ali u principu, trebale bi da obave ovo za sta sam namerio?

Moćićeš da uradiš to što si zamislio a dobićeš i na PC-u mnogo bolji zvuk, pogotovo u igrama (rekao bih da se puno igraš).

Ili, uloži tih 100€ u zamenu zvučnika za recimo Z-5500 (optical in, coax in, line in...) pa ćeš dobiti dosta ozbiljniji zvučni sistem sa još više mogućnosti povezivanja drugih uređaja.

Moćićeš da uradiš to što si zamislio a dobićeš i na PC-u mnogo bolji zvuk, pogotovo u igrama (rekao bih da se puno igraš).

Na PC-u ne nameravam da igram, samo na PS3.. A Z550 su 270 evra, nije bas 100 evra zamena ;)
Dakle u principu samo ove skuplje zvucne kartice bi mogle da obave ovako nesto, ako nije problem da mi navedes sve modele koji su sposobni za ovo da znam ako naletim na neki u oglasima ili slicno...

U oglasima tesko da ces ih naci, jer ko to ima to se ne prodaje godinama. Za razliku od grafickih zvucne itekako traju. A uz taj Z-5500 treba ti smao opticki kabl za zvuk sa PS3, dok bi kvalitet zvuka bio neuporedivo bolji. U svom cenovnom rangu jednostavno nemaju premca, niti bilo sta jeftinije moze da im pridje na kilometar po zvuku.

Znam, ali nazalost sam se zaleteo i uzeo ove X-530 ne razmisljajuci kako cu ih uopste povezati sa PS3. Sad da ih prodajem pa da doplacujem jos 200 evra minimum... Jako sam zadovoljan zvukom na njima, pogotovo za tu cenu, samo jos kad bih dobijao prave surround efekte :) samo to mi treba..

Nazad
Vrh Dno