Šta je novo?

Deljenje NeoBee ADSL konekcije

mishadeth

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2006
Poena
301
Cao svima....
zanima me da li je moguce izvesti ICS (deljenje konekcije) bez switcha ili routera...znaci, imam samo onaj neobee-jev Actionshit adsl modem i LAN mreznu kartu....Uspevam da dobijem da drugi komp vidi konekciju i cak u statusu da prima i salje podatke, medjutim kad hocu na internet, on trazi da se konektujem (a tu nije ponudjena shareovana konekcija).
Zna li iko kako?

Meni sve radi ok.Imam sagem modem kod Beotela i sa drugog kompa
idem na net.Idi na properties od konekcije i u advance stikliraj opcije:
1) Allow other network users to connect through this computer's internet connection
2) Allow other network users to control or disable the shared internet connection.

Isto radi sasvim OK, kao i bilo koja druga share-ovana konekcija, samo treba podesiti gateway u LAN konekciji na drugom kompu.

Pa sve sam to podesio i ukljucio, ali onaj komp i dalje nece na net....a da li vi (posto niste preko neobee-ja) imate jednu ili dve konekcije za adsl (posto ja imam dve, jedna koja je kao stalno zakacena i druga preko koje se ulogujem)...

stavi na drugom racunaru i gateway kao i DNS ip prvog na kom je nakacen adsl modem

E ljudi, hvala vam...zeznuo sam DNS, posto sam mu stavio automatski da ga odredi. Sad sve ide k'o novo :D HVALA

imam jedno pitanje u vezi deljenja konekcije, sve je radilo ok jedno 2 meseca dok nisam formirao deljenje diska preko windows mickrosoft networkinga, to je bilo samo privremeno za njegov lap top, sada nemoze ICS da radi kao ranije, sve radi po 10ak minuta, pa stane pa opet, podesavanja su osala ista samo sto imam tamo u Microsoft Windows Network, grupu koju neznam kako da sklonim, nemam ideja,
poz

Nazad
Vrh Dno