Šta je novo?

Deljenje interneta

gandalfblack

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2013
Poena
215
Imam kablovski net. Hteo bih da podelim da istovremeno imam internet i na kompu i na laptop-u. I da se medjusobno vide oba racunara za deljenje podataka. Da li se to moze umreziti svicem? Spojim sa modemom pa iz svica kablove do kompa . I ako je neko skoro uvodio sbb kakvi se modemi dobijaju sada? Moj onaj klasican od pre 8 godina.

Nećeš moći samo sa svičem. Treba ti ruter, jer preko modema može samo jedan klijent da bude spojen (modem daje samo javnu adresu koju dobijaš od provajdera). Ruter ima u sebi i modem i svič, tako da će on da ti završi posao sigurno. Na tebi je da se odlučiš koji ćeš da kupiš (dakle samo koliko love želiš da daš).

Imaš ovdje onog kolegu što "valja" (odlične) rutere za dosta manje love nego u trgovini, pa vidi…

Pozdrav.

Djole

Hvala na odgovoru. Skapirao sam u medjuvremenu da ce mi trebati ruter za internet, nego hoce li moci tako da se umreze za deljenje podataka?

Moci ce, stavis istu workgroup-u na oba racunara. Ako si vec na SBB-u, trazi od njih da ti daju novi modem-ruter, ujedno ces imati i wireless. Poz

Treba ti jedan obican wireles router...preko njega ce ti svi uredjaji izlaziti na net i videti medjusobom...

Ok. Hvala na odgovoru. Videcu da ih okrenem, ako hoce da mi zamene za neki noviji.

Nazad
Vrh Dno