Šta je novo?

Deljenje interneta sa Wireless laptopom, problem??

zaghy

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
609
Zdravo,

imam jedan specifican problem. Procitao sam starije teme ali i pored toga ne uspeh da ga resim.

1. Laptopom se kacim na Wireless mrezu na kojoj je ruter 192.168.0.1, to ne mogu da promenim :smoke:

2. Kada probam da podelim tu inernet vezu sa kompom, nikako ne uspevam:
2a) Kada probam sa switchom, ne moze ICS zato sto mi javlja "A LAN connection is allready configured with the IP adress ...", sto je i logicno zato sto mi je WR ruter na toj adresi.

2b) Kad probam sa routerom, kako ga ukljucim onda mi se isljuci WR mreza na laptopu. Verovatno zato sto je router na default podesavanjima za deljenje SBB interneta (koji trenutno ne radi). A ja ne znam kako da ga podesim za ovo drugo, tj. deljenje neta sa laptopom? Probao sam sa staticIP ali nisam uspeo da izguram do kraja.

Da li zna neko resenje?

Uf bre, kako niko ne zna nista :(

Da preformuslisem pitanje, kako podesiti ruter da deli wireless internet sa jednog racunara? Jer trenutna podesavanja automatski islkjucuju WR mrezu na racunaru cim se kabl utakne.

Uf bre, kako niko ne zna nista :(

Da preformuslisem pitanje, kako podesiti ruter da deli wireless internet sa jednog racunara? Jer trenutna podesavanja automatski islkjucuju WR mrezu na racunaru cim se kabl utakne.

To ti je onda neki jako čudan ruter. Ruteru bi trebalo da bude svejedno da li je komp povezan kablom ili bežično, njegovo je da rutira pakete.

Pravo da ti kažem, nisam se sretao sa ovakvim slučajem, ali pošto se niko drugi ne javlja, aj da probam da ti pomognem. Možda bi mogao da pokušaš sa bridge connections na laptopu, ako već nisi.
Ili da probaš desni klik na ikonicu wireless internet konekcije pa da odabereš Share this conection što bi trebalo da LAN adapteru na kompu dodeli adresu 192.168.1.1, a na desktopu bi u LAN network settings onda morao postaviti Obtain IP address automaticaly.

Pazi, ovo sve pričam napamet, nikad nisam probao nešto slično niti sam trenutno u situaciji da isprobam.

Edit: pardon, deljenje internet konekcije nije na desni klik kao što sam rekao, već desni klik, pa properties, pa advanced, pa čekiraj Allow other network users to connect through this bla bla bla

Poslednja izmena:
To ti je onda neki jako čudan ruter. Ruteru bi trebalo da bude svejedno da li je komp povezan kablom ili bežično, njegovo je da rutira pakete.
Da, medjutim meni trebaju drugacija podesavanja od trenutnih a ne znam kako. Trenutno (za deljenje SBBa) je podeseno samo sa DynamicIP a to sigurno nije za ovu novu koju planiram.

... Ili da probaš desni klik na ikonicu wireless internet konekcije pa da odabereš Share this conection što bi trebalo da LAN adapteru na kompu dodeli adresu 192.168.1.1 ...
Dodeljuje 192.168.0.1 a to je adresa WR rutera, koju ne mogu da menjam. Kad bih mogo da izmenim tu Win default adresu nekako ...

Dodeljuje 192.168.0.1 a to je adresa WR rutera, koju ne mogu da menjam. Kad bih mogo da izmenim tu Win default adresu nekako ...

Ne, to što sam ti pričao je da podeliš internet konekciju na svom laptop računaru. U pitanju su dve potpuno odvojene konekcije, jedna bežična prema internetu i druga žična prema desktopu. Pokušaj da bridge-uješ te dve konekcije ili da share-uješ ovu prvu kako sam ti napisao. To što bi tvoj LAN adapter u tom slučaju dobio isti IP 192.168.1.1 je potpuno nebitno, pošto su u pitanju dve odvojene mreže.

Nazad
Vrh Dno