Šta je novo?

delirijum sa stampacem ... help !

underground

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
619
pozdrav svima .. ja sam iscrpeo sve svoje ideje ..
win XP mashina na poslu ... korisniku sa admiin pravima je bio dodeljen share-ovan stampac koleginice i to je sve radilo dok nije dobila otkaz :sceptic:
ako je uopste bitno stampac hp p1005 je tada bio povezan lokalno preko usb-a ...
sada sam taj isti stampac sa istim drajverima instalirao kolegi opet USB i jednostavno nece da radi .. probao sam svasta : resetovao 20ak puta print spooler servis, menjao podesavanja print properties, gasio redom aplikacije (msconfig) ali jednostavno nece .. :crash: i uz to pokazuje da je printer online :trust:
najinteresantnije je sto ako ga share-ujem, mogu da stampam preko nekog drugog kompa u mrezi ..
u pitanju je workgroup-a i sve to normalno radi, na svakoj radnoj stanici samo na ovom fantomskom nece !
mozda postoji neki service koji mi je promaka ili sta vec .. samo mi nije jasno zasto onda druga rad stanica moze da koristi stampanje ako ga share-ujem .. to verovatno dokazuje i da je driver ok ...
instalacija je relativno sveza i nema virusa ..

svaki savet je dobrodosao ..
unapred hvala ! :cigar:

Prvo napravi System Restore, za svaki slucaj. Start->All Programs->Accessories->System Tools->System Restore.

Pretpostavljam da si proverio da li na tom racunaru vec instaliran neki driver za shtampac. Ono sto je meni pomoglo u par slicnih situacija je da obrisem driver doticnog stampaca, nadjem spool folder, trebalo bi da je u c:/Windows/system32 (ne koristim xp duze, pa zaboravio 🙂 ) i u njemu imas folder Printer, obrisi sve iz njega. Nakon toga restart, prikljuci stampac i instaliraj opet driver.

Nadam se da ce da pomogne. Ako nesto krene na lose, iskoristi System Restore da vratis na prethodno stanje.

Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno